Λαμία: Τί απάντησε η εταιρεία catering για την τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε σχολεία

 Λαμία: Τί απάντησε η  εταιρεία catering για την τροφική δηλητηρίαση  μαθητών σε σχολεία

Δεκαπέντε μαθητές έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από τα σχολικά γεύματα στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, με το διευθυντή του σχολείου να κάνει αδιανόητες αποκαλύψεις και τους γονείς τους να ξεσπούν για το περιστατικό, προσφεύγοντας μάλιστα στη Δικαιοσύνη.

«Από τις 233 μερίδες που διακινεί το σχολείο μας, 15 παιδιά έπαθαν αυτά τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης, εμετό και διάρροια. Και τα 15 παιδιά είναι καλά, τα δύο μάλιστα έχουν έρθει και στο σχολείο σήμερα, Παρασκευή», δηλώνει στο newsit.gr ο Νίκος Κύρκος, διευθυντής του 14ου δημοτικού σχολείου Λαμίας.

Πρόκειται για δεκαπέντε παιδιά από τη Λαμία που είχαν καταναλώσει τα ίδια σχολικά γεύματα και συγκεκριμένα μακαρόνια με κιμά, παρουσίασαν έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, εμετούς και διάρροιες.

«Οι περισσότεροι γονείς το θεώρησαν γαστρεντερίτιδα, γιατί σε αυτές τις ηλικίες δεν συμβαίνουν αυτά. Παρόλα αυτά, διαπιστώθηκε ότι αυτά τα 15 είχαν φάει από το συγκεκριμένο φαγητό, λιγκουίνι με κιμά. Και η εταιρεία catering το ψάχνει το ζήτημα. Είμαστε σε επικοινωνία. Τόσα χρόνια που συνεργαζόμαστε με τα γεύματα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, τώρα τι έχει συμβεί δεν μπορώ να καταλάβω. Πάλι καλά που τώρα, αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», είπε γονέας στο newsit.gr.

«Εμένα πηγαίνει ο γιος μου στο Δημοτικό, όμως το φαγητό το δοκίμασε η 3χρονη κόρη μου κι αμέσως άρχισε τους εμετούς», περιέγραψε άλλος γονέας στο lamiareport.gr.

Ζήσαμε έναν εφιάλτη το παιδί μου μέχρι που λιποθύμησε από τους πόνους

«Πάθαμε όλοι σοκ, το παιδί πονούσε υπερβολικά, έκανε εμετούς, σε σημείο που λιποθύμησε από τους πόνους, μας έλεγε ”μουδιάζει το κεφάλι μου”, ζήσαμε έναν εφιάλτη. Να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι», τόνισε η μητέρα ενός 8χρονου μαθητή και πρόσθεσε «κάθε 5 λεπτά ακούγαμε κι ένα ακόμη παιδί όταν ήταν κρούσμα».

Τώρα οι γονείς δηλώνουν αποφασισμένοι και αμετακίνητοι να κινηθούν μέσω της δικαστικής οδού.

Η απάντηση της εταιρείας catering

Η εκπομπή του MEGA επικοινώνησε με την εταιρεία catering που ετοιμάζει τα γεύματα και τοποθετήθηκε λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν προκύπτει ανάμειξη της εταιρείας με τα περιστατικά.

Συγκεκριμένα η εταιρεία σημείωσε:

«Δεν προκύπτει από πουθενά ότι αυτά τα περιστατικά έχουν σχέση με εμάς. Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο ούτε από το νοσοκομείο της Λαμίας, στο οποίο πήγαν 3 κρούσματα με ιογενή γαστρεντερίτιδα. Τα περιστατικά αυτά δεν είχαν καμία σχέση με δηλητηρίαση, δεν είχαν σχέση με την σίτιση. Έχουμε στεναχωρηθεί και το ψάχνουμε, είμαστε υπεύθυνοι και αυστηρά σοβαροί. Δίνουμε 2.500 μερίδες φαγητό κάθε μέρα, είμαστε 30 χρόνια στον χώρο και κάνουμε αυτή την δουλειά».

«Τα παιδιά είχαν διάρροιες, εμέτους, όπως ακριβώς μία τροφική δηλητηρίαση»

Ο Δημήτρης Δανομάρας, Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Λαμίας περιέγραψε τι ακριβώς αντιμετώπισαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που υποδέχθηκαν και περιέθαλψαν τα περιστατικά.

«Συνολικά ήταν 12. Τα πρώτα 4 που ήρθαν ήταν από όμορα χωριά, κοντινά χωριά στην Λαμία, είναι όλα του δημοτικού, το ένα είναι για νοσηλεία από τα πρώτα παιδιά αυτά. Ήρθαν άλλα 8 παιδάκια, εξετάστηκαν αλλά 8 τα οποία δεν έχρηζαν νοσηλείας και με οδηγίες πήγαν στο σπίτι τους, συν 2 ενήλικες. Τα δεύτερα παιδάκια ήταν από σχολείο στην Λαμία, όχι από πέριξ χωριά».

Όσον αφορά τα συμπτώματα που παρουσίασαν οι μαθητές περιέγραψε:

«Διάρροιες, εμέτους, όπως ακριβώς μία τροφική δηλητηρίαση, μία ήπια πυρετική κίνηση. Είναι αυτό το έντονο, η έντονη κλινική εικόνα στην αρχή η οποία σιγά σιγά υφίεται όταν πρόκειται για μία τροφική δηλητηρίαση, γιατί αν είναι για κάποιου άλλου είδους λοίμωξη είναι άλλη συζήτηση, άλλη εικόνα».

Σχετικά Άρθρα