Κασσελάκης: Ακριβότερο το λάδι στην Ελλάδα απ’ ότι σε Βέλγιο και Γερμανία – “Κάποιος παίζει μαζί μας” (vid)

 Κασσελάκης: Ακριβότερο το λάδι στην Ελλάδα απ’ ότι σε Βέλγιο και Γερμανία – “Κάποιος παίζει μαζί μας” (vid)

Βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα ανήρτησε ο Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας ειρωνικά την επιστολή που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ακρίβεια, ενώ κάνει αναφορά και στην τιμή του λαδιού στην χώρα μας που είναι υψηλότερη απ’ ότι στο Βέλγιο και την Γερμανία, ενώ είναι τα μεγαλύτερα σε ποσότητα προϊόντα που παράγει η Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Όταν το νούμερο 1 προϊόν που παράγει η Ελλάδα, είναι πιο ακριβό στην Ελλάδα από ό,τι σε χώρες που δεν έχουν ούτε ένα ελαιόδεντρο, ε τότε κάποιος παίζει μαζί μας».

Επισημαίνεται ότι στο εν λόγω βίντεο αποτυπώνεται το γεγονός ότι στην Ελλάδα τα 750 ml έξτρα παρθένου ελαιόλαδου πωλούνται αντί 15,17 ευρώ, στο Βέλγιο πωλούνται 8,95 ευρώ και στη Γερμανία 10,69 ευρώ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αφήνει ασχολίαστο άλλωστε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης αντί για ουσιαστικά μέτρα έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ζητώντας μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Θα γράψει νέο γράμμα τώρα. “Hello Ούρσουλα, γιατί το ελληνικό λάδι είναι πιο φτηνό στο Βέλγιο απ’ ότι στην Ελλάδα. Love Kyriakos”» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης και υπογράμμισε ότι «υπάρχουν λύσεις. 0% ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για όσο διαρκεί η ακρίβεια. Αυστηροί έλεγχοι με πρόστιμα και όχι χάδια και Τειρεσία για όσες εταιρίες αισχροκερδούν. Όταν λέμε για καλύτερη ζωή το εννοούμε».

@skasselakis

Όταν λέμε «καλύτερη ζωή τώρα» το εννοούμε.

♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

Σχετικά Άρθρα