Κασσελάκης: Επίθεση στην κυβέρνηση για υγεία, Ράμα και Ερντογάν-Επίσκεψη σε μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου

 Κασσελάκης: Επίθεση στην κυβέρνηση για υγεία, Ράμα και Ερντογάν-Επίσκεψη σε μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου

Η υγεία και ιδίως η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας απέναντι στην εμπορευματοποίηση και τη ιδιωτικοποίηση του που επιδιώκει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί αφορμή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη για μια νέα σχέση πολίτη-πολιτικής, απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες καθώς και στους εργαζόμενους του ΕΣΥ να μπουν στο isyriza.gr και να αναφέρουν όλα τα προβλήματα που βιώνουν με το δημόσιο σύστημα Υγείας. Πρόκειται για πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος μέσω ανάρτησής του στα social media απευθύνει προσκληση τους πολίτες λέγοντας “Μπες στο https://isyriza.gr/opinion_form και ενημέρωσέ μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Μια νέα σχέση πολίτη-πολιτικής ξεκινάει”.

Την ανάρτηση συνοδεύει βίντεο με τις δηλώσεις του ιδίου, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Πρέβεζας. “Η αλαζονεία αυτή θα τελειώσει. Ο γυάλινος πύργος του μονοπρόσωπου Μαξίμου θα τελειώσει. Θα αρχίσει ένα νέο μοντέλο πολιτικής στη χώρα μας. Άλλη σχέση πολιτικών και πολιτών. Το εγγυώμαι αυτό” τονίζει και επισημαίνει “Και πρώτο βήμα είναι στο σύστημα Υγείας μας, που παροτρύνω τους πολίτες και τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, να πάνε στο isyriza.gr, όπου μόλις έχουμε αρχίσει ένα μέρος της ιστοσελίδας που μπορείτε να αναρτήσετε φωτογραφίες και στοιχεία από τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε”

“Η αξιωματική αντιπολίτευση θα γίνει κοινωνική αντιπολίτευση και κοινωνικό ρεύμα και θα αλλάξουμε τη χώρα, είτε το θέλουν οι μηχανισμοί των συμφερόντων είτε όχι. Εμείς τη χώρα θα την αλλάξουμε προς την πρόοδο. Με αξιοκρατία και με αξιοσύνη. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό” υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος συνεχίζει και σήμερα τη περιοδεία του στην Ήπειρο.

Συγκεκριμένα σήμερα θα επισκεφθεί το Καλπάκι Ιωαννίνων και τα μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου, στις 8.15′ π.μ. ο Στ. Κασσελάκης θα βρεθεί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, όπου και θα συναντηθεί με τη δημοτική Αρχή της περιοχής. Στις 9.15΄ π.μ., αναμένεται να φτάσει στον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς, ενώ στις 9.30΄ π.μ, θα μεταβεί στις Βουλιαράτες, όπου και θα επισκεφτεί το σχολείο της περιοχής και θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο πεσόντων του ’40. Στις 10.30΄ π.μ., ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φτάσει στο Γεωργουτσάτι όπου θα συναντηθεί στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Δρόπολης και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στις 11.30΄ π.μ., θα μεταβεί στη Βάνιστα, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με ομογενείς στο κέντρο “Καλημέρα” και  στις 12.15′ μ.μ., θα επισκεφθεί το χωριό Βρυσερά και και στις 12.45΄ μ.μ. αναμένεται να επιστρέψει στην Κακαβιά, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη Βόρειο Ήπειρο.

Την ίδια ώρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκης με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στο protothema.gr τονίζοντας ότι “Είναι πραγματικά σοκαριστικό πως σε μία συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να πει τόσα μαζεμένα ψέματα” σημειώνοντας πως “ο αρχηγός της ΝΔ δεν κατάφερε να διατυπώσει ούτε μία λέξη αυτοκριτικής για την καθημερινότητα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία”.

Σύμφωνα με το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός:

– σιώπησε για τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, που η Ελλάδα είναι ‘πρωταθλήτρια’ σε ολόκληρη την Ευρώπη
– προκειμένου να εμφανίσει ως μονόδρομο τη ληστρική οικονομική πολιτική του, κατέφυγε στην κενολογία περί ‘λεφτόδεντρων’, αγνοώντας την πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας», προσθέτει η Κουμουνδούρου.
– σιώπησε για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας και εγκληματικότητας
– διαστρέβλωσε και εξαπέλυσε φθηνές ειρωνείες για την κατρακύλα της χώρας σε ό,τι αφορά τα ζητήματα των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου,
– επιχείρησε να εξαφανίσει την ενορχηστρωμένη από τον ίδιο απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης “επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλώνοντας, με πλήρη αμηχανία, πως η μόνη κίνηση που προτίθεται να κάνει για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί από την τουρκική κυβέρνηση, είναι να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του στον Τούρκο πρόεδρο…”, ενώ για την προεκλογική φιέστα που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας στην Αθήνα, “το μόνο που βρήκε να πει ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι δεν συμφωνεί με την κίνηση αυτή, αλλά δεν θα κάνει και κάτι γι’ αυτό”.

Για να καταλήξει πως έθεσε τον πήχη του κόμματός του στις Ευρωεκλογές στο 33%, βλέποντας τη ραγδαία υποχώρηση των ποσοστών του κόμματός του. “Το μόνο βέβαιο είναι πως οι πολίτες της χώρας δεν έχουν κάτι να περιμένουν από αυτό το θλιβερό κρεσέντο αλαζονείας, απουσίας αυτοκριτικής και διαρκούς διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, στο οποίο επιδόθηκε για ακόμα μια φορά ο κ. Μητσοτάκης” υπογράμμισε.

Παράλληλα η Κουμουνδούρου επιχειρεί να αποδομήσει το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί αύξησης των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, κατηγορώντας τον υπουργό Εργασίας και πρώην υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ότι ” κάνει… άσπρα τα μαύρα μαντάτα του ΟΟΣΑ για τις ροές κεφαλαίων στις Ξένες Άμεσες Επενδύσεις (ΞΑΕ)” ωστόσο “ματαία”, καθώς εκτός από τον ΟΟΣΑ, και η Eurostat καταγράφει ότι οι ΞΑΕ βυθίστηκαν το 2023 κατά 40%.

“Τα έργα και οι ημέρες της Ν.Δ. δεν διαστρεβλώνονται” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και επικαλείται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία:

● Το 2023, η Ελλάδα ήταν 15η στην Ε.Ε. σε ξένες επενδύσεις προς ΑΕΠ.
● Το 2023, οι ΞΑΕ ήταν χαμηλότερες ακόμα και από το καχεκτικό -λόγω πανδημίας- 2021 (4,4 δισ. έναντι 5,5 δισ. ευρώ).
● Την περίοδο 2022-2023, η χώρα είχε (αντιπαραγωγική) αύξηση μόνο στις ξένες επενδύσεις σε ακίνητα (+50,6%).
● Για το 2023, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προέβλεπε 15% αύξηση επενδύσεων και η ΕΛΣΤΑΤ την «προσγείωσε» στο 4%.

“Όπως, πολλάκις, έχουν αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η Ελλάδα είναι 21η στην Ε.Ε. στην πραγματική ανάπτυξη, τελευταία στις ιδιωτικές επενδύσεις, 2η από το τέλος στην αγοραστική δύναμη, αλλά και 2η από την κορυφή στους έμμεσους φόρους. Το επιβεβαιώνουν και οι διεθνείς Οργανισμοί. Τα αποτελέσματα για τα οποία δούλεψαν η Ν.Δ. και ο κ. Γεωργιάδης είναι ολότελα δικά τους” αναφέρει τέλος

Σχετικά Άρθρα