Ευαγγελισμός:Σάλος με οδηγία για προτεραιότητα στους VIP του Conference -Η απάντηση Γεωργιάδη

 Ευαγγελισμός:Σάλος με οδηγία για προτεραιότητα στους VIP του Conference -Η απάντηση Γεωργιάδη

Αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσίευση ενός εγγράφου που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, στο οποίο δίνεται οδηγία στο προσωπικό να είναι σε επιφυλακή ενόψει του τελικού του Conference League εξυπηρετώντας «κατά απόλυτη προτεραιότητα» τους «VIP» του «Μεγάλη Βρετάνια» και του «Grand Hyatt». Το έγγραφο δημοσίευσε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ενώ σε ανάρτηση προχώρησε η ΟΕΝΓΕ και στο Facebook. 

Η ανάρτηση της ΟΕΝΓΕ:

«Είσαι εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, κανονικός άνθρωπος; αν αρρωστήσεις κάτω αριστερά, στην εικόνα, σε φορείο μαζί με άλλους ποιος ξέρει πόσους ασθενείς, σα σαρδέλα παστωμένος στο ΤΕΠ περιμένοντας ώρες να εξεταστείς με το προσωπικό να κάνει ακροβατικά για να μπορέσει να σε προσεγγίσει. Αν είσαι vip, πλούσιος, θεατής του τελικού ποδοσφαίρου απ τους λίγους και κάτοικος ακριβών ξενοδοχείων του κέντρου κάτω δεξιά στην εικόνα. Ευαγγελισμός μόνο για σένα. Κατά προτεραιότητα (άσχετα του τι έχεις) και με το προσωπικό (αυτό το ίδιο εξουθενωμένο που τις άλλες μέρες κάνει ακροβατικά) σε τριήμερη ετοιμότητα ασχέτως αν έχει να πάρει ρεπό η άδεια μήνες, η αν έχει κάνει απανωτές εξοντωτικές εφημερίες» σημειώνει η ΟΕΝΓΕ και προσθέτει:

«Δυο εικόνες χίλιες λέξεις. Για την πλέμπα ράντζα και αναμονές, για τους προύχοντες δημόσια νοσοκομεία σε prive λειτουργία, κατά προτεραιότητα και με ξεχωριστή καταγραφή γιατί έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας τα πράγματα. Αυτούς υπηρετούν και γι αυτούς δουλεύουν. Τα υπόλοιπα περί δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους είναι για λαϊκή κατανάλωση. Ντροπή!».

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη 

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε στον κ. Παπανικολάου υποστηρίζοντας πως όταν μια χώρα αναλαμβάνει διεθνή διοργάνωση «υποχρεούται να δηλώσει και τα Νοσοκομεία Αναφοράς για την Διοργάνωση αυτή. Και ναι για να αναλάβεις την διοργάνωση αναλαμβάνεις και την υποχρέωση να περιθάλψεις τους καλεσμένους σου (διότι αυτό είναι όλοι αυτοί) κατά προτεραιότητα». 

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη: 

«Έχει γιατρέ και ο λαϊκισμός τα όρια του να ξέρετε. Όταν μία Χώρα εν προκειμένω η Ελλάδα αναλαμβάνει μία Διεθνή Διοργάνωση, υποχρεούται να δηλώσει και τα Νοσοκομεία Αναφοράς για την Διοργάνωση αυτή. Και ναι για να αναλάβεις την διοργάνωση αναλαμβάνεις και την υποχρέωση να περιθάλψεις τους καλεσμένους σου (διότι αυτό είναι όλοι αυτοί) κατά προτεραιότητα. Εάν μετά από τόσα χρόνια δεν το ξέρατε ότι συμβαίνει εκπλήσσομαι. Εάν το ξέρατε και απλώς το κάνετε για την φασαρία όχι δεν εκπλήσσομαι…». 

adonis

Χρήστης του Twitter απευθύνθηκε στον κ. Γεωργιάδη ρωτώντας: «Μου κάνει εντύπωση που για μια διοργάνωση που αφορά επαγγελματικές ομάδες εμπλέκετε δημόσια νοσοκομεία που δεν θα ανταπεξέλθουν λόγω φόρτου και όχι τα ιδιωτικά, τι φιλελευθερισμός κρατικοδίαιτος είναι αυτός πάλι;» για να του απαντήσει ο υπουργός: «Άρα θα θέλατε να μισθώσουμε τις υπηρεσίες ενός ιδιωτικού Νοσοκομείου ακόμη και αν δεν χρειαστούμε απολύτως τίποτε από το να κάνουμε αυτό το έγγραφο. Είστε βέβαιος;». 

adonis1

Ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε και σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό γράφοντας πως «σε κάθε επίσημο γεγονός που συμβαίνει στην Χώρα μας, από την διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος έως την υποδοχή ξένων ηγετών το Νοσοκομείο Αναφοράς που δηλώνεται από τις Ελληνικές Αρχές είναι ο Ευαγγελισμός. Πάντοτε δηλ οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Χώρας, εάν απαιτηθεί, δηλώνεται ότι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε αυτό το Νοσοκομείο. Μία τέτοια δέσμευση είναι υποχρεωτική για να διεξαχθεί ένα γεγονός τέτοιου βεληνεκούς όπως ο τελικός». 

Σχετικά Άρθρα