Κασσελάκης: Οι πολίτες να στείλουν μήνυμα στις ευρωεκλογές -Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει το πιο σύγχρονο κόμμα στην Ελλάδα

 Κασσελάκης: Οι πολίτες να στείλουν μήνυμα στις ευρωεκλογές -Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει το πιο σύγχρονο κόμμα στην Ελλάδα

Κάλεσμα στον ελληνικό λαό να στείλει ένα μήνυμα στις ευρωεκλογές απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο One Channel, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα σύγχρονο κόμμα και μαζί με ξεκάθαρο κυβερνητικό πρόγραμμα, θα αλλάξει τη χώρα. «Η κινηματικότητα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε και σημείωσε ότι «στο τέλος της ημέρας, θα έχουμε μακράν το πιο σύγχρονο κόμμα στην Ελλάδα».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «εάν ο κόσμος είναι χαρούμενος με την καθημερινότητα που βιώνει, τότε ας επαληθεύσει το 41%. Εάν έχει ανασφάλεια και άγχος για το μέλλον του και δεν είναι ικανοποιημένος με το κράτος Δικαίου, όπως είναι στο θέμα των Τεμπών με τη συγκάλυψη και τη μονταζιέρα που ξέρουμε σήμερα ότι έγινε. Εάν δεν είναι ικανοποιημένος με την ακρίβεια, που βλέπει ότι δεν μειώνεται το κόστος στο ρεύμα και του είχε πει ο πρωθυπουργός ότι ήταν «εισαγόμενη» η ακρίβεια και τώρα στέλνει επιστολές δήθεν και λέει ότι η χώρα ήταν μπανανία, εάν ο κόσμος λοιπόν θεωρεί ότι δεν είναι αυτό που θέλει για την υπόλοιπη του ζωή, αυτή η στασιμότητα, το σταθερά πίσω που βιώνει, τότε ας στείλει ένα μήνυμα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε «ότι εάν με τη δύναμη του ελληνικού λαού έχω την τιμή να ηγηθώ της χώρας μας, και ως πρωθυπουργός θα πηγαίνω μέσα στην κοινωνία και θα περνάω χρόνο. Είμαστε σε μικρή χώρα σε σχέση με τους τεράστιους ανταγωνιστές που έχουμε σε παγκόσμιο επίπεδο και πρέπει να είμαστε όσο πιο μονιασμένοι γίνεται».

«Η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος»

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα «1000%» πρέπει να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος με τα σύνορα του 1967. Όπως είπε, αυτό είναι το ηθικό και πρακτικό αποτέλεσμα. «Δεν μπορείς να βάζεις την ανθρώπινη ζωή και το ηθικά και ιστορικά δίκαιο σε μια εξίσωση βραχυπρόθεσμης οικονομικής προτεραιότητας» είπε όταν ρωτήθηκε αν αυτό θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις μας με το Ισραήλ.

Σχετικά με τη Χαμάς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε πως «το βασικό είναι ότι αυτό το ανθρωπιστικό κομμάτι το οποίο κάνει τοπικά, είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να έκανε η Δύση μαζί με αντιτρομοκρατικό έργο έτσι ώστε να μπορεί να τελειώνει αυτή η ιστορία με τη Χαμάς και να μπορέσει η Παλαιστίνη να έχει και μια πορεία ειρήνης, δύο κράτη το ένα δίπλα από το άλλο, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, βάση των συνόρων του 1967. Άρα σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς. Αντιθέτως την έχουμε καταδικάσει από την πρώτη στιγμή, αλλά συγχρόνως δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε και δεκάδες χιλιάδες νεκρούς άμαχους συνανθρώπους μας.

Παιδιά και γυναίκες, επί το πλείστον, που αυτή τη στιγμή δολοφονούνται κάθε μέρα και δεν υπάρχει καμία στρατηγική εξόδου από το Ισραήλ. Όχι ότι εάν υπήρχε, θα δικαιολογείτο μια τέτοια πράξη, αλλά τι θα γίνει στο τέλος. Ωραία, συνεχίζουν κάθε μέρα αυτό τον τρόπο, θα είναι κατεχόμενη για πάντα η Γάζα; Αυτή είναι η στρατηγική του Ισραήλ;».

«Η Δημοκρατία είναι πληγωμένη από τη ΝΔ»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι είναι «ένα κόμμα το οποίο συγκαλύπτει το έγκλημα των Τεμπών, που δεν αφήνει τον υπουργό που για δύο χρόνια δεν έβλεπε, δεν αντιδρούσε σε έγγραφες προειδοποιήσεις για τους κινδύνους στον σιδηρόδρομο. Αυτό είναι δημοκρατία;

Ένα κόμμα το οποίο είχε μέσα στο Μαξίμου τις υποκλοπές και το παράνομο λογισμικό το οποίο, με υπογραφές των υπουργών του μάλιστα, έγινε εξαγωγικό προϊόν σε άλλες χώρες. Αυτό είναι δημοκρατία; Όταν συγχρόνως φιμώνουν τους θεσμούς με αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια μαζί με τον κ. Βελόπουλο; Άρα, λοιπόν, το όνομα «Νέα Δημοκρατία» στο κομμάτι το δημοκρατικό υστερεί στους δημοκρατικούς θεσμούς, το οποίο παρεμπιπτόντως το λέει και η Ευρώπη αυτό με την καταδίκη του κράτους δικαίου. Άρα αυτή η δημοκρατία που ζούμε σήμερα είναι όντως νέα, με αυτή την άποψη, και δυστυχώς είναι πληγωμένη από τη Νέα Δημοκρατία με τις πιο παλιές μεθόδους που προέρχονται παρεμπιπτόντως από την οικογένεια του πρωθυπουργού».

Οριστικό: Στη Παλαιστίνη ο Κασσελάκης το διήμερο 26-27 Μαΐου

Σχετικά Άρθρα