Ο Κασσελάκης στη Βόρεια Ελλάδα- Αισιοδοξία για τον πήχη του εκλογικού αποτελέσματος

 Ο Κασσελάκης στη Βόρεια Ελλάδα- Αισιοδοξία για τον πήχη του εκλογικού αποτελέσματος

Με αμείωτους ρυθμούς ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία και στο πλαίσιο αυτό τα επόμενα 24ωρα, ακολουθώντας κατά πόδας τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα επισκεφτεί το Κιλκίς, τα Γιαννιτσά, τη Θεσσαλονίκη, την Πιερία και τη Βέροια. Περιοχές δηλαδή που ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2023 είχε ποσοστά χαμηλότερα και από το εθνικό ποσοστό του 17,8%. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετα τις τελευταίες προεκλογικές επισκέψεις του ανά την Ελλάδα εμφανίζεται αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου σε σημείο  από την Ηλιούπολη να δηλώσει απευθυνόμενος στους πολίτες ότι στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη από το αποτέλεσμα.

“Θα πετύχουμε, γιατί η αλήθεια είναι με το μέρος μας, εμείς σεβόμαστε την κοινωνία και θα είμαστε μέσα στην κοινωνία, όχι μόνο προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά” τόνισε  σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ασκώντας  αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, κατηγορώντας την για αλαζονεία και ζητωντας  από τον κόσμο “στις εκλογές του Ιουνίου να στείλει μήνυμα ότι θα υπάρχει δυνατή αντιπολίτευση, ώστε να τελειώνει το άλλοθι του 41%”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο γύρο περιδειών θα ξεκινήσει την περιοδεία του από το Κιλκίς, το οποίο θα επισκεφτεί σήμερα το μεσημέρι (18/5), ενώ το απόγευμα  θα περιηγηθεί στους χώρους της έκθεσης κόμικς ComicCon στη Θεσσαλονίκη. Το βράδυ θα συνομιλήσει με πολίτες μπροστά στο βαν της περιοδείας στον Λευκό Πύργο και θα συνεχίσει με μια μικρή βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Αύριο (19/5)  θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού (Πλατεία Αγίας Σοφίας) και εν συνεχεία θα συναντηθεί με ποντιακές οργανώσεις και το απόγευμα της Κυριακής  θα περιοδεύσει στα Γιαννιτσά, ενώ το πρωί της Δευτέρας (20/5) θα επισκεφθεί διαδοχικά την Περαία (10.00΄π.μ.) και τη Βέροια (12.00΄μ.μ.).

Το αναλυτικό πρόγραμμα της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ως εξής:

Σάββατο 18/5/24
13.30: Περιοδεία στο Κιλκίς
19.30: Επίσκεψη σε έκθεση Κόμικς
21:00: Επίσκεψη στο βαν της περιοδείας στον Λευκό Πύργο
22.00: Περιοδεία στο κέντρο της  Θεσσαλονίκης

Κυριακή 19/5/2024
11:00: Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού (Πλατεία Αγίας Σοφίας)        
12:30: Συνάντηση με Ποντιακές οργανώσεις
18:00: Περιοδεία στον πεζόδρομο Γιαννιτσών

Δευτέρα 20/5/2024
10:00: Επίσκεψη στην Περαία – Λαϊκή Αγορά
12.00:Περιοδεία στην αγορά της Βέροιας.

Η επίσκεψη του αρχηγου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε περιοχές στη Κεντρική Μακεδονία, που αποτελούν “κάστρα” για τη ΝΔ και σε νομούς που η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και η Νίκη του Δημήτρη Νατσιού  παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά, λόγω των ισχυρων αντιδράσεων που υπάρχουν για το γάμο τνω ομοφύλων ζευγαριών και τη Συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελέσει ένα δυνατό crash test για τον ίδιο και θα δείξει κατά πόσο ο “νέος” ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πείσει και να έχει εκλογικά κέρδη από ένα υπερσυντηρητικό κοινό που αντιτίθεται ακόμη και σε επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πάντως παραμονή της επίσκεψης σε μια κρίσιμη εκλογική περιφέρεια, η Κουμουνδούρου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τη Βόρεια Μακεδονία και τη στάση της κυβέρνησης κάνει λόγο μέσω βίντεο που έχει αναρτηθεί στα social media για “Μητσοτάκη με… περικεφαλαία!” και ότι “ο κ. Μητσοτάκης θα καταργούσε τη Συμφωνία των Πρεσπών”.

“Αυτός που πλαστογράφησε την αλήθεια για ψήφους” και “Αυτός που μιλούσε για ανταλλαγή της Μακεδονίας με τις συντάξεις” αναφέρεται το βίντεο και τονίζεται “Αυτός ο ίδιος τώρα, απαιτεί από την γειτονική χώρα την πιστή εφαρμογή της. Και σύσσωμη η παράταξη της περικεφαλαίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την κωλοτούμπα του αιώνα. Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!»”.

Στο βίντεο υπάρχει πλάνο και του Αλεξη Τσίπρα από τη Βουλή, να υπερασπίζεται  τη Συμφωνία των Πρεσπών και καταλήγει “Στις 9 του Ιούνη ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για την αλήθεια για τη Δικαιοσύνη, για μια καλύτερη ζωή”.

Κατά την Κουμουνδούρου στη ΝΔ “Έσπειραν ανέμους θερίζουν θύελλες” καθώς “Για δεκαετίες έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί” και “Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη λύση τότε προσπάθησαν να αλιεύσουν ακροδεξιές ψήφους και συμμετείχαν περιχαρείς στις συγκεντρώσεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών”. Και “στη συνέχεια, όταν κέρδισαν τις εκλογές έκαναν το «κορόϊδο» για να μην κυρώσουν τα τρία μνημόνια συνεργασίας που προέβλεπε η συμφωνία”.

“Τώρα που στη Βόρεια Μακεδονία επανήλθε το VMRO τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Δεν είναι μόνο ανίκανοι, αλλά και επικίνδυνοι” υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα