Ψυχρή Λίμνη: Πως δημιουργείται ο καιρός που την προκαλεί-Η εξήγηση Κολυδά

 Ψυχρή Λίμνη: Πως δημιουργείται ο καιρός που την προκαλεί-Η εξήγηση Κολυδά

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές  . Οπως ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, «θα έχουμε καταιγίδες οπωσδήποτε στο Βόρειο Αιγαίο, στη Μυτιλήνη, καθώς κατεβαίνει το σύστημα. Οι θερμοκρασίες έχουν υποχωρήσει, πάμε για τα κανονικά. Μόνο στην Κρήτη θα φτάσουμε τους 30 και λίγο παραπάνω βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα είμαστε στους 27-29 βαθμούς».

¨Οσον αφορά στο Σαββατοκύριακο προέβλεψε ότι στα ηπειρωτικά «θα βγάλει τοπικά βροχές και καταιγίδες. Τα περισσότερα φαινόμενα φαίνεται να είναι μεσημέρι-απόγευμα. Ανοιξιάτικη αστάθεια το λέμε αυτό. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει το βράδυ της Κυριακής».

Σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε: «Οι καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως τα ΒΑ σήμερα και αύριο. Το κυριότερο πάντως είναι ότι επέστρεψε το #γαλάζιο του ελληνικού ουρανού, που μας “έλειψε” τόσο καιρό…».

Ο κ. Κολυδάς ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσει τη χώρα μας το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης «Ο καιρός αυτός οφείλεται σε ένα αποκομμένο χαμηλό που συνοδεύεται από μια ψυχρή μάζα στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι αέριες μάζες του χαμηλού θα έρθουν σε αντίθεση με τις θερμότερες και υγρότερες στα κατώτερα στρώματα. Η αντίθεση αυτή αλλά και η δυναμική του χαμηλού θα προκαλέσουν σύννεφα κατακόρυφης ανάπτυξης (Cu, CB) και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά», έγραψε στο μπλογκ του.

Σχετικά Άρθρα