Κοζάνη: Σπείρα αλλοδαπών διέρρηξε σπίτια, μαγαζιά και σχολείο

 Κοζάνη: Σπείρα αλλοδαπών διέρρηξε σπίτια, μαγαζιά και σχολείο

Τρεις αλλοδαποί ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες 15 διαρρήξεων που είχαν γίνει πέρυσι το καλοκαίρι στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης με λεία χρυσαφικά, κοσμήματα και χρήματα, συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 18.500 ευρώ και εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Δυο από αυτούς, ηλικίας 40 και 42 χρόνων, έχουν συλληφθεί για άλλα αδικήματα και σε βάρος του 40χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για ληστεία και κλοπή, ενώ αναζητείται ο τρίτος που συμμετείχε στις κλοπές και παραμένει άγνωστος. Από την έρευνα των αστυνομικών εξιχνιάστηκαν 12 κλοπές και τρεις απόπειρες που είχαν γίνει από τις 25 Ιουνίου ως τις 12 Αυγούστου του 2023.

Στο διάστημα αυτό, οι δράστες παραβίασαν δέκα σπίτια και δυο καταστήματα, από τα οποία έκλεψαν μετρητά ύψους 6.855 ευρώ, χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας 11.870 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, φιάλες αλκοολούχων ποτών, κολόνιες, κάρτες ανάληψης, βιβλιάρια καταθέσεων και διάφορα προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα, ενώ από άλλα δυο σπίτια και ένα σχολείο δεν κατάφεραν να κλέψουν κάτι.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών αλλοδαπών για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση του τρίτου συνεργού τους συνεχίζεται από την Ασφάλεια.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά Άρθρα