Απίστευτο: Γεννήθηκαν εξαιρετικά σπάνια “σιαμαία αράχνες”

 Απίστευτο: Γεννήθηκαν εξαιρετικά σπάνια “σιαμαία αράχνες”

Σιαμαία δίδυμα στην Ινδονησία γεννήθηκαν ενωμένα σαν “αράχνη”, σε ένα φαινόμενο που συμβαίνει μία φορά στα 2 εκατομμύρια.

Τα δίδυμα σιαμαία αγόρια γεννήθηκαν στην Ινδονησία το 2018 με τρία πόδια, τέσσερα χέρια και ένα πέος. Μοιράζονται επίσης μία ουροδόχο κύστη, ένα ορθό και ένα έντερο.

Παγκόσμια έχουν καταγραφεί ελάχιστα περιστατικά με τα λεγόμενα συγγενή δίδυμα Ischiopagus Tripus – η περίπτωση των αγοριών από την Ινδονησία σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα σε αμερικανικό ιατρικό περιοδικό.

Αφού αψήφησαν τις πιθανότητες και επέζησαν της κύησης και του τοκετού, τα νήπια δεν μπορούσαν να καθίσουν και ήταν αναγκασμένα να ξαπλώνουν για τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής τους.

Μια ομάδα χειρουργών πραγματοποίησε μια επίπονη επέμβαση για να ακρωτηριάσει το τρίτο πόδι τους και να σταθεροποιήσει το ισχίο και το οστό της λεκάνης τους, ώστε να μπορούν να καθίσουν όρθια και να τους δώσει μια υποψία κανονικότητας.

Η κατάστασή τους οδήγησε στο να είναι σιαμαία σαν αράχνη, όρος που επινόησαν οι διάσημες σιαμαίες δίδυμες Ganga και Jamuna Mondal από την Ινδία. 

Τα σιαμαία δίδυμα αντιστοιχούν σε μία στις 50.000 έως 200.000 ζωντανές γεννήσεις και συμβαίνουν όταν ένα ενιαίο γονιμοποιημένο ωάριο διασπάται και αναπτύσσεται σε δύο άτομα.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Άρθρα