Ανάλυση: “Αντιπολιτική” και “λαϊκισμός” ή αναβίωση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου;

 Ανάλυση: “Αντιπολιτική” και “λαϊκισμός” ή αναβίωση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου;

Η υπερδραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη και η “αυτο-προβολή” του στα social media, σε σημείο βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθούν άναυδοι το… “φαινόμενο”, ομολογουμένως έχει ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του κόμματος και της ελληνικής πολιτικής σκηνής ευρύτερα σε σημείο να θεωρείται πλέον “επικίνδυνος” για τους αντιπάλους του ενόψει των ευρωεκλογών και των πολιτικών εξελίξεων.

Εξαιτίας αυτού του λόγου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το επιτελείο του διακρίνουν να αναπτύσσεται μια επιχείρηση αναγέννησης του “αντιΣΥΡΙΖΑ” μετώπου, με σκοπό να προσβάλει στη μετριοπαθή και κεντρώα κοινή γνώμη το προφίλ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή…”προχωρημένες” ΄και “ακραίες” εκφράσεις του, που παραπέμπουν στον “λαϊκισμό” ή στην νεα ορολογία περί “αντιπολιτικής” αισθητικής και ρεύματος, κάτι στο οποίο αναφέρεται σε μόνιμη βάση πλέον και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, “φωτογραφίζοντας” μεταξύ άλλων και τον διάδοχό του.

Ο κ. Κασσελάκης όμως φαίνεται πως δεν χαμπαριάζει απ΄αυτά και φέρεται αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει τα ίδια εργαλεία του πολιτικού αντιπάλου του, όποιος και αν είναι αυτός. Το να θα αποδώσει καρπούς ή θα επιτύχει αυτή η τακτική, Κυριακή κοντή γιορτή, δηλαδή θα φανεί στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με στόχο τουλάχιστον το 18% των εθνικών εκλογών και κρυφή επιθυμία ένα ποσοστό άνω του 20%.

Στην κατεύθυνση αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να εμπλέκεται ακόμη και στη αντιπαραθεση ΝΔ-Ελληνικής Λύσης, λέγοντας χαρακτηριστικά “Ο Πρωθυπουργός θεωρεί πράξη «μέγιστης πολιτικής εξαπάτησης» το να πουλάς δήθεν χειρόγραφα του Ιησού” με αφορμή τη σχετική αναφορά του Κ. Μητσοτάκη εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου και εξαιτίας του video ου κυκλοφορεί στα social media με τον Άδωνι Γεωργιάδη να πουλα μέσω του ΤηλεΆστυ “το χειρόγραφου του Ιησού”.

  • “Άρα η αποπομπή του -πολιτικού απατεώνα κατά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό- υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είναι επιβεβλημένη. Θα τον αποπέμψει; Φυσικά όχι” αναφέρει  ο κ. Κασσελάκης, επισημαίνοντας “Όπως δεν απέπεμψε τη φιλοναζί υποψήφια ευρωβουλευτή του, τον ομοφοβικό βουλευτή του, τον υφυπουργό του που θεωρεί ότι η γυναίκα είναι μόνο για να γεννάει, την υποψήφια ευρωβουλευτή που διακηρύσσει ότι “τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί”. Η αλαζονεία του “41%” είναι που κρατάει όλους αυτούς τους απίθανους στο κυβερνητικό άρμα”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε, “τοποθετήθηκε στο υπουργείο υγείας με έναν στόχο: Τη διάλυση του ΕΣΥ προκειμένου το σύστημα υγείας να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως. Όμως δε θα το πουλήσουν για «μόνο 20 ευρώ» όπως το βιβλίο με τις δήθεν επιστολές. Η Υγεία είναι γι’ αυτούς business. Κι αν αντιδρούν γιατροί και νοσηλευτές; Βαφτίζονται «κάφροι» και «ανθρωπάκια». Ας δουν οι άνθρωποι του προοδευτικού κέντρου, που παγιδεύτηκαν ψηφίζοντας ΝΔ, ποιος διαχειρίζεται την υγεία τους”.

Παράλληλα η Κουμουνδούρου με αφορμή τη  κριτική του Μαξίμου περί “τοξικότητας στον πολιτικό λόγο” σημειώνει “Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κρατάει απλά τον καθρέφτη. Να δει ο κ. Μητσοτάκης:

– τον βουλευτή του, Στέλιο Πέτσα να αναφέρεται στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη με χυδαίους χαρακτηρισμούς, εξομοιώνοντας τον πρακτικά με καταδικασμένους φασίστες.
– τον εκπρόσωπό του να εύχεται στον εμφύλιο να έβρισκε μπροστά του τον Αλέξη Τσίπρα για να τον “στείλει”.
– ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του να χαρακτηρίζει τους εργαζόμενους της Υγείας που διαμαρτύρονται ως “κάφρους” και “ασήμαντα ανθρωπάκια” και να αναρωτιέται αν  “πάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται ακόμη για τα Τέμπη”.
– την υποψήφια ευρωβουλευτή του να αποδίδει συλλογική ευθύνη για το έγκλημα των Τεμπών υποστηρίζοντας πως τα παιδιά αυτά “τα σκοτώσαμε όλοι και όλες”.
– τον Υφυπουργό Υγείας να δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες μιλώντας “για την φύση” του “κυνηγού αρσενικού”

“Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρός του δεν θα κάνουν βήμα πίσω. Θα συνεχίσουν να μάχονται για κοινωνική δικαιοσύνη. Θα συνεχίσουν να μάχονται για τους υγειονομικούς, για να αποδοθούν ευθύνες στο έγκλημα των Τεμπών, για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αδύναμους”  υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου και διαμηνύει “Να τους ενημερώσουμε πως τόσο ο κ. Πέτσας όσο και η “λίστα” του δεν πρόκειται να σταματήσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ, όση λάσπη κι αν πετάξουν.”.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής αντιπολιτευσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης εντάσσεται άλλωστε και η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ κα προσωπικά του Στ. Κασσελάκη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. “Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά case studies της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ: ΛΑΡΚΟ” ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο X o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι “Πριν από τέσσερα χρόνια υπόσχονταν στους ανθρώπους της ΛΑΡΚΟ νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη της εταιρείας. Έφεραν σχετικό νόμο. Και δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τον ίδιο τους τον νόμο! Σήμερα ανακοινώνουν λουκέτο. 700 οικογένειες στον δρόμο”. 

“Οι άνθρωποι όμως δεν είναι αριθμοί” συμπλήρωσε και επισήμανε “Είναι η προσωπική ιστορία του καθενός. Είναι ο Γιάννης, 55 ετών, καρκινοπαθής με παιδί ενάμιση έτους, που οι θεραπείες του καλύπτονταν από ασφαλιστήριο συμβόλαιο της ΛΑΡΚΟ. Και τώρα μένει στον αέρα. Είναι ο Γιώργος, που είχε πάθει εγκαύματα σε εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο, τα οποία μετατράπηκαν σε καρκινώματα. Έχει κάνει δύο επεμβάσεις, είναι 45 ετών και έχει 4 παιδιά. Το μεγαλύτερο πηγαίνει γυμνάσιο. Το μικρότερο νηπιαγωγείο. Ξαφνικά, οι ζωές τους στο πουθενά.

Όπως σημειώνει “Έχω δει αυτές τις ανθρώπινες ιστορίες από κοντά και αυτοί οι άνθρωποι ζητούν μόνο εν πράγμα. Να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Δεν έχει καταδεχτεί να τους δει εδώ και χρόνια. Την τελευταία στιγμή, τώρα που κλείνει η εταιρία ζητούν μια τελευταία ευκαιρία να του μιλήσουν” και καλεί τον πρωθυπουργό “Κύριε Μητσοτάκη συναντήστε τους.”.

Να σημειωθεί ότι σήμερα (11/5) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης θα περιοδεύσει σε περιοχές του Βορείου τομέα της Αττικής και συγκεκριμένα:

– από τις 9.15΄ έως 10.10′  θα βρίσκεται στο Εμπορικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.
– από τις 10.30′  έως 11.20′ στο Εμπορικό Κέντρο Αμαρουσίου, Πλατεία Κασταλία
– από τις 11.40′ έως 12.30′ στο Εμπορικό Κέντρο Χαλανδρίου, πλατεία Αγίου Νικολάου
– από τις 12.55′ έως 13.15′ στο  Άλσος της  Κηφισιάς  –  Ανθοκομική  Έκθεση, ενώ από τις 13.15′  έως 13.40′ θα περπατήσει στο Κέντρο της Κηφισιάς.

Το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαΐου θα επισκεφθεί τη Μαγνησία και τη Δευτέρα 13 Μαΐου θα περιοδεύσει σε Καρδίτσα και Λάρισα.

Την Τρίτη 14 Μαΐου θα πάει στην Κομοτηνή όπου και θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και στη συνέχεια, αλλά και την επόμενη ημέρα 15 Μαΐου, θα περιοδεύσει σε Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.

Σχετικά Άρθρα