Βορίδης : Ουδείς πιστεύει ότι η Τουρκία έχει παραιτηθεί των θέσεών της – Τι είπε για Ράμα και Σιλιάνοφσκα

 Βορίδης : Ουδείς πιστεύει ότι η Τουρκία έχει παραιτηθεί των θέσεών της – Τι είπε για Ράμα και Σιλιάνοφσκα

Τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη φιλοξένησε στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων ο ΣΚΑΪ. Ο κ. Βορίδης μίλησε τόσο για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, στην Αθήνα, όσο και για το θέμα που προέκυψε με τη νέα πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και το τι περιμένει η Αθήνα από την αυριανή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Έντι Ράμα, τόνισε πως ήταν «χωρίς προστιθέμενη αξία», ωστόσο δεν γινόταν να απαγορευτεί. Πρόσθεσε, δε, ότι η Ελλάδα, σε διπλωματικό επίπεδο, έχει πράξει όσα προβλέπονται για την Αλβανία, αναφέροντας τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ και άλλα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις με τους διεθνείς οργανισμούς.

Όσον αφορά στο «Μακεδονία» της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, ο κ. Βορίδης είπε ότι η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας θα έχει το πρόβλημα αύριο, διότι αν δεν της αρέσει το αναγνωρισμένο όνομα της χώρας, τότε «θα έχει μία χώρα χωρίς όνομα και άρα μία ανύπαρκτη χώρα».

Για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα και τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «ουδείς πιστεύει ότι η Τουρκία έχει παραιτηθεί των θέσεών της» και πρόσθεσε ότι η συνεννόηση για τη μετανάστευση και η ηρεμία στο Αιγαίο, έχουν τη σημασία τους. «Πρέπει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα