Παγώνη για Πολάκη:”Έκανε το εμβόλιο, τι θέλει να πει τώρα;”

 Παγώνη για Πολάκη:”Έκανε το εμβόλιο, τι θέλει να πει τώρα;”

H Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την απόσυρση του εμβολίου της Astrazeneca για τον κορωνοϊο.

«Πρώτον το απέσυρε για εμπορικούς λόγους και καλά έκανε γιατί αυτό το εμβόλιο που χρησιμοποιήσαμε τους πρώτους μήνες δεν πήγε σε αναβάθμιση, δεν είναι για τα καινούρια στελέχη, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, άρα δεν μπορεί να πουληθεί», είπε αρχικά η κ. Παγώνη και απαντώντας σε όσους ρωτούν αν θα έχουν πρόβλημα τώρα όσοι έκαναν το εμβόλιο τότε σημείωσε: «Η απάντηση είναι όχι γιατί ό,τι συμβαίνει από τις παρενέργειες των εμβολίων είναι τουλάχιστον την 3-4 εβδομάδα μετά την δόση».

«Εμείς λέγαμε ότι και στα εμβόλια και στα φάρμακα, φυσικά, υπάρχουν κάποιες παρενέργειες οι οποίες είναι ελάχιστες αν τις βάλεις σε μία ζυγαριά με τα οφέλη που έχεις από τον εμβολιασμό», συνέχισε. Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις παρενέργειες τόνισε: «Να σας πω κάτι πολύ απλό. Πολύς κόσμος παίρνει ασπιρίνη γιατί έχει πολύ σοβαρά προβλήματα. Ξέρει τις παρενέργειες της ασπιρίνης. Αν δε ανοίξεις και το φυλλάδιο μέσα από το κουτί, τότε δεν θα πάρεις ποτέ». «Δύο περιστατικά στις 100.000 είναι οι παρενέργειες συγκριτικά με τις παρενέργειες άλλων φαρμάκων που έχουμε χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιούμε», επισήμανε.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη η Ματίνα Παγώνη είπε: «Ο κ. Πολάκης τα έβαλε με όλους. Έκανε το εμβόλιο, τι θέλει να πει τώρα; Αφού δεν το πίστευε και είναι και γιατρός γιατί το έκανε;».

Σχετικά Άρθρα