Κιλκίς: Προσωρινά κρατούμενοι οι 2 ανήλικοι που κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας κτηνοτρόφου

 Κιλκίς: Προσωρινά κρατούμενοι οι 2 ανήλικοι που κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας κτηνοτρόφου

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο ανήλικοι, 15 και 16 ετών, που κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας σε βάρος του 54χρονου ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδας στις Μουριές Κιλκίς. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού αυτού ο κτηνοτρόφος πυροβόλησε με την κυνηγετική του καραμπίνα τον 45χρονο συνεργό τους, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Οι δύο ανήλικοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή Κιλκίς, ενώπιον του οποίου αρνήθηκαν ότι πήγαν να ληστέψουν τον κτηνοτρόφο. Δίνοντας τη δική του εκδοχή, ο 15χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι ο λόγος που επισκέφθηκαν την κτηνοτροφική μονάδα ήταν για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον 54χρονο επειδή εκείνος – όπως υποστήριξε ο ανήλικος – ασέλγησε εναντίον του το περασμένο καλοκαίρι όταν δούλευε στη συγκεκριμένη μονάδα, όπως και εναντίον της ανήλικης αδελφής του.

Από την πλευρά του, ο 15χρονος – κατά πληροφορίες – δήλωσε άγνοια για τις προθέσεις των συγκατηγορουμένων του, τονίζοντας ότι βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος. Οι ίδιοι ανήλικοι διώκονται επίσης για μικροκλοπές και μία απάτη που φέρονται να τέλεσαν σε προγενέστερο διάστημα. Μετά τις πολύωρες απολογίες τους και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, αποφασίστηκε η προσωρινή τους κράτηση και μέχρι να αποφασιστεί σε ποιο κατάστημα κράτησης νέων θα μεταχθούν κρατούνται στο Aστυνομικό Tμήμα της Δοϊράνης.

Αύριο οι υπόλοιπες απολογίες

Για απόπειρα ληστείας, κατά συναυτουργία, θα κληθεί να απολογηθεί αύριο στον ίδιο ανακριτή, ο 38χρονος πατέρας του 15χρονου, ενώ το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει και ο 54χρονος κτηνοτρόφος που διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος του 45χρονου (με καταγωγή από τη Γεωργία). Ο κτηνοτρόφος προανακριτικά φέρεται να ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Σχετικά Άρθρα