Στα ύψη η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Κασσελάκη-Σπηλιωτόπουλου

 Στα ύψη η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Κασσελάκη-Σπηλιωτόπουλου

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στην τελική ευθεία πριν από τις ευρωεκλογές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ χαρακτήρισε «ανατριχιαστική» τη δήλωση του κ. Κασσελάκη ότι «οι υπουργοί σκοτώνουν παιδιά» και «λυπηρό» τον τρόπο που όπως είπε πήγε να δικαιολογηθεί μέσα από έναν νέο επικοινωνιολόγο, αναφερόμενος στον κ. Σπηλιωτόπουλο.

«Δεν θυμάμαι τόσες εκφράσεις σε περίπτωση αρχηγού. Αυτή φαίνεται ότι είναι η κεντρική προεδρική γραμμή» είπε ο κ. Μαρινάκης προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ο κ. Κασσελάκης προσπαθεί να προκαλέσει ενδιαφέρον και να κάνει εντύπωση.

Σχετικά με το θάμα της ακρίβειας ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι είναι «ανακριβές ότι είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια» παραδέχτηκε ωστόσο, πως αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά σήμερα.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα στην Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πιστεύει στο διάλογο σε αντίθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που όπως είπε είτε δε λένε τίποτα, είτε ζητούν να μη γίνει η συνάντηση.

«Για το ζήτημα της “Μονής” τί προτιμούν, να μην ακουστεί καθόλου;» είπε.

«Η κυβέρνηση πιστεύει στο διάλογο για τρεις λόγους» εξήγησε ο κ. Μαρινάκης. Όπως είπε «πρώτον, γιατί ζητήματα που υπό άλλες συνθήκες δε θα μπορούσαν καν να τεθούν, έχουν τεθεί και με πολύ ισχυρό τρόπο έχουν αποτυπωθεί οι ελληνικές θέσεις, όπως παράδειγμα για τη μουσουλμανική μειονότητα».

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι «διάλογος δεν συνεπάγεται με συμφωνία. Υπάρχει μια διαφορά που πρέπει να επιλύσουμε υπό το πρίσμα του διεθνούς δίκαιου, ο διαχωρισμός ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδας. Είμαστε μακριά από εκεί αλλά είμαστε ξεκάθαροι» υπογράμμισε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν έχει υποχωρήσει σπιθαμή στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, δεν έχει κρυφτεί ποτέ και σε κάθε ευκαιρία προβάλλει τις ελληνικές θέσεις και πάντα κάτι κερδίζει και κερδίζει σε αξιοπιστία».

Τέλος, ερωτηθείς για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα στην Αθήνα ο κ. Μαρινάκης επισήμανε πως πρόκειται για μια «ιδιωτική επίσκεψη» και πως θα φροντίσει η κυβέρνηση να υπάρχουν όλα τα μετρά ασφαλείας.

Υποστήριξε επίσης, ότι «δουλειά μας δεν είναι να ερμηνεύσουμε την σκοπιμότητα της επίσκεψης του Έντι Ράμα, δουλειά μας είναι με τις πράξεις μας να δείχνουμε το σεβασμό μας στο κράτος δικαίου». «Η Ελλάδα δε φοβάται, αν υπάρξει κάποια αφορμή θα απαντήσουμε» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Μπροστά στην εκκωφαντική αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να απαντήσει στις αγωνίες των πολιτών, το μόνο που έχει απομείνει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, όπως απέδειξε η σημερινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, είναι να κλείνει σε όλες τις πτώσεις την αγαπημένη του τοξικότητα», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

«Συνεχίζει τη λασπολογία κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της, Στέφανου Κασσελάκη, για να μην ψελλίσει μισή κουβέντα για τα μεγάλα προβλήματα, όπως η ακρίβεια που συνεχίζει να σαρώνει τα νοικοκυριά, την ώρα που οι εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο κατέγραψαν 10,5 δισ. ευρώ κέρδη για τη χρονιά που μας πέρασε», σημειώνει, τονίζοντας ότι «ο κ. Παύλος Μαρινάκης υπερασπίστηκε εκ νέου με θράσος τη συλλογική ενοχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για τα Τέμπη, όπως την εξέφρασε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Βίκυ Φλέσσα, με την ανατριχιαστική απόφανσή της ότι “τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί”». «Και προσπέρασε ως ανεδαφικές τις καταγγελίες για την προσπάθεια συγκάλυψης του εν λόγω εγκλήματος», προσθέτει.

  • Συνεχίζοντας, η αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι «επιχαίρει» διότι «η χώρα μας “δεν είναι πρωταθλήτρια” στον πληθωρισμό τροφίμων, σαν να ξεχνάει ότι οι Έλληνες παραμένουν στον μισθολογικό “πάτο” της Ευρώπης, πάνω μόνο από τη Βουλγαρία». 

«Καλούμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να βγει για λίγο από τον εικονικό κόσμο του κ. Γκρίνμπεργκ και τον γυάλινο πύργο του Μαξίμου. Στην κανονική ζωή, όπου κυριαρχεί η τροφοδοτούμενη από της πολιτικές της ΝΔ αισχροκέρδεια, εχθρός τόσο των καταναλωτών, όσο και της συντριπτικής πλειονότητας των επιχειρήσεων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί να αναμασά τα περί “λεφτόδεντρων” και έλλειψης προτάσεων από την αντιπολίτευση, το Μαξίμου ας απαντήσει επιτέλους συγκεκριμένα στο ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας και καταστολής των μηχανισμών αισχροκέρδειας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με στόχο την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης του συνόλου των πολιτών και την θωράκιση της αξίας του ατομικού και οικογενειακού εισοδήματος από οποιαδήποτε πηγή», τονίζει και καταλήγει:

«Ακόμα κι αν η κυβέρνηση επιμείνει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα σε όλη την προεκλογική περίοδο, οι πολίτες θα κρίνουν τις προτάσεις για μια καλύτερη ζωή και τη θετική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κάλπη της 9ης Ιουνίου».

Αντιπαράθεση και για Σπηλιωτόπουλο

Ο συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Άρης Σπηλιωτόπουλος (υπεύθυνος για το επικοινωνιακό κομμάτι του κ. Κασσελάκη) έσπευσε να αιτιολογήσει τις δηλώσεις λέγοντας ότι «παρερμηνεύθηκαν» και πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  «λειτουργεί με διαυγή και κρυστάλλινο τρόπο». «Αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης σημαίνει ότι κάποιος έχει παραμελήσει τα καθήκοντά του που δημιουργεί συνθήκες από τις οποίες έχουν χαθεί ζωές. Το “σκοτώνει” είναι μια φράση που σε έναν προφορικό λόγο τη λες για την αμέλεια ή και θετικά. Δεν έχετε ακούσει νέα παιδιά να λένε “αυτό το παγωτό σκοτώνει”;» είπε χαρακτηριστικα στον ΣΚΑΙ ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Γεωργιάδης: Ζει σε άλλη χώρα…

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος είπε ότι ο παλιός του φίλος Άρης Σπηλιωτόπουλος, ζει σε άλλη χώρα… «Θα μου επιτρέψει ο φίλος Αρης Σπηλιωτόπουλος να πω ότι σε άλλη χώρα ζει. Ο κ. Κασσελάκης είναι ένας πολιτικός αρχηγός που δεν έχει κάνει ακόμη δήλωση Πόθεν Έσχες, έχει διαφημίσει στο πανελλήνιο ότι αγόρασε ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι 1,8 εκατ. ευρώ και την ίδια στιγμή ο ελληνικός λαός μαθαίνει ότι ο πατέρας του χρωστάει 11 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία. Δεν λειτουργεί με όρους διαύγειας, αλλά με συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας» σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πυρά και από Ζαχαριάδη

Οι δηλώσεις Σπηλιωτόπουλου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση και του Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος μιλώντας στο Action24, ανέφερε πως «δεν έχω να σχολιάσω τις δηλώσεις του κ. Σπηλιωτόπουλου, ο κύριος Σπηλιωτόπουλος δεν έχει θεσμικό ρόλο, δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ» εν αντιθέσει με τον ίδιο, αλλά ένας σύμβουλος επικοινωνίας με επαγγελματική σχέση. «Αν θέλει να σχολιάσει εκείνος τις δικές μου δηλώσεις» είπε.

«Από πού και ως πού», όπως είπε, θα βγει ο ίδιος ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, πρώην βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας για να σχολιάσει τον κ. Σπηλιωτόπουλο, για να προσθέσει πως «εγώ δεν έχω ακούσει φράση παγωτό να σκοτώνει». «Ο καθένας να οριστεί και να περιοριστεί στο αντικείμενο που του έχει ανατεθεί από τα συλλογικά όργανα».

Η απάντηση Καραμανλή

Πάντως την ώρα που ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δεχόταν «πυρά», υπήρξαν αιχμές για το πρόσωπό του ότι όλα αυτά τα κάνει ως πρώην «καραμανλικός». Συγκεκριμένα ακούστηκαν «φωνές» που επιχείρησαν να συνδέσουν τον Κώστα Καραμανλή τόσο με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο όσο και με τον Ευάγγελο Αντώναρο.

Σε επικοινωνία που είχε ο Τάκης Χατζής, όπως μετέδωσε από τον αέρα του Talk Radio 98.9, με στενούς συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού, οι ίδιοι φέρονται να τον ρώτησαν «τι συμβαίνει με αυτούς τους δύο;».

Σχετικά Άρθρα