Όλα για όλα για το 20%- “Ανοίγματα” Κασσελάκη και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ

 Όλα για όλα για το 20%- “Ανοίγματα” Κασσελάκη και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Με στόχο να “κλειδώσει” το 20% στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου κινείται ο Στέφανος Κασσελάκης. Έτσι μετά το άνοιγμα προς την Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέρΑ25 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε κάλεσμα προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να συνταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές για τη συγκρότηση της  μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και όχι μόνο αυτό. Εμφανίστηκε θετικός και στο ενδεχόμενο να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρόεδρο της Κομισιόν, κλείνοντας εμμέσως το μάτι στους συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Μιλώντας στο Attica TV όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια που κυκλοφορούν σε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την προεδρία της Κομισιόν και αν εν τέλει θα είχε πρόβλημα με το να είναι κεντροδεξιός ο επόμενος πρόεδρος της εφόσον θα είναι Έλληνας απάντησε “να είναι Έλληνας, ναι” και εξήγησε πως δεν έχει πρόβλημα τόσο με τον άνθρωπο Μητσοτάκη, αν κι εκεί είπε έχει ενστάσεις όσον αφορά την αλαζονεία, αλλά με την πολιτική που εφαρμόζει στο εσωτερικό. Από εκεί και πέρα, σημείωσε, “εύχομαι ο ίδιος προσωπικά να είναι χαρούμενος, η οικογένειά του να είναι υγιής και να πετύχει ό,τι θέλει στη σταδιοδρομία του για το καλό της χώρας’!

“Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω μας” ανέφερε πάντως σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες αργά το στο Action24 και για μια ακόμη φορά εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις ευρωεκλογές και σημείωσε ότι μπορεί να σχηματιστεί μία ισχυρή αντιπολίτευση που θα πάει μπροστά τη χώρα. “Την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα και θα έχουμε μία νωπή εντολή να προχωρήσουμε στη μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο, θα φέρει αξιοκρατία και δικαιοσύνη” τόνισε και επισήμανε “Θα μείνετε έκθαμβοι το βράδυ των ευρωεκλογών. Βλέπουμε πάρα πολύ κόσμο που απείχε από τις προηγούμενες εκλογές και δραστηριοποιείται τώρα. Κινητοποιείται ο κόσμος να πάρει τη ζωή στα χέρια του”.

Κατά τον κ. Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε ένα αποτέλεσμα πάνω από 20% και με αφορμή τα επικριτικά και ειρωνικά σχόλια του προεδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν καυστικά “Ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ όπου κατηγόρησε τους δημοσιογράφους πως δεν τον προβάλουν όσο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη” και σημείωναν “Ταυτόχρονα ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ανάλωσε το μεγαλύτερο τμήμα της συνέντευξής του μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη. Μήπως την απάντηση την έδωσε ο ίδιος στον εαυτό του; Μήπως αυτό συμβαίνει γιατί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει προτάσεις και δημιουργεί συζήτηση στην ελληνική πολιτική σκηνή;”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθωντας μια στοχευμένη προεκλογική εκστρατεία επισκέφθηκε χθες τα  γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ,πρώην ΟΑΕΔ)  όπου και είχε συνάντηση και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με εργαζόμενους της υπηρεσίας. Και απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους, τόνισε “Θα πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα σε αυτές τις εκλογές. Έχω δεσμευτεί δημόσια για την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στους δημόσιους υπαλλήλους, σε όλο το Δημόσιο. Και σας το λέω ξεκάθαρα, ότι αν μας τιμήσει ο ελληνικός λαός, όταν είναι να γίνουν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, με την ψήφο του, θα είναι κάτι το οποίο θα κάνω από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης. Γιατί; Διότι πολύ απλά ο πραγματικός σας μισθός έχει μειωθεί πάρα πολύ, τα τελευταία δέκα και κάτι χρόνια. Ξέρω ότι δεν μπορείτε να επιβιώσετε με τόση ακρίβεια, με τόσες λίγες αποδοχές και φορολογία. Το γνωρίζουμε: δεν βγαίνει ο λογαριασμός.”.

Και απαντώντας στις αιτιάσεις για το “που θα βρει τα χρήματα” για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του, είπε “Όταν σου λένε, πού θα βρεις τα χρήματα, αυτή η ερώτηση, αγαπητοί συμπολίτες μου, είναι όταν μια χώρα πρέπει να φτιάξει το Ταμείο της από το μηδέν στα 37 δισ. Τότε κάνεις αυτή την ερώτηση. Όταν είσαι στα 37 δισ. εδώ και καιρό, έχεις ανάπτυξη, υποτίθεται, έχεις υψηλούς φόρους, έχεις στήριξη από την Ευρώπη εν μέσω covid, η ερώτηση ξέρετε ποια είναι: Πού πάνε τα λεφτά; Αυτή είναι η ερώτηση”.

Και όσον αφορά τη δράση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε “Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε κοινοβουλευτικά. Δυστυχώς, ή μας αγνοούν όταν κάνουμε ερωτήσεις, ή απορρίπτουν τις προτάσεις νόμου που κάνουμε. Αυτό είναι η αλαζονεία του 41%. Και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Όχι για να υπάρξει απλά ισχυρή αντιπολίτευση σε αυτές τις ευρωεκλογές. Πρέπει να τα αλλάξουμε, για να μπορέσουν αυτές οι κοινωνικά πιο ευαισθητοποιημένες προτάσεις να γίνουν κι ένα μήνυμα της κοινωνίας προς την κυβέρνηση: άλλαξε πολιτική κατεύθυνση.”.

  • Παράλληλα να σημειωθεί ότι η πρόταση νόμου που κατέθεσε η ΚΟ για το φορολογικό αποτελεί τη “σημαία” της προεκλογικής καμπάνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι η Κουμουνδούρου έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμη προεκλογικό βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται συνοπτικά τα οφέλη για τους φορολογούμενους από την πρόταση νόμου για το φορολογικό, που κατέθεσε πριν μερικές μέρες στην Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, μείωση φορολογικών συντελεστών, μείωση ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση της προκαταβολής φόρου για φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Επιπλέον, προτείνεται η κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος και του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες. Μπαίνει αφορολόγητο όριο έως 10.000 για φυσικά πρόσωπα μονοπρόσωπων νοικοκυριών και για τα φυσικά πρόσωπα που έχουν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα (αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες) και περιλαμβάνεται η μείωση του συντελεστή φορολόγησης κερδών των νομικών προσώπων από 22% σε 17% για κέρδη ως 220.000€, ενώ για εταιρικά κέρδη μεγαλύτερα των 220.000€, θα εφαρμόζεται συντελεστής φορολόγησης κερδών νομικών προσώπων ίσος με 24%.

Προβλέπεται, επίσης, η αντικατάσταση της ισχύουσας κλίμακας φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για όλα τα εισοδήματα. Το όφελος ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τον έναν μηνιαίο μισθό τον χρόνο. Και όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, μειώσεις θα δουν 5,8 εκατ. φορολογούμενοι, ενώ θα υπάρξει θέσπιση συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Ακόμη, περιλαμβάνεται μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για εισοδήματα από μισθώματα ως 12.000 € από το 15% που εφαρμόζεται σήμερα, στο 5% και  μόνιμη μείωση του ΦΠΑ κατά 3%, μηδενισμός του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στον Πειραιά που θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου και Σωτήρος Διός.

Σχετικά Άρθρα