Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: Πάρτε θέση για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

 Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: Πάρτε θέση για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

Ευθύνες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του στο Παλαιστινιακό επέρριψε την Τετάρτη (22/05) η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «προσωπικά ανέλαβε την ευθύνη να αγκαλιάσει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και να τον ενθαρρύνει στην τέλεση εγκλημάτων».

Ακόμα, η ίδια τόνισε: «Προσωπικά ανέλαβε την ευθύνη να θέσει τη χώρα μας με την πλευρά του αδίκου, που δεν ήταν ποτέ η Ελλάδα. Προσωπικά αποφάσισε σε ψηφοφορίες του ΟΗΕ να μην πάρει η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική αντιπροσωπεία τη θέση του Δικαίου. […] Προσωπικά έχει ευθύνη, διότι ήταν γνωστό, προαναγγελμένο, και απολύτως διαγνώσιμο (το τι θα συμβεί)».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κάλεσε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να καταδικάσει τα εγκλήματα που διαπράττουν οι επιτελείς της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας: «Πάρτε θέση για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Το κάνουν ήδη τρεις χώρες-μέλη της Ε.Ε. και θα ακολουθήσουν και άλλες. Έχει πολύ μεγάλη σημασία εάν η χώρα μας θα ξεμείνει. Με ποιους; Με αυτούς που καταψήφισαν το 1998 την ίδρυση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου;».

Επίσης, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε «να ερωτηθεί ο κ. Μητσοτάκης, με ποια πλευρά θα πάρει απόφαση να θέσει τη χώρα», συμπληρώνοντας το εξής: «Με την πλευρά εκείνων που μιλούν για διεθνή δικαιοσύνη και ειρήνη ή με την πλευρά εκείνων που ονειρεύονται χρυσές δουλειές με εξοπλισμούς και συμμετοχή σε πολέμους, σε διεθνές επίπεδο, κάτι που παραβιάζει και το Σύνταγμά μας;».

Σχετικά Άρθρα