Επιστολές και χειρόγραφα του… Ιησού/ Η επίθεση Κασσελάκη σε Άδωνι, φούντωσε την κόντρα μεταξύ Βελόπουλου και υπουργού Υγείας

 Επιστολές και χειρόγραφα του… Ιησού/ Η επίθεση Κασσελάκη σε Άδωνι, φούντωσε την κόντρα μεταξύ Βελόπουλου και υπουργού Υγείας

Η χθεσινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη που εγκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή αποκάλεσε πολιτικό απατεώνα τον Κυριάκο Βελόπουλο (στην τελευταία ομιλία του στη Βουλή) για τις γνωστές “επιστολές του Ιησού”, παραπέμποντας σε προ πολλών ετών εκπομπή τηλεμάρκετινγκ στην οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης πρότεινε βιβλίο με τον τίτλο “Χειρόγραφο του Ιησού”, ζητώντας μάλιστα την αποπομπή του υπουργού επειδή “διαλύει το ΕΣΥ”, άναψε φωτιές.

Αρκετοί θεώρησαν περίεργο το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε επιχείρημα που εμμέσως δρα υπερασπιστικά στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.

Όμως, κύκλοι της Κουμουνδούρου έλεγαν πως «η χθεσινή κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη με το διπλό χτύπημα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη ανάγεται στην επιλογή του προέδρου να μην αφήνει αναπάντητες τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του, ανταποδίδοντας τα πυρά, με όρους όμως πραγματικών γεγονότων».

Τέλος, κύκλοι του του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν ότι «οι ενορχηστρωτές της λάσπης και της μαύρης προπαγάνδας δεν μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι», διαμηνύοντας ότι οι επόμενες κινήσεις τους θα περιλαμβάνουν στοιχεία αιφνιδιασμού.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πάντως, δεν άφησε αναξιοποίητη την αφορμή και με δική του ανάρτηση επισημαίνει:

Χαμός πανικός και ξέσπασμα Μητσοτάκη μετά την βόμβα Βελόπουλου για τα χειρόγραφα του Αδωνιδος .

«Με βάλατε να κάνω ολόκληρη προεκλογική εκστρατεία επάνω στις επιστολές του Ιησού, λέγοντας ότι όσοι της πωλούν είναι πολιτικοί απατεώνες και τώρα με φέρνετε σε αυτή τη θέση, να απολογούμαι για τον Γεωργιάδη».

Λογικό ήταν να απαντήσει ο υπουργός Υγείας για να κλιμακωθεί η αντιπαράθεση:

Η έλλειψη επιχειρημάτων για την πολιτική έχει καταντήσει την πολιτική αντιπαράθεση σε αυτό το επίπεδο που ξεκίνησε χθες ο @velopky και έσπευσε να υιοθετήσει όλα του τα επιχειρήματα, ως συνήθως ο@skasselakis

Ποια είναι η κατηγορία, για την οποία μάλιστα πρέπει και να με αποπέμψει ο Μητσοτάκης; Ότι πούλαγα και εγώ βιβλίο με «επιστολές» του Ιησού…Αρα υποκρισία κλπ…

Α) ακόμη και έτσι να ήταν και αυτό το βιβλίο του αειμνήστου Αγγέλου Σακκέτου να παρουσίαζε όντως κάτι τέτοιο, το επιχείρημα είναι γελοίο. Δηλ κάθε βιβλιοπωλείο που πουλάει ένα βιβλίο άλλου εκδοτικού οίκου, υιοθετεί και το περιεχόμενο του; Δηλ όσοι βιβλιοπώλες έχουν πουλήσει το βιβλίο του κ. Βελόπουλου το υιοθετούν; Η κατηγορία προς τον κ. Βελόπουλο δεν είναι ότι πουλούσε στο βιβλιοπωλείο του εν μέσω χιλιάδων άλλων τίτλων το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά ότι το έγραψε και το εξέδωσε ο ίδιος …εγώ στην εκπομπή μου έχω πουλήσει και το Κεφάλαιο του Μάρξ (εκδόσεις Κάκτος τότε), αλλά και τα Άπαντα του Λένιν (σε παλαιά συλλεκτική έκδοση), δηλ είχα υιοθετήσει τις κομμουνιστικές ιδέες επειδή τα είχα πουλήσει στην εκπομπή μου; Βιβλιοπωλείο είχαμε συγγραφείς καλούσαμε, τα βιβλία τους δείχναμε. Τέλος ιστορίας

Β) Το βιβλίο όμως του Αγγέλου Σακκέτου, για το οποίο γίνεται η φασαρία, δεν περιείχε καμμία «επιστολή» του Ιησού. Αντιθέτως έχει ολόκληρο κεφάλαιο για το ότι δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη οποιουδήποτε συγγραφικού έργου του Ιησού. Στην συζήτηση όμως περί της Ιστορικότητας του προσώπου του Ιησού και την απόδειξη αυτής, προς όσους την αμφισβητούσαν, έγραψε ο συγγραφεύς ποτέ αυτό το βιβλίο. Ο τίτλος προφανώς έχει σε κάθε βιβλίο και έναν εμπορικό χαρακτήρα, αλλά επί της ουσίας ο συγγραφεύς πολύ γνωστός τότε για διάφορες θρησκευτικές μελέτες, έκανε μια σύνοψη των θεωριών για τα λεγόμενα Χειρόγραφα της Νεκράς Θαλάσσης, το λεγόμενο Ευαγγέλιο του Ιούδα που είχε παρουσιάσει έως και το National Geographic κλπ και διάφορες άλλες διεθνείς βιβλιογραφικές αναφορές, που κατέληγαν να αποδείξουν την ιστορική ύπαρξη του Ιησού, δηλ με το βιβλίο του κ. Βελόπουλου καμμία απολύτως σχέση.
Το άγχος τους να με πλήξουν προσωπικά έχει ξεπεράσει κάθε όριο και αν η υπόσχεση του κ. Κασσελάκη ότι θα με «ξεσκίσει» κλπ ήταν το βιβλίο του Αγγέλου Σακκέτου, που είχα δείξει σε μία εκπομπή μου πριν από 14 χρόνια τότε καλή τύχη…

Όλα ξεκίνησαν από χθεσινή ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

Ο Πρωθυπουργός θεωρεί πράξη «μέγιστης πολιτικής εξαπάτησης» το να πουλάς δήθεν χειρόγραφα του Ιησού.
Άρα η αποπομπή του -πολιτικού απατεώνα κατά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό- υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είναι επιβεβλημένη.

Θα τον αποπέμψει;
Φυσικά όχι.

Όπως δεν απέπεμψε τη φιλοναζί υποψήφια ευρωβουλευτή του, τον ομοφοβικό βουλευτή του, τον υφυπουργό του που θεωρεί ότι η γυναίκα είναι μόνο για να γεννάει, την υποψήφια ευρωβουλευτή που διακηρύσσει ότι «τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί».

Η αλαζονεία του «41%» είναι που κρατάει όλους αυτούς τους απίθανους στο κυβερνητικό άρμα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε στο υπουργείο υγείας με έναν στόχο: Τη διάλυση του ΕΣΥ προκειμένου το σύστημα υγείας να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως. Όμως δε θα το πουλήσουν για «μόνο 20 ευρώ» όπως το βιβλίο με τις δήθεν επιστολές. Η Υγεία είναι γι’ αυτούς business.
Κι αν αντιδρούν γιατροί και νοσηλευτές; Βαφτίζονται «κάφροι» και «ανθρωπάκια».

Ας δουν οι άνθρωποι του προοδευτικού κέντρου, που παγιδεύτηκαν ψηφίζοντας ΝΔ, ποιος διαχειρίζεται την υγεία τους.

Σχετικά Άρθρα