Μηχανικοί του ΑΠΘ έκαναν επίδειξη αστικού λεωφορείου με υδρογόνο

 Μηχανικοί του ΑΠΘ έκαναν επίδειξη αστικού λεωφορείου με  υδρογόνο

Poster Example 01

Σειρά εκδηλώσεων για την επίδειξη της λειτουργίας αστικού λεωφορείου υδρογόνου κι ενός τρέιλερ ανεφοδιασμού υδρογόνου σε πραγματικές συνθήκες, πραγματοποιούν εντός και εκτός ελληνικών συνόρων και μέχρι και τις 6/6 το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και οι Οργανισμοί Συγκοινωνιακού Έργου (ΟΣΕΘ) και Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΘ), στο πλαίσιο του 3ο JIVE Roadshow.

   Στην εκδήλωση της προσεχούς Τρίτης (21/5) στη Θεσσαλονίκη, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και έχει θέμα «Hydrogen Mobility Info Day at AUTH, 3ο JIVE Roadshow», πέραν της επίδειξης, θα παρουσιαστούν επίσης οι εξελίξεις στον τομέα της κινητικότητας, της καθαρής ενέργειας και του πράσινου υδρογόνου.

   Το 3ο JIVE Roadshow, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται από τις 17 Μαΐου και θα «ταξιδέψει» και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Κοζάνη, η Αθήνα και η Πάτρα, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

   Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους τοπικούς φορείς να δουν από κοντά την καθημερινή λειτουργία ενός αστικού λεωφορείου, το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά υδρογόνο για τη κίνησή του, να αντληθούν τα στοιχεία εκείνα που αφορούν στη λειτουργία, την κατανάλωση και τον ανεφοδιασμό του και να ενημερωθεί το κοινό για τα οφέλη από τη χρήση του υδρογόνου ως μορφή καθαρής ενέργειας.

   Κατά τη διάρκεια της περιοδείας θα πραγματοποιηθεί σε κάθε πόλη ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων JIVE και TRIERES, του λεωφορείου υδρογόνου και γενικότερα για τα οφέλη από τη χρήση του υδρογόνου στις οδικές μεταφορές.

   Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΑΠΘ, το αστικό λεωφορείο υδρογόνου θα είναι σταθμευμένο στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στο ύψος του ΚΕΔΕΑ (κόκκινο κτίριο), ενώ η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί.

Σχετικά Άρθρα