Μητσοτάκης: Ανεβάζει τους τόνους για εθνικά και… γιαλαντζί πατριώτες μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών

 Μητσοτάκης: Ανεβάζει τους τόνους για εθνικά και… γιαλαντζί πατριώτες μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών

Μετά την επίσκεψη σε Πιερία, Πέλλα, Ημαθία και Θεσσαλονίκη, περιοχές, όπου Ελληνική Λύση και ΝΙΚΗ έχουν εκλογική διείσδυση υψηλά ποσοστά, ο Πρωθυπουργός μετακινείται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Το πρωί θα μεταβεί στο Βελβεντό και στα Σέρβια στη συνέχεια θα επισκεφθεί την πόλη της Κοζάνης, το απόγευμα θα βρεθεί στη Φλώρινα και στη συνέχεια στην Καστοριά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από τα θέματα καθημεριν΄λοτητας με αιχμή την ακρίβεια επικεντρώνει και στα εθνικά θέματα. Η χθεσινή εμφάνιση στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ήταν άμεσα συνυφασμένη με μερικές από τις βασικές πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να δώσει ένα σήμα αποφασιστικότητας απέναντι στα Σκόπια και στην προοπτική αναβίωσης του αναθεωρητισμού, υπενθυμίζοντας στη νέα ηγεσία της γείτονος ότι η Ελλάδα κρατά τα «κλειδιά» για τη συνέχιση της όποιας ευρωπαϊκής της πορείας.

Γι’ αυτό και ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει σε όλες τις εμφανίσεις του αυτές τις μέρες ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να απεμπολήσει τους μοχλούς πίεσης απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία, εμφανιζόμενη ως επισπεύδουσα και κυρώνοντας τα μνημόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ η γειτονική χώρα σε ρητορικό επίπεδο αμφισβητεί βασικές προβλέψεις της.

«Και κάποιοι ανιστόρητοι εντός των συνόρων θα πρέπει να καταλάβουν ότι η πατρίδα δεν μπορεί να παραιτείται από τα όπλα της. Φτάσαμε στο σημείο εκείνοι που πρώτα μας φόρτωσαν τη συμφωνία να μας ζητούν τώρα να κυρώσουμε τα μνημόνια. Πότε; Την ώρα που τα ίδια τα Σκόπια την παραβαίνουν», είπε με ένταση από τον ΣΕΒΕ ο κ. Μητσοτάκης θυμίζοντας…2019 και «καρφώνοντας» έτσι τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Κασσελάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να κάνει σαφές στους πολίτες, σε κάθε ευκαιρία, πως το κόμμα του είναι η πραγματική πατριωτική δύναμη στα έργα και όχι στα λόγια. Στόχος του όπως δηλώνει οι Έλληνες να ξεχωρίσουν τους αληθινούς πατριώτες του έργου και του αποτελέσματος “από τους ψευτοπατριώτες του γλυκού νερού. Και πολύ περισσότερο από τους εμπόρους των εθνικών αισθημάτων”.

Μάλιστα, απευθυνόμενος χθες στον ΣΕΒΕ και προς τον Μητροπολίτη Φιλόθεο με τον οποίον είχε συναντηθεί το μεσημέρι στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο και για εμπόρους πίστης. Σημειωτέον, στη συνάντηση των δύο ανδρών δεν υπήρξε καμία ένταση, ούτε κάποια «μομφή» από μέρους της εκκλησίας, με τις δύο πλευρές να εστιάζουν στα πεδία συνεργασίας.

  • Το βασικό μηνυμα πάντως που θέλει να στείλει ο πρωθυπουργός σε όλες του τις εμφανίσεις και τοποθετήσεις είναι: δεν είναι ώρα για πειραματισμούς και αποφάσεις που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την πολιτική αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Κάτι που θα μπορούσε να ρισκάρει και την καλή πορεία της οικονομίας τα επόμενα χρόνια.

Μιλώντας στο ΣΕΒΕ και με φόντο τις προκλήσεις των Σκοπίων ο Πρωθυπουργός σάλπιξε και την ανάγκη οικονομικής αντεπίθεσης της Ελλάδας με το εμπορικό σήμα που πλέον έχει διεθνή κατοχύρωση, «Macedonia the Great», να γίνεται ένα ισχυρό μέσο οικονομικής διπλωματίας.

Όπως τονίζει ο Πρωθυπουργός στη Βόρεια Ελλάδα το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα αποκτά και επίκαιρη σημασία μετά τις τελευταίες προκλητικές παλινδρομήσεις των βόρειων γειτόνων. Θα πρέπει, τονίζουν στελέχη του Μαξίμου η διπλωματική αντίδραση της χώρας να πλαισιωθεί και από μία εμπορική αντεπίθεση, με πρώτη αιχμή την αυθεντικότητα και ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της Μακεδονίας.

Μια ακόμα έρευνα, αυτής της Opinion Poll για το Action24 χθες, πάντως ήρθε να επιβεβαιώσει την εκτίμηση ότι η ΝΔ κινείται σε τροχιά 2019, με το κυβερνών κόμμα να εμφανίζει μέση τιμή στην εκτίμηση ψήφου 33,3%. Μάλιστα, ακόμα και το κατώτατο ποσοστό που η εταιρία εκτιμά ότι θα λάβει η ΝΔ είναι 31,1% και το ανώτατο 35,5%, κάτι που προφανώς θα κριθεί και από την ένταση της συμμετοχής. Η ΝΔ μάλιστα εμφανίζει διαφορά double score από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κυμαίνεται μεταξύ 14% και 17% στη δεύτερη θέση έναντι του ΠΑΣΟΚ που είναι μεταξύ 10,8% και 13,4%, «φρενάροντας» την πτωτική τάση των τελευταίων μηνών στις έρευνες της ίδιας εταιρίας.

Σχετικά Άρθρα