Eurovision:Χιλιάδες διαδηλωτές στο Μάλμε υπέρ Παλαιστίνης -Γιουχαΐσματα στην ισραηλινή συμμετοχή

 Eurovision:Χιλιάδες διαδηλωτές στο Μάλμε υπέρ Παλαιστίνης -Γιουχαΐσματα στην ισραηλινή συμμετοχή

Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τους δρόμους του Μάλμε, εκεί που διεξάγεται ο διαγωνισμός της Eurovision, διαμαρτυρόμενοι κατά της συμμετοχής του Ισραήλ στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό. Σύμφωνα με το Reuters, περίπου 5.000 διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη που φιλοξενεί τον φετινό διαγωνισμό και πραγματοποιούν πορεία, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του πολέμου στη Γάζα.

“Free free Palestine”, “There is only one solution – Intifada, Revolution”, “Free Gaza”, “We are thousands, we are millions, We are all Palestinians”, είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριαρχούν. Οι διαδηλωτές κρατούν επίσης πλακάτ που αναφέρονται στη Ράφα, την πόλη που είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, μέχρι να εξαπολύσει το Ισραήλ νέα στρατιωτική επίθεση.

Η σουηδική αστυνομία βρίσκεται περιμετρικά του σταδίου, όπου θα διεξαχθεί η Eurovision, προκειμένου να διαφυλάξει την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού, όπως αναφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης (8/5), η εκπρόσωπος του Ισραήλ, Eden Golan, πραγματοποίησε την εμφάνισή της στην πρόβα των επιτροπών εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών.

Η Golan τραγούδησε το αμφιλεγόμενο τραγούδι της που φέρει τον τίτλο “Hurricane”, για πρώτη φορά με την παρουσία κοινού, το οποίο κοινό θέλησε να στείλει ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα κατά της βάναυσης πολιτικής και των φρικαλεοτήτων της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Οι κερκίδες αποδοκίμασαν έντονα την εμφάνιση, φωνάζοντας “Free Palestine”, με τα γιουχαΐσματα να είναι συνεχόμενα κατά τη διάρκεια του τρίλεπτου. Παράλληλα, υψώθηκαν σημαίες και σύμβολα υπέρ της Παλαιστίνης, τα οποία παρεμπιπτόντως έχουν απαγορευτεί από την διοργανώτρια αρχή EBU.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η αστυνομία εντός της Malmö Arena επενέβη και απομάκρυνε αρκετούς από τους ανθρώπους που διαμαρτυρήθηκαν για τη συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό, παρά τις σφαγές αμάχων που διαπράττονται χωρίς σταματημό εδώ και επτά μήνες στη Γάζα.

Σχετικά Άρθρα