Κασσελάκης:Τι δείχνει το “επεισόδιο” με Άδωνι-“Είμαστε κοντά σε ποσοστό που θα αφήσει έκθαμβη την Ελλάδα”

 Κασσελάκης:Τι δείχνει το “επεισόδιο” με Άδωνι-“Είμαστε κοντά σε ποσοστό που θα αφήσει έκθαμβη την Ελλάδα”

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι  εύκολος αντίπαλος και αυτό φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν  οι αντίπαλοι του και ιδίως η ΝΔ παρα το γεγονός ότι οι “οδηγίες” που έχουν λάβει από το επιτελείο του Αμερικανού επικοινωνιολόγου Σταν Γκρινμπεργκ είναι να μην κάνουν προσωπικές αναφορές εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν απέφυγε ωστόσο το λάθος και αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Κασσελάκη.
Μιλώντας στο Action24 ο υπουργός Υγείας είπε “Στο τέλος, με όσα προβλήματα έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και με όσα λάθη γίνονται -που γίνονται- δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Δηλαδή, όταν βλέπεις τον Κασσελάκη να ασχολείται με αυτό, είναι σα να λέει “θέλω να ακυρωθεί ο τελικός, να μη γίνει. Θέλω η Ελλάδα να μη διεκδικήσει καμία διοργάνωση στο μέλλον”. Τι λέει στην ουσία; “Δεν κάνω για πρωθυπουργός, είμαι μάπας”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πάραυτα στα social media όσα είπε ο υπουργός Υγείας, λέγοντας “Ευχαριστώ τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη που με χαρακτήρισε «μάπα». Θυμίζει έτσι σε όλους με ποιον συγκυβερνά ο κ. Μητσοτάκης. Άλλωστε ο καθένας έχει το πρόσωπο (μάπα) που του ταιριάζει.“. Και τόνισε μεταξύ άλλων “Παρακαλώ λοιπόν τον Άδωνι Γεωργιάδη να συνεχίσει να απευθύνει χαρακτηρισμούς προς εμένα. Όμως να μην τολμήσει ξανά να χαρακτηρίσει νοσηλευτές και υγειονομικούς «κάφρους» και «ανθρωπάκια». Να μην τολμήσει να διαχωρίζει ξανά τους ασθενείς σε VIP και κοινούς θνητούς, ώστε ο VIP με ένα στραμπούληγμα να προηγείται στη σειρά από τον πολίτη με εγκεφαλικό ή έμφραγμα”.

  • “Αγαπητέ @skasselakis η φράση που χρησιμοποίησα, κακώς, έγινε εν τη ρήμη του λόγου μου και ζήτησα να διαγραφεί αμέσως. Εσείς που είστε αλάνθαστος δεν αντιλαμβάνεστε ότι εμείς οι κοινοί θνητοί κάνουμε ενίοτε και λάθη…” απάντησε μέσω του X ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το “επεισόδιο” κατά την Κουμουνδούρου ανέδειξε τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα θέματα ο Στέφανος Κασσελάκης, την ώρα που κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος κάνουν πολιτική εναντίον του με χαρακτηρισμούς που δεν αρμόζουν στο πλαίσιο μιας πολιτισμένης προεκλογικής αντιπαράθεσης, γεγονός που στιγματιζει την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ και καταγράφεται κατά την εκτίμηση του κόμματος με αρνητικό τρόπο στη συνείδηση των μετριοπαθών ψηφοφόρων.

“Είμαστε πολύ κοντά σε ένα ποσοστό που μπορεί να αφήσει όλη την Ελλάδα έκθαμβη” εκτίμησε o κ. Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Attica Tv ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας “το προοδευτικό κέντρο της χώρας να έρθει στο φυσικό του σπίτι, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Ερωτηθείς για το τι θα είναι επιτυχία και τι αποτυχία στις ευρωεκλογές, απάντησε: Αποτυχία συνιστά το ν’ αλλάξω αυτό που είμαι εγώ, να προδώσω τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κόσμο ο οποίος εναποθέτει τις ελπίδες του στο κίνημα που χτίζουμε, απλά και μόνο για να κερδίσω μερικές ψήφους δίνοντας λάθος μήνυμα ή χειραγωγώντας την κοινή γνώμη ή πληρώνοντας εταιρείες και λογαριασμούς περίεργους για να επηρεάζουν τον κόσμο. Σέβομαι τους συμπολίτες μας” και πρόσθεσε “Από κει και πέρα επιτυχία, είναι το να φέρουμε ένα φρέσκο αέρα. Δε μπορούμε αυτή τη στιγμή να ανοίξουμε την πόρτα του Μαξίμου, αλλά μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να μπει φρέσκος αέρας στην κυβερνησιμότητα της χώρας. Ο κόσμος έχει την ευκαιρία στα χέρια του να φτιάξει μια ισχυρή αντιπολίτευση η οποία θα έχει τον αδύναμο συμπολίτη μας, το περιβάλλον, τη φιλοζωία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική Υγεία, τη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική Παιδεία ως προμετωπίδα της πολιτικής του, αντί να γίνονται όλα ιδιωτικοποιήσεις και κερδοσκοπία”.

“Ας μας δώσει ο κόσμος τη δύναμη και θα δει την επόμενη μέρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει τις πόρτες του, μια μεγάλη αγκαλιά σε όλο τον προοδευτικό κόσμο και ναι, και σε πρώην συντρόφους οι οποίοι μπορεί να έχουν απογοητευθεί από το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αναφέρομαι στα στελέχη στη Βουλή, αναφέρομαι σε ανθρώπους οι οποίοι πίστεψαν, στενοχωρήθηκαν γι’ αυτά τα οποία έγιναν στο κόμμα μας” επισήμανε και υπογράμμισε “Κι εγώ είμαι στενοχωρημένος, γι’ αυτά τα οποία έγιναν στο κόμμα μας, αλλά πλέον είμαστε σχεδόν, στις 9 Ιουνίου. Είναι μια ευκαιρία ν’ αλλάξουμε τις ζωές μας. ας επικεντρωθούμε εκεί. Αυτό μετράει, το μέλλον μας μετράει. Και να μπορέσουμε να ζήσουμε και το παρόν μας.”.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή τη χθεσινή απεργία της ΑΔΕΔΥ δήλωσε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει και υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων και τα δίκαια αιτήματά τους” τονίζοντας εκ νέου  “Χρειαζόμαστε ισχυρή Πολιτεία με ένα δυνατό δημόσιο τομέα. Και αυτό σημαίνει καλύτερους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, με μόνιμες θέσεις εργασίας για να πάψει αυτό το πρόβλημα των συμβασιούχων.Χρειάζεται να εφαρμοστεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και να προσληφθούν στο δημόσιο τομέα τα στελέχη που χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε καλύτερους δήμους, καλύτερα σχολεία και καλύτερα νοσοκομεία”.

Να σημειωθεί ότι αίσθηση προκάλεσε χθες και η παρέμβαση του βουλευτή Χάρη Μαμουλάκη στη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για το νομοσχεδιο το Υπουργείου Ανάπτυξης με σκοπό την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή, της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, που ψηφίζεται αύριο στην Ολομέλεια, καθώς για  πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά η Ολομέλεια της Βουλής κλείνει σχεδόν για τρεις εβδομάδες ενόψει των ευρωεκλογών, γεγονός που σχολιάζεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που διακρίνουν “σκοπιμότητες” του κυβερνωντος κόμματος πίσω από τη σχετική  απόφαση του Προέδρου της Βουλής.

 Ειδικότερα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επί του νομοσχεδίου  ανέφερε “είθισται εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών, πάντα είναι συμβαίνει αυτό, να κλείνει η Βουλή για μια βδομάδα περίπου, ώστε να μπορέσουν οι βουλευτές στην Περιφέρεια να βοηθήσουν και να συνδράμουν στον προεκλογικό αγώνα του εκάστου κόμματος”.  Σημείωσε ωστόσο “Εδώ συνέβη όμως κάτι καινοφανές, η Βουλή έκλεισε σχεδόν ακαριαία άρον άρον, με απόφαση του Προεδρείου και του Προέδρου της Βουλής”.

Και διερωτήθηκε: “Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;”

– Μήπως διότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση αλλά κι άλλα κόμματα ζήτησαν τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ώστε να έρθει η αρμόδια Υπουργός, η κυρία Κεραμέως, η οποία φέρει την ευθύνη και να δώσει απαντήσεις για το περίφημο ζήτημα του “Κεραμέως Gate”, της διαρροής προσωπικών ευαίσθητων δεδομένων Αποδήμων και όχι μόνο Ελλήνων πολιτών;

– Μήπως διότι η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας εδώ και ένα μήνα έχει στείλει πόρισμα, εννοώ ότι έκανε αποδεκτές τις αιτιάσεις των οικογενειών των θυμάτων για το δυστύχημα στα Τέμπη, το έγκλημα στα Τέμπη και ακόμα και τώρα δεν έχει πρωτοκολληθεί ως εισερχόμενο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ένα μήνα.

– Μήπως διότι η ακρίβεια την οποία ζητήσαμε, σε αυτό θέλω να είμαι δίκαιος, η κυβέρνηση έστω και την τελευταία ημέρα, εννοώ την Παρασκευή που μας έρχεται θα συζητηθεί σε επίπεδο επίκαιρης ερώτησης Πολιτικών Αρχηγών.”

 “Είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά τη δημοκρατία και τους θεσμούς μας και προσπάθησα σε ενάμιση λεπτό να το περιγράψω, διότι πρέπει να το γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες, πρέπει να το γνωρίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα.” κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα