Λεωφορείο έπεσε στο γκρεμό, 16 νεκροί- Εικόνες σοκ από το Περού

 Λεωφορείο έπεσε στο γκρεμό, 16 νεκροί- Εικόνες σοκ από το Περού

Εφιάλτης για 40 ανθρώπους οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο που έπεσε σε γκρεμό στην ορεινή περιοχή Αγιακούτσο, στις Άνδεις, στο νοτιοανατολικό Περού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δεκαέξι επιβάτες άνθρωποι, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το διώροφο λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο από την πρωτεύουσα Λίμα με προορισμό το Αγιακούτσο, εξετράπη της πορείας του κι έπεσε σε γκρεμό ύψους περίπου εκατό μέτρων με την οροφή.

Η επιχείρηση διάσωσης καθυστέρησε εξαιτίας χαλαζόπτωσης, ενημέρωσε τον Τύπο εκπρόσωπος του γραφείου του Συνηγόρου του Λαού στην Αγιακούτσο.

Τα θανατηφόρα τροχαία είναι συχνά στο Περού, εξαιτίας ιδίως της ανάπτυξης υπερβολικής ταχύτητας, της άσχημης κατάστασης του οδοστρώματος, της έλλειψης σηματοδότησης, καθώς και της έλλειψης ελέγχων από την αστυνομία.

Σύμφωνα με αριθμούς του περουβιανού υπουργείου Μεταφορών, το 2023 έχασαν τη ζωή τους 3.138 άνθρωποι σε τροχαία δυστυχήματα στο κράτος της Λατινικής Αμερικής. Το 70% των θανάτων αυτών αποδόθηκε σε παράγοντες όπως η κούραση, ή σφάλματα, οδηγών.

Σχετικά Άρθρα