Εικόνες από την επίθεση στη Ρένα Κουβελιώτη -Τι αποκάλυψε η ίδια -Εμφανίστηκε με κολάρο (vid)

 Εικόνες από την επίθεση στη Ρένα Κουβελιώτη -Τι αποκάλυψε η ίδια -Εμφανίστηκε με κολάρο (vid)

Ρεπορτάζ για αυθαίρετες εργασίες σε περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής πραγματοποιούσε η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, η οποία δέχτηκε επίθεση από άτομο, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο με κακώσεις. Η δημοσιογράφος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, όπου προβλήθηκαν σχετικές εικόνες και βίντεο από το περιστατικό. Φορώντας κολάρο στον λαιμό εξήγησε ότι πραγματοποιούσε ρεπορτάζ για εργασίες σε αυθαίρετο εργοτάξιο, με έναν άνδρα να κάνει οξυγονοκόλληση δίπλα σε ξερά χόρτα.

Μαζί με έναν οπερατέρ του σταθμού πλησίασαν τον συγκεκριμένο άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες και τότε δέχτηκαν επίθεση. Όπως ανέφερε η Ρένα Κουβελιώτη, ο εικονολήπτης απέφυγε την επίθεση, ωστόσο η ίδια δέχτηκε χτυπήματα από τον άγνωστο άνδρα.

  • Συγκεκριμένα, τόνισε ότι της έκανε λαβή και τής γύρισε το χέρι, με αποτέλεσμα να προκληθεί οίδημα στην κλείδα, καθώς και αιμάτωμα και κακώσεις στον αυχένα.

Η δημοσιογράφος αποκάλυψε επιπλέον ότι παρενέβη εισαγγελέας και άνδρες της ΟΠΚΕ, καθώς ο φερόμενος ως δράστης κρύφτηκε σε σπίτι. Τελικά συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Στιγμιότυπο από την επίθεση στην δημοσιογράφο Ρένα Κουβελιώτη

Μάλιστα, η κ. Κουβελιώτη ανέφερε ότι δέχτηκε και η ίδια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι ο χώρος στον οποίο εκτελούνταν εργασίες είναι κοινόχρηστος, ενώ το άτομο που επιτέθηκε στην ίδια και τον εικονολήπτη διατείνεται ότι είναι ιδιωτικός.

Η πρώτη ανάρτηση της Ρένας Κουβελιώτη μετά την επίθεση:

«Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Είμαι αρκετά καλά ώστε να σας διαβεβαιώσω πως η έρευνα θα συνεχιστεί με κολάρο ή μη», έγραψε η Ρένα Κουβελιώτη.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τη Ρένα Κουβελιώτη:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας της συναδέλφου Ρένας Κουβελιώτη, μετά την επίθεση που δέχθηκε, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ, με συνέπεια να τραυματισθεί σοβαρά.

Για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι, η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των λειτουργών της ενημέρωσης με την άσκηση βίας δεν θα αποδώσει. Ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφου σε όλες τις ενέργειές της.

Σχετικά Άρθρα