ΝΔ/Μαξίμου: Στη Βόρεια Ελλάδα επικεντρώνεται η προεκλογική εκστρατεία

 ΝΔ/Μαξίμου: Στη Βόρεια Ελλάδα επικεντρώνεται η προεκλογική εκστρατεία

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η πολιτική σύγκρουση για τη Συμφωνία των Πρεσπών και η Ελληνική Λύση φλερτάρει στις τελευταίες δημοσκοπήσεις με ένα διψήφιο ποσοστό το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας για το κυβερνών κόμμα πέφει στη Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα ο πρωθυπουργός αναχωρεί για την Πιερία και συγκεκριμένα θα επισκεφθεί το Λιτόχωρο και στη συνέχεια την Κατερίνη, ακολουθεί η Πέλλα και Ημαθία την Παρασκευή ενώ και την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει να επισκεφθεί τη Δευτέρα τη Θεσσαλονίκη και την Τρίτη τη Δυτική Μακεδονία.

Ο Νίκος Δένδιας ως συντονιστής στην Κεντρική Μακεδονία του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές επισκέφθηκε τα τελευταία 24ωρα το Κιλκίς αλλά και την Κατερίνη. Υπενθυμίζεται πως η Πιερία ήταν μία από τις περιφέρειες, στις οποίες στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023 η Νίκη,η Ελληνική Λύση και οι Σπαρτιάτες συγκέντρωσαν συνολικά σχεδόν ένα 20%.

  • Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και τις 13 Περιφέρειες μέχρι τις 9 Ιουνίου. Το Σάββατο αναμένεται να μιλήσει στα Βριλήσσια ενώ θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες μεταξύ άλλων η Κρήτη και η Ήπειρος.

Πολύ ψηλά στις τοποθετήσεις του θα είναι το ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας για την παραγωγική συνέχεια στη χώρα με το σκεπτικό πως η σταθερότητα είναι η προϋπόθεση για μεγάλες αλλαγές και πως όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία στις 10 Ιουνίου, την επομένη των εκλογών, τόσο πιο εύκολο θα είναι την επόμενη μέρα να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα.

Από την Κυβέρνηση τονίζουν πως η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα το οποίο μιλάει για το πραγματικό αντικείμενο και για την ουσία των ευρωεκλογών, για το αν θα υπάρξει ένα επόμενο Ταμείο Ανάκαμψης, αν θα δημιουργηθεί ή όχι ένα Κοινό Αμυντικό Ταμείο για να χρηματοδοτήσει κοινές ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες, σε μία εποχή μεγάλων γεωπολιτικών ερωτηματικών και ασταθειών και για το πως θα πρέπει να διαμορφωθεί μία νέα νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Στις περιοδείες του στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε συνεντεύξεις ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει και πάλι πως οι ευρωεκλογές αποτελούν εθνική κάλπη και πως είναι κρίσιμο αυτό το στοίχημα η Νέα Δημοκρατία να το κερδίσει με στόχο όχι μικροπολιτικά οφέλη, αλλά τη δυνατότητα να υπάρξει μία γρήγορη σύγκλιση με την Ευρώπη και να κερδηθεί το χαμένο έδαφος μιας χαμένης δεκαετίας που τραυμάτισε τη χώρα.

  • Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθησή ότι αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα βρεθούν οι 200 βουλευτές που απαιτούνται και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής η θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου και για τις εθνικές εκλογές.

Σχετικά Άρθρα