Eurovision : 100 αστυνομικοί συνόδευσαν την εκπρόσωπο του Ισραήλ (vid)

 Eurovision : 100 αστυνομικοί συνόδευσαν την εκπρόσωπο του Ισραήλ (vid)

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην εκπρόσωπο του Ισραήλ στη φετινή Eurovision, την Έντεν Γκολάν, την ώρα που εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος στη Γάζα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η Έντεν Γκολάν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της Eurovision, κάτι που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις τόσο ανάμεσα στους συμμετέχοντες στον μουσικό διαγωνισμό από άλλες χώρες όσο και στους πολίτες του Μάλμε της Σουηδίας.

Για να προστατευθεί η νεαρή τραγουδίστρια συνοδεύεται συνεχώς από αστυνομικούς. Μάλιστα, ο τηλεοπτικός φακός απαθανάτισε τη στιγμή που 100 Σουηδοί αστυνομικοί συνοδεύουν την Έντεν Γκολάν στην αρένα της Eurovision, την ώρα που χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή του Ισραήλ και απαιτούν την αποβολή του από τον αποψινό τελικό.

Σύμφωνα με τη Sun, η 20χρονη ερμηνεύτρια, η οποία αναγκάστηκε να μείνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της εν μέσω φόβων ότι μπορεί να βρεθεί στο στόχαστρο των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης, συνοδεύτηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη στην αρένα.

Η στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο, με τα αυτοκίνητα της αστυνομίας να κινούνται κατά μήκος ενός κεντρικού δρόμου, ενώ την ίδια ώρα στον αέρα βρίσκεται ελικόπτερο που παρατηρεί την κάθε κίνηση, στην προσπάθεια να αποφευχθούν τρομοκρατικές ενέργειες.

Να αναφερθεί πως η 20χρονη Έντεν Γκολάν είχε διαταχθεί να μείνει στο δωμάτιό της από την υπηρεσία εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ, Shin Bet.

Είμαι περήφανη για το τραγούδι και τη σκληρή δουλειά μας, λέει η εκπρόσωπος του Ισραήλ

Η Εντέν Γκολάν ευχαριστεί τους υποστηρικτές της με μια ανάρτηση στα social media, λίγες πριν από την αποψινή της εμφάνιση στον τελικό.

«Στέκομαι σε αυτή τη σκηνή με τόση υπερηφάνεια. Περήφανη για το τραγούδι μας και τη σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει γι’ αυτό. Περήφανη για τη χώρα μου και τους ανθρώπους της» γράφει, σύμφωνα με το Times of Israel.

«Νιώθω την αγάπη και την υποστήριξή σας από χιλιόμετρα μακριά ότι τίποτα και κανείς δεν μπορεί να με λυγίσει. Απόψε μοιράζομαι τη φωνή μας και θα δώσω την καλύτερη ερμηνεία που μπορώ. Σας αγαπώ».

Σχετικά Άρθρα