Τέμπη/ Νέα έκθεση εμπειρογνωμόνων στον εφέτη ανακριτή- 16 επιβάτες κάηκαν ζωντανοί!

 Τέμπη/ Νέα έκθεση εμπειρογνωμόνων στον εφέτη ανακριτή- 16 επιβάτες κάηκαν ζωντανοί!

Ορισμένα νέα στοιχεία προκύπτουν από τη επικαιροποιημένη έκθεση -στοιχεία της οποίας αποκαλύφθηκαν από τον Ant1- των πραγματογνωμόνων για την τραγωδία των Τεμπών με τη πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων. Το συγκλονιστικότερο, ίσως, από αυτά είναι η σοβαρή πιθανότητα οι νεκροί από την φωτιά που ξέσπασε να ανέρχονται τουλάχιστον σε δέκα έξι!

Στην έκθεση, που κατατέθηκε πριν λίγο από τους συγγενείς των θυμάτων στον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, προκύπτει πως ουδέποτε υπήρξε σύγκρουση των μηχανών των δύο αμαξοστοιχιών αλλά εκτροχιασμός, στην απεγνωσμένη προσπάθεια του μηχανοδηγού του εμπορικού τρένου να αποφύγει τη σύγκρουση. Αυτό, όπως αναφέρεται, είχε ως συνέπεια να μετριαστεί – κατά το δυνατόν – η ισχύς της πρόσκρουσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του ANT1 στην έκθεση αναφέρεται στρέβλωση στις γραμμές ανόδου στο σημείο του δυστυχήματος, ενώ εξαιτίας του απότομου φρεναρίσματος εκτιμάται ότι σταμάτησε και η λειτουργία του καταγραφικού συστήματος.

Ένα τραγικό στοιχείο που προκύπτει από τη νέα έκθεση είναι επίσης πως 16 από τους νεκρούς της τραγωδίας εντοπίστηκαν σε «στάση πυγμάχου» μια στάση που λαμβάνει το ανθρώπινο σώμα όταν καίγεται ζωντανό.

Τέλος το τρίτο νέο στοιχεία που προκύπτει από την επικαιροποιημένη έκθεση είναι πως υπήρξε κακή φόρτωση λαμαρινών στα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας, οι οποίες μετά το φρενάρισμα λειτούργησαν επιβαρυντικά για το δυστύχημα, καθώς εμβόλισαν σε πολλά σημεία τα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας με μοιραίς συνέπειες για τους επιβαίνοντες.

Σχετικά Άρθρα