Κολωνός: Παραπομπή 18 προσώπων σε δίκη ζητά ο εισαγγελέας για τη δεύτερη δικογραφία

 Κολωνός: Παραπομπή 18 προσώπων σε δίκη ζητά ο εισαγγελέας για τη δεύτερη δικογραφία

Την παραπομπή σε δίκη όλων των κατηγορουμένων για τη δεύτερη δικογραφία που αφορά στη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό, ζητεί με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας.

Πρόκειται για συνολικά 18 πρόσωπα για τα οποία ο εισαγγελέας ζητεί να δικαστούν από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που κατά περίπτωση δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη ή που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη και κατά περίπτωση για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων.

Επιπλέον, με την πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει να παραταθεί η προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους της δεύτερης αυτής δικογραφίας που έχουν προφυλακιστεί όπως επίσης και να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας, ώστε να διερευνηθεί εάν υπάρχει συμμετοχή του Ηλία Μίχου, του βασικού δηλαδή κατηγορούμενου της πρώτης δικογραφίας, και σε αυτή την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο είχε πέσει η αυλαία της πρώτης δίκης για την υπόθεση του Κολωνού. Το δικαστήριο είχε επιβάλλει τότε στον Ηλία Μίχο ισόβια για το βιασμό της 12χρονης και επιπλέον κάθειρξη 27 ετών για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, για πορνογραφία ανηλίκου, για μαστροπεία αλλά και για παράνομη κατοχή όπλων. Επιπλέον στον 55χρονο επιβλήθηκε και χρηματική ποινή ύψους 4.100 ευρώ.

Ακόμη με την ίδια απόφαση είχε κριθεί ένοχος για τα αδικήματα της διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας ο αποκαλούμενος «Μιχάλης» και επιπλέον του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 ευρώ. Πρόκειται για συνταξιούχο ναυτικό, ο οποίος έκλεινε τα ραντεβού της φρίκης στην ανήλικη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας προέτρεπε το παιδί να έρχεται σε σεξουαλική επαφή έναντι αμοιβής με δήθεν φίλους του και την προωθούσε στην πορνεία «ανεβάζοντας» γυμνές φωτογραφίες της σε διαδικτυακή σελίδα.

Ακόμη με την ίδια απόφαση εκτός φυλακής είχε βρεθεί η 38χρονη μητέρα της ανήλικης, η οποία κρίθηκε ένοχη μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου και αθωώθηκε με την πλειοψηφία των ενόρκων από τα κακουργήματα της μαστροπεία σε βάρος της ίδιας της κόρης της αλλά και για πορνογραφία. Ωστόσο, για τη μητέρα της ανήλικης έχει ασκηθεί έφεση και έτσι θα δικαστεί ξανά για το αδίκημα της μαστροπείας.

Με την απόφαση που είχε εκδώσει τον περασμένο Απρίλιο το δικαστήριο για τη πρώτη δικογραφία είχαν καταδικασθεί 17 ακόμη άτομα.

Πλέον την απόφαση για το ποιοι από τους 18 κατηγορούμενους της δεύτερης δικογραφίας θα δικαστούν και για ποια αδικήματα την έχει το δικαστικό συμβούλιο.

Σχετικά Άρθρα