Πήρε θέση για την Γάζα και κινδυνεύει ξανά με απόλυση ο Γκάρι Λίνεκερ

 Πήρε θέση για την Γάζα και κινδυνεύει ξανά με απόλυση ο Γκάρι Λίνεκερ

Πήρε θέση για τον πόλεμο Ισραήλ-Παλαιστίνης ο Γκάρι Λίνεκερ.

Με τον παλαίμαχο Άγγλο επιθετικό, μάλιστα, να κινδυνεύει με νέα απόλυση από το BBC, λόγω των σχολίων του για την περίπτωση που μπορεί να θεωρηθούν αντί αντιβαίνουν στην πολιτική του αγγλικού ειδησεογραφικού οργανισμού!

«Είναι το χειρότερο πράγμα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Έχω δει τόσες πολλές εικόνες παιδιών… ξέρετε, δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Δεν είμαι μουσουλμάνος, δεν είμαι Εβραίος, δεν είμαι Ισραηλινός, δεν είμαι Παλαιστίνιος, έτσι το βλέπω, νομίζω, καθαρά απ’ έξω, από μια ουδέτερη προοπτική, και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα χειρότερο από αυτό. Έχω δει συνεχείς εικόνες παιδιών που χάνουν τη ζωή τους, μέρα με τη μέρα… Προφανώς όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη στις 7 Οκτωβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λίνεκερ.

Και συμπλήρωσε με νόημα: «Αλλά τη στιγμή που υψώνεις τη φωνή σου ενάντια σε αυτό που κάνουν εκεί, σε κατηγορούν ότι είσαι υποστηρικτής της Χαμάς ή κάτι τέτοιο. Υπάρχει πολλή πίεση για να παραμείνει σιωπηλός ο κόσμος, οπότε καταλαβαίνω γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι σιωπούν, αλλά δεν μπορώ να παραμείνω σιωπηλός για αυτό που συμβαίνει».

Θυμίζουμε ότι, περίπου έναν χρόνο πριν, είχε καταφερθεί εναντίον της αγγλικής κυβέρνησης για τις αποφάσεις της με τους μετανάστες και είχε χάσει την δουλειά του στο BBC, μέχρι να επανέλθει κατόπιν αιτήματος όλων των δημοσιογράφων.

Σχετικά Άρθρα