ΠΑΟΚ: Συνέτριψε τον Παναθηναϊκό και βρίσκεται μία νίκη μακριά από το πρωτάθλημα – 2-0 ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ

 ΠΑΟΚ: Συνέτριψε τον Παναθηναϊκό και βρίσκεται μία νίκη μακριά από το πρωτάθλημα – 2-0 ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ είναι ο μεγάλος νικητής της ένατης αγωνιστικής των playoffs, μια στροφή πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος πήρε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με 4-1 και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και βρίσκεται μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Άφησε εκτός ενδεκάδας τους Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς και ξεκίνησε με Μουργκ και Ντεσπόντοφ. Ο Γιόνι παίζει στα άκρα της άμυνας αντί του Σάστρε και ο Οζντόεφ τοποθετήθηκε στο πλάι του Μεϊτέ αντί του Σβαμπ.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Φατίχ Τερίμ έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη, προ 17 ημερών. Ο Σπόραρ αντικαθιστά τον τραυματία Ιωαννίδη, ενώ προχώρησε και σε αλλαγή τερματοφύλακα με τον Λοντίγκιν αντί του Ντραγκόφσκι.

Ο Τάισον έκανε το χτύπημα στην πρώτη πράξη

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ προσεκτικά στα μετόπισθεν, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί ελάχιστα στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να πάρει το κεφάλι στο σκορ, μόλις στο τρίτο λεπτό. Ο Μπάμπα με ωραία πάσα βρήκε τον Τόμας κι αυτός με πλασέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν.

Η επόμενη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήταν στο 20ο λεπτό με τον Κωνσταντέλια, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς. Ο Ντεσπόντοφ έφυγε στην πλάτη του Χουάνκαρ και έκανε το γύρισμα προς το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά το πλασέ του Ντέλια είχε απάντηση από τον Λοντίγκιν.

Στο 37ο λεπτό ήρθε το γκολ για τον Δικέφαλο. Ο Πέρεθ έκανε τσαφ και ο Κωνσταντέλιας με εκπληκτική πάσα έδωσε στον Τάισον ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Παναθηναϊκός έγινε ελάχιστα απειλητικός στα καρέ του Κοτάρσκι, κι έτσι το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Ζίβκοβιτς και ο αρχηγός Βιεϊρίνια το κλείδωσαν στο τέλος

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κωνσταντέλιας έκανε επέλαση στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Πέρεθ του έβαλε το στοπ. Από την κόντρα ο Μπάμπα με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Ένα λεπτό μετά ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Σπόραρ έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, βγήκε τετ-α-τετ με τον Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης κίπερ με τα πόδια την έστειλε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 72′ με τον Σαμάτα και ο Ζίβκοβιτς ευστόχησε για το 2-0. Ο Παναθηναϊκός μείωσε με τον Γερεμέγεφ στο 78′, ωστόσο ο ΠΑΟΚ στο φινάλε βρήκε δύο γκολ. Αρχικά ο Βιεϊρίνια με υπέροχο πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 3-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ζίβκοβιτς με δεύτερο προσωπικό γκολ στο 90+4′.

Ο Δικέφαλος ανέβηκε στους 77 βαθμούς και είναι στο +2 από την ΑΕΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι τέταρτος και στο -2 από τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να είναι εκτός Ευρώπης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. ΠΑΟΚ 77
2. ΑΕΚ 75
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 73
4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 71
5. ΑΡΗΣ 55
6. ΛΑΜΙΑ 35

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10η – ΚΥΡΙΑΚΗ 19/5):

20:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
20:00 ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ
20:00 ΑΕΚ -ΛΑΜΙΑ

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0

Η μάχη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης είχε νικητή τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-0 της ΑΕΚ για την 9η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και γκρέμισαν την Ένωση από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ήρωας για τους Πειραιώτες ο Αντρέ Όρτα, ο οποίος με σουτάρα εκτός περιοχής, άνοιξε το σκορ στο 65ο λεπτό, ενώ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 90+2′ ξανά με υπέροχο τρόπο. Πλέον, η ΑΕΚ, μετά και τη νίκη του ΠΑΟΚ, έπεσε στην δεύτερη θέση με 75 πόντους στο -2.

Η Ένωση για να κατακτήσει το πρωτάθλημα δεν θέλει απλώς νίκη επί της Λαμίας, αλλά και ήττα ή ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο Βικελίδης επί του Άρη. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είναι 3ος με 73 πόντους στο +2 από τον Παναθηναϊκό και με νίκη ή ισοπαλία στη Λεωφόρο “κλειδώνει” την 3η θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά. Οι δυνατές μονομαχίες στην μεσαία γραμμή κυριαρχούσαν, όπως και η διάθεση των δύο ομάδων να γίνουν απειλητικές. Στο 6ο λεπτό, οι ερυθρόλευκοι απείλησαν με γυριστό του Φορτούνη στην κίνηση και την μπάλα να φεύγει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Λιβάι βρέθηκε απέναντι από τον Τζολάκη και έπεσε στην περιοχή, προσπαθώντας να τον περάσει. Ωστόσο ήταν εκτεθειμένος, σύμφωνα με βοηθό και VAR.

Στο 11′ ο Ολυμπιακός πλησίασε στο γκολ. Μετά από λάθος μεταβίβαση των φιλοξενούμενων, ο Έσε έδωσε στον Ποντένσε, ο οποίος τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί αριστερά στην περιοχή. Ο Μαροκινός έκανε το διαγώνιο πλασέ, έδιωξε ο Στάνκοβιτς με τα πόδια σε κόρνερ.

Το πρώτο μέρος είχε λίγες μεγάλες ευκαιρίες, με την Ένωση να έχει την μεγαλύτερή της στο 37′. Ο Λιβάι Γκαρσία πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ελίασον από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ. Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με συνεχόμενες τελικές.

Στο 41′ ο Ελ Κααμπί αστόχησε από τα αριστερά στην περιοχή υπό την πίεση του Κάλενς, ενώ λίγο αργότερα νέο σουτ του Ποντένσε έφυγε άουτ. Στο 42′ ο Φορτούνης εκτέλεσε εκτός περιοχής, με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει δίχως μεγάλο πρόβλημα. Η Ένωση είχε δύο τελικές με Γκατσίνοβιτς και Γκαρσία, με το 0-0 να παραμένει έως το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος ο Αλμέιδα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γιόνσον αντί του Σιντιμπέ, με τον Πινέδα να αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Ολυμπιακός φαινόταν να πατάει καλύτερα και στο 55′ είχε καλή στιγμή. Ο Όρτα βρήκε χώρο εκτός περιοχής, εκτέλεσε, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 61ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά εκτός περιοχής, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο του Στάνκοβιτς. Ο Αλμέιδα στην προσπάθειά του να διορθώσει την κατάσταση πέρασε τους Άμραμπατ και Πόνσε στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 66ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν το γκολ. Ο Ποντένσε έκανε το γέμισμα προς την περιοχή, με τον Ελ Κααμπί να παίρνει την κεφαλιά και τον Στάνκοβιτς να αποκρούει. Ο Μαροκινός πήρε το ριμπάουντ, γύρισε εκτός περιοχής, με τον Όρτα να σκοράρει με ένα ξερό, μονοκόμματο σουτ.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ πήγε για φουλ επίθεση, με τον Ολυμπιακό από την πλευρά του να διαχειρίζεται το προβάδισμα. Μάλιστα, η Ένωση δυσκολευόταν να φτιάξει την μεγάλη ευκαιρία μπροστά από την εστία του Τζολάκη. Στο 80′ ο Άμραμπατ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά προς τον Πόνσε, με τον Τζολάκη να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να μπλοκάρει.

Στο 85′ ο Τσούμπερ έκανε το σουτ από τα αριστερά στην περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε αντιληφθεί την κίνησή του και έδιωξε την μπάλα. Οι ερυθρόλευκοι έβαλαν το… κερασάκι στην τούρ6α. Ο Μαρτίνς τροφοδότησε τον Όρτα που έκανε το overlap από τα αριστερά, έκανε το σουτ -έμοιαζε με γέμισμα- από δύσκολη γωνία, αιφνιδίασε τον Στάνκοβιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Σχετικά Άρθρα