Θεσσαλονίκη: Ένταση με οπαδούς του ΠΑΟΚ – Μπλόκο της Αστυνομίας

 Θεσσαλονίκη: Ένταση με οπαδούς του ΠΑΟΚ – Μπλόκο της Αστυνομίας

Έκρυθμη η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, γύρω από την Καμάρα, όπου ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ, λίγο πριν την κρίσιμη αναμέτρητη μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ, η έκβαση της οποίας θα κρίνει το πρωτάθλημα.. 

Σύμφωνα με τη voria η αστυνομία έστησε φραγμό γύρω από την Καμάρα με ισχυρές δυνάμεις και κλούβες και απέκλεισε την πρόσβαση, ενώ επιστρατεύτηκε και η αύρα της ΕΛΑΣ.

Μεμονωμένες ομάδες οπαδών του ΠΑΟΚ που επιχείρησαν να φτάσουν στην Καμάρα, απομακρύνθηκαν, ενώ προς στιγμή επικράτησε ένταση.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για προσαγωγές και συλλήψεις, καθώς η αστυνομία έχει εκδώσει ανακοίνωση απαγορεύοντας τη συγκέντρωση. 

Ομάδες οπαδών του ΠΑΟΚ συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία γύρω από την Καμάρα και μέσω της Εθνικής Αμύνης και κατεθύνονται προς  το Μακεδονία Παλλάς όπου βρίσκεται η αποστολή του ΠΑΟΚ και από όπου θα αναχωρήσει για το γήπεδο. 

Η αστυνομία καλεί τον κόσμο να κατευθυνθεί προς την Τούμπα, όπου έχει στηθεί γιγαντοοθόνη για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας. Μάλιστα έκλεισε για λίγη ώρα τον δρόμο μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο, προκειμένου να διευκολύνει τη μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Στην Καμάρα βρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα αστυνομικοί, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ, δίκυκλα και προσωπικό της Ασφάλειας είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά, διώχνοντας μάλιστα μεμονωμένα άτομα που έφταναν στο σημείο. Σε ετοιμότητα ήταν και μια αύρα.

Παράλληλα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν και σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας ελέγχους και απαγορεύοντας τους οπαδούς να φτάσουν στην Καμάρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είχε ανακοινώσει μια ευρεία ζώνη απαγόρευσης κάθε είδους συγκεντρώσεων και πορειών υπό τον φόβο επεισοδίων.

Με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και κάθε είδους πιθανών πορειών στις παρακάτω περιοχές:

«Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αγνώστου Στρατιώτου-Αγ.Δημητρίου – Μακεδονικής Αμύνης – Ολύμπου – Ελ. Βενιζέλου – Λ. Νίκης – Καρόλου Ντηλ-Καστριτσίου – Μητρ. Γενναδίου – Φιλίππου – Αγνώστου Στρατιώτου

» Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αρμενοπούλου-Νικ. Σκλάβου – Ιασωνίδου- Εγνατία-Παλαιών Πατρών Γερμανού- Τσιμισκή – Κούσκουρα – Βογατσικού – Λ.Νίκης-30ης Οκτωβρίου-Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου-Μ. Μπότσαρη-Αλ. Παπαναστασίου-Λ. Κων. Καραμανλή-Εγνατία-Εθνικής Αμύνης-Αρμενοπούλου,

» Στην πλατεία-μνημείο Λ. Πύργου και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης-30ης Οκτωβρίου – Μ. Αλεξάνδρου και

» Σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου έως το σημείο που η Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Μ. Μπότσαρη (άρθρο 7 Ν.4703/2020 & άρθρο 8 π.δ/τος 73/2020)».

Σχετικά Άρθρα