Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός δεν διεκδικεί ευρωπαϊκό αξίωμα

 Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός δεν διεκδικεί ευρωπαϊκό αξίωμα

«Η εισαγόμενη ακρίβεια είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει διαρκώς πρωτοβουλίες για να μειώσει τις επιπτώσεις του και να προστατεύσει τους καταναλωτές» είπε στην εισαγωγή της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε:

«Αυξάνουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, μειώνουμε φόρους, κάνουμε παρεμβάσεις στην αγορά και στην εφοδιαστική αλυσίδα, λαμβάνουμε στοχευμένα μέτρα που συγκρατούν ή μειώνουν σταδιακά τις τιμές στο ράφι και, φυσικά, η ΔΙΜΕΑ συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους. Ήδη μέσα σε ένα χρόνο έχουν γίνει πάνω από 45.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους άνω των 19 εκ. Ευρώ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλει επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και των διαφορετικών τιμολογήσεων προϊόντων στις χώρες της ΕΕ.

«Ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έκανε -πρώτος από όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες- ο Πρωθυπουργός. Το Σάββατο, όπως είχε προαναγγείλει, απέστειλε επιστολή για την αντιμετώπιση του ζητήματος των τιμών προϊόντων πολυεθνικών εταιρειών στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύει το ζήτημα των αδικαιολόγητα υψηλών τιμών σε επώνυμα βασικά καταναλωτικά προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε αγορές άλλων κρατών-μελών όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Κροατία, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Δανία, το Λουξεμβούργο και η Σλοβακία.

Στην επιστολή αναδεικνύεται η ανάγκη για την περαιτέρω εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ενιαίας Αγοράς στο πολιτικά κρίσιμο πεδίο της προστασίας των καταναλωτών και των εισοδημάτων τους.

Η συλλογική δύναμη της ευρωπαϊκής ένωσης και οικονομίας δεν έχει αξιοποιηθεί έως σήμερα αποτελεσματικά για να αντιμετωπιστούν συλλογικά διασυνοριακές αθέμιτες πρακτικές που μια χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της.

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε με την επιστολή του την υιοθέτηση νομοθεσίας, στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πολιτικής των Γεωγραφικών Εφοδιαστικών Περιορισμών, όπου αυτή δεν δικαιολογείται από αντικειμενικούς παράγοντες» είπε ο Παύλος Μαρινάκης διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρώτο μέλημά του έχει την εξάντληση της τετραετίας και όχι να διεκδικήσει κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα.

Σχετικά Άρθρα