ΗΠΑ:Πώς 2 αδέρφια “έσπασαν” το Ethereum και έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε 12 δευτερόλεπτα

 ΗΠΑ:Πώς 2 αδέρφια “έσπασαν” το Ethereum και έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε 12 δευτερόλεπτα

Για κλοπή 25 εκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονομίσματα, μέσα σε 12 δευτερόλεπτα, κατηγορούνται δύο αδέλφια, με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να λέει ότι η εν λόγω κλοπή είναι η πρώτη του είδους της. Ο 24χρονος Anton Peraire-Bueno και ο 28χρονος James Peraire-Bueno, που έχουν σπουδάσει στο MIT -ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια των ΗΠΑ- κατηγορούνται για απάτη μέσω εμβάσματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αναφέρει το BBC. «Τα αδέλφια Peraire-Bueno έκλεψαν 25 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα Ethereum μέσω ενός τεχνολογικά εξελιγμένου σχεδίου, το οποίο ετοίμαζαν για μήνες και εκτέλεσαν σε δευτερόλεπτα», είπε η εισαγγελέας Lisa Monaco.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς τα δύο αδέλφια πραγματοποίησαν το έγκλημα τον Απρίλιο του 2023. Βάσει του κατηγορητηρίου, σπούδασαν μαθηματικά και επιστήμη υπολογιστών στο MIT.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι οι δύο τους χρησιμοποίησαν εξαιρετικά εξειδικευμένες δεξιότητες που έμαθαν σε «ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στον κόσμο» για να εκμεταλλευτούν τη διαδικασία επικύρωσης συναλλαγών του Ethereum.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης είπε ότι τα αδέρφια σχεδίαζαν την «πρώτη στο είδος της» απάτη με τα κρυπτονομίσματα για αρκετούς μήνες.

«Το σχέδιο των κατηγορουμένων θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ακεραιότητα του blockchain», δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Damian Williams σε δήλωση την Τετάρτη, αναφερόμενος στο «βιβλίο» που καταγράφει τις πληρωμές σε κρυπτονομίσματα.

Τα αδέρφια φέρονται να έκλεψαν Ethereum από traders, αποκτώντας παράνομα πρόσβαση σε εκκρεμείς ιδιωτικές συναλλαγές και στη συνέχεια αλλάζοντας τις συναλλαγές για να αποκτήσουν τα κρυπτονομίσματα των θυμάτων τους. Η διαδικασία, χρειάστηκε μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να εκτελεστεί.

Όταν ήρθαν αντιμέτωποι με έναν εκπρόσωπο του Ethereum, τα αδέρφια αρνήθηκαν να επιστρέψουν τα κεφάλαια και έλαβαν μέτρα για να ξεπλύνουν και να κρύψουν τα κλεμμένα κέρδη τους, είπαν οι αξιωματούχοι. Οι εισαγγελείς σημειώνουν ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια πρωτοφανή μορφή απάτης υποβάλλεται σε ποινικές διώξεις.

Σχετικά Άρθρα