Μητσοτάκης σε Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο ευρωπαϊκός δρόμος αν αμφισβητούν τη Συμφωνία για την ονομασία

 Μητσοτάκης σε Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο ευρωπαϊκός δρόμος αν αμφισβητούν τη Συμφωνία  για την ονομασία

Το Ευρωπαϊκό και εθνικό διακύβευμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου προτάσσει ο πρωθυπουργός καλώντας τους πολίτες να πουν όχι στην αδράνεια και την αποχή. Από την Δυτική Μακεδονία επισήμανε παράλληλα ότι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι η πολιτική αστάθεια. Δίνοντας έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και στο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη ανά την Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει ως στόχο και τη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ, ζητώντας να σταλεί μήνυμα πολιτικής ισχύος.

Καθαρά ευρωπαϊκό περιεχόμενο στην προεκλογική εκστρατεία δίνει ο πρωθυπουργός χαράσσοντας τις διαχωριστικές γραμμές από την αντιπολίτευση. 

Από τη Δυτική Μακεδονία όπου περιοδεύει εξήγησε γιατί θέτει το δίλημμα: πολιτική σταθερότητα ή περιπέτειες ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη τόνισε ότι το αποτύπωμα της Ευρώπης βρίσκεται σε όλους τους κρίσιμους τομείς, μεταξύ αυτών στην υγεία, την παιδεία, την άμυνα και την ασφάλεια.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στον ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης συνομίλησε με τους πολίτες, ενώ δεν έλειψαν και οι καθιερωμένες φωτογραφίες.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς στο Βελβεντό Κοζάνης και συζήτησε με τους εκπροσώπους του αγροτικού τομέα για την παραγωγική δραστηριότητα, με αιχμή τις εξαγωγές καθώς και τα επενδυτικά σχέδια που υλοποιούν με γνώμονα τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Με το δήμαρχο Βελβεντού συζήτησαν ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, ενώ στάση έκανε και  στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των έργων αποκατάστασης και αναβάθμισής της.

Από τα Σέρβια Κοζάνης o Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε τα πυρά του κατά της αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Δημαρχείο Σερβίων όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χρήστο Ελευθερίου.

Το νέο σύστημα τηλεμετρίας δικτύων ύδρευσης για τις 19 κοινότητες της περιοχής, το οποίο κόστισε 6,5 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» παρουσιάστηκε από το δήμαρχο στον πρωθυπουργό.

Με το νέο σύστημα είναι δυνατή η παρακολούθηση των ροών, της ποσότητας και της ποιότητας του νερού, από τις πηγές έως τις δεξαμενές.

Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Φλώρινα ανέφερε σχετικά με την επιστολή που έστειλε ο ίδιος προς την Πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των διαφορών στις τιμές πώλησης βασικών καταναλωτικών προϊόντων: «Η επιτροπή απαντά ναι έχεις δίκιο και η αντιπολίτευση μας ασκεί κριτική γιατί ζητάμε να μας βοηθήσει σε ένα πρόβλημα αναγνωρισμένο ευρωπαϊκό. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει διάλογος με κοινή λογική στη χώρα, γιατί μέσα στην τοξικότητα το έχουμε απωλέσει»

Ενώ σχετικά με τη Βόρεια Μακεδονία τόνισε: «Να στείλω μήνυμα στα Σκόπια και τη νέα ηγεσία σε περίπτωση που επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της συμφωνίας σε σχέση με την ονομασία της χώρας ο δρόμους τους στην Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός. Οι πολίτες δεν θέλουν ούτε εντάσεις… αυτό σημαίνει η Ελλάδα να ασκεί εθνική πολιτική στα Βαλκάνια».

Με τις ομιλίες του σε Φλώρινα και Καστοριά ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στους νόμους της δυτικής Μακεδονίας.

Σχετικά Άρθρα