ΥΠ.ΕΣ: Πολιτικά και ηθικά έκθετη η αντιπολίτευση για τη φερόμενη διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών

 ΥΠ.ΕΣ: Πολιτικά και ηθικά έκθετη η αντιπολίτευση για τη φερόμενη διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών

Δεν υπήρξε καμία διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών, τονίζει σε ανακοίνωση του, το ΥΠΕΣ, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα όσα ανέφεραν το προηγούμενο διάστημα.

Μάλιστα στην ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι η Ελληνική Αστυνομία έπειτα από την έρευνα που πραγματοποίησε δεν διαπίστωσε καμία διάρρηξη.

Παράλληλα στο ίδιο κείμενο από το γραφείο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών τονίζει ότι το πόρισμα της αστυνομίας για την φερόμενη διάρρηξη σε γραφείο διευθυντή στο υπουργείο, αφήνει έκθετους πολιτικά όλους όσους έσπευσαν να μιλήσουν για παραβίαση συστημάτων και κλοπή σημαντικών εγγράφων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών

Σε συνέχεια του πορίσματος που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με το οποίο δεν προκύπτει καμία διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου επισημαίνει τα εξής:

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας ότι δεν υπήρξε απολύτως καμία διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών, αφήνει πολιτικά και ηθικά έκθετους όλους όσοι, χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών των αρμόδιων αρχών, έσπευσαν να μιλήσουν για παραβίαση συστημάτων και κλοπή σημαντικών εγγράφων, ζητώντας ακόμα και την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Το ΥΠΕΣ είχε εξαρχής μιλήσει για «φερόμενη» διάρρηξη, αναμένοντας την ολοκλήρωση των ερευνών των αρμόδιων αρχών και ενώ τα πρώτα πορίσματα ερευνών του ίδιου του Υπουργείου Εσωτερικών δεν είχαν δείξει οποιοδήποτε στοιχείο παρείσφρησης στα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ προκύπτει εν τέλει ότι «ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών».

Αναμένουμε από τους κυρίους Κασσελάκη, Ανδρουλάκη, Κατρίνη και τις κύριες Πούλου και Λιακούλη, να ανακαλέσουν γιατί προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν ευαίσθητα θέματα για κομματικά οφέλη δίχως καν να περιμένουν τα πορίσματα των αρμόδιων αρχών και γιατί προσπάθησαν να δημιουργήσουν αμφιβολίες για τις εκλογικές διαδικασίες που εδώ και 50 χρόνια διεξάγονται με άψογο τρόπο στη χώρα μας.

ΕΛΑΣ: Δεν υπήρξε καμία διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών

Στο συμπέρασμα ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, κατέληξε η προανακριτική έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για την εξαγωγή του συμπεράσματος, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν συνδυαστικά προανακριτικά και ερευνητικά δεδομένα και συγκεκριμένα:

  • η εξερεύνηση και εξέταση του χώρου από συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών,
  • η εξέταση και ανάλυση ψηφιακών συσκευών,
  • η εξέταση εργαζομένων στο Υπουργείο.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχετικά Άρθρα