Χαρά Ιωαννίδη:Νέα στοιχεία για τον θάνατο σε επέμβαση ρουτίνας -Τι λένε ιατροδικαστές

 Χαρά Ιωαννίδη:Νέα στοιχεία για τον θάνατο σε επέμβαση ρουτίνας -Τι λένε ιατροδικαστές

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 57χρονης κομμώτριας, Χαράς Ιωαννίδη, από την Πάτρα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Οι συγγενείς της ζητούν άμεσα απαντήσεις τόσο για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια του χειρουργείου λιποαναρρόφησης στο οποίο υπεβλήθη στις 13 Μαΐου όσο και για το γεγονός ότι μετά την επέμβαση η γυναίκα απευθύνθηκε σε τρία νοσοκομεία λόγω των αφόρητων πόνων που ένιωθε.

Σε ιδιωτική κλινική έγιναν πολλές εξετάσεις στην 57χρονη καθώς ο πλαστικός χειρουργός θέλει να αποκλείσει το ενδεχόμενο θρόμβωσης. Ο γιατρός στη συνέχεια, εφόσον κίνδυνος για θρόμβωση δεν φαίνεται να υπάρχει, καθησυχάζει την ασθενή και τη στέλνει στο σπίτι της. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την 57χρονη.

  • Η κόρη της συγκλονίζει με τη μαρτυρία της καθώς περιγράφει τα όσα πέρασε η μητέρα της. Έκανε λόγο για φουσκάλες στα πόδια, έντονο πόνο στο στομάχι και αδυναμία ομιλίας. Ήταν η στιγμή που ειδοποίησε την αστυνομία και με περιπολικό μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Σύμφωνα με την κόρη της Χαράς Ιωαννίδη, οι γιατροί έπεσαν πάνω από τη μητέρα της και τη διασωλήνωσαν, ωστόσο… δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, η 57χρονη είχε ήδη πάθει σηψαιμία.

Λιποαναρρόφηση με υπερήχους

Η 57χρονη υπεβλήθη σε λιποαναρρόφηση με υπερήχους. Πρόκειται για μια δημοφιλή τεχνική λιποαναρρόφησης που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια από Έλληνες πλαστικούς χειρουργούς.

  • Οι δύο ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό της Χαράς Ιωαννίδη δεν κατέληξαν σε ουσιαστικά συμπεράσματα και αναμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Ως πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο μιας οξείας λοίμωξης από κάποιο μικρόβιο ή ιό.

Ο Γιώργος Σκούρας, πλαστικός χειρουργός, μιλώντας στον Alpha αναφορικά με τη χειρουργική επέμβαση λιποαναρρόφησης με υπερήχους, επιβεβαίωσε πως είναι μια μέθοδος που εφαρμόζεται πολλά χρόνια τώρα. Ο ίδιος εξήγησε πως ουσιαστικά αυτό που γίνεται είναι να ρευστοποιηθεί το λίπος πριν αυτό απορροφηθεί.

Συμπλήρωσε πως οι εν λόγω τεχνικές χρησιμοποιούνται διεθνώς ωστόσο είναι πιο επιθετικές τεχνικές, καθώς αυξάνεται η πιθανότητα για εγκαύματα. Ξεκαθάρισε όμως πως η λιποαναρρόφηση με υπερήχους δεν μπορεί να συνδεθεί με το αποτέλεσμα του θανάτου.

Σχετικά Άρθρα