Αποκάλυψη “βόμβα”: Κατάσκοπος άλλαξε κρυφά τους όρους στη συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ-Χαμάς -Πώς εμπλέκεται η Αίγυπτος

 Αποκάλυψη “βόμβα”: Κατάσκοπος άλλαξε κρυφά τους όρους στη συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ-Χαμάς -Πώς εμπλέκεται η Αίγυπτος

Μια αποκάλυψη “βόμβα” σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ ένας κατάσκοπος άλλαξε κρυφά τους όρους στη συμφωνία εκεχειρίας του Ισραήλ με τη Χαμάς, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα. Το CNN επικαλέστηκε διαπραγματευτή που έλαβε μέρος στις συνομιλίες που έγιναν πριν από περίπου ένα μήνα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο Αιγύπτιος Ahmed Abdel Khalek είναι το άτομο που ευθύνεται για την κατάρρευση της συμφωνίας.

  • «Ο Khalek εργάζεται για τον Abbas Kamel, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της γενικής υπηρεσίας πληροφοριών της Αιγύπτου», ανέφερε το δημοσίευμα, σημειώνοντας πως: «άλλαξε κρυφά τους όρους που συμφώνησε το Ισραήλ, με τους οποίους θα σταματούσαν οι εχθροπραξίες για λίγο καιρό».

Ο αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών, Ahmed Abdel Khalek, άλλαξε τη συμφωνία αφού το Ισραήλ είχε ήδη συμφωνήσει σε αυτήν προσθέτοντας περισσότερα από τα αιτήματα της Χαμάς στο πλαίσιο για να εξασφαλίσει την έγκρισή τους, σύμφωνα με την έκθεση.

Η ιστοσελίδα Business Insider πρόσθεσε πως αν περνούσε η συγκεκριμένη συμφωνία, η Χαμάς θα απελευθέρωνε ορισμένους ισραηλινούς ομήρους με αντάλλαγμα το Ισραήλ να βγάλει μερικούς Παλαιστίνιους από τη φυλακή.

Επίσης, θα διακόπτονταν προσωρινά οι μάχες και θα περνούσε η γραμμή των ΗΠΑ, που πιέζει το Τελ Αβίβ να ρίξει τους τόνους και να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κάτι που αποφεύγει συστηματικά η κυβέρνηση Νετανιάχου.

  • «Αξιωματούχοι που συμμετείχαν στις συνομιλίες από το Κατάρ, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ αιφνιδιάστηκαν και εξοργίστηκαν από τις μυστικές αλλαγές του κατασκόπου», έγραψε το CNN και τόνισε πως παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι της παρέμβασης του κατασκόπου, αλλά και το αν ενήργησε αυτοβούλως ή ακολούθησε εντολές.

Όπως αναφέρει το business insider, ούτε η CIA ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό.

Σχετικά Άρθρα