Συγκίνηση στην κηδεία του Αντώνη Τουρκογιώργη -Αρκετοί καλλιτέχνες στο τελευταίο αντίο

 Συγκίνηση στην κηδεία του Αντώνη Τουρκογιώργη -Αρκετοί καλλιτέχνες στο τελευταίο αντίο

Κηδεία του μουσικού Αντώνη Τουρκογιώργη από το Κοιμητήριο Χαλανδρίου, Τετάρτη 8 Μαΐου 2024. Ο Αντώνης Τουρκογιώργης, που ήταν ιδρυτής των Socrates Drank the Conium, πέθανε στα 73 του χρόνια και έπειτα από πολύχρονη μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σήμερα, 8 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, φίλοι, άλλοτε συνεργάτες και συγγενείς αποχαιρέτησαν έναν από τους τελευταίους Έλληνες ροκάδες, τον Αντώνη Τουρκογιώργη.  Η κηδεία του αξέχαστου τραγουδιστή των Socrates έγινε στο κοιμητήριο Χαλανδρίου (οδό Αναπαύσεως) και ανάμεσα στους ανθρώπους που έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν και να τον οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία ήταν και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες.

Όπως ο Κώστας Μπίγαλης ο οποίος είναι συντετριμμένος από τον χαμό του Αντώνη Τουρκογιώργη.

«Ο Τουρκογιώργης είναι ιδιοφυΐα κιθαρίστας, παγκοσμίου επιπέδου κατά τη γνώμη μου… Ο Αντώνης ήταν ένας απίστευτος χιουμορίστας, ένας ευφυής χιουμορίστας, είναι δείγμα των ευφυών ανθρώπων το περίεργο χιούμορ. Γίναμε κολλητοί φίλοι για 36 χρόνια. Ήταν ένας δαιμονιώδης τύπος, “πυρηνικός” όσον αφορά στην ενέργεια, σε αντιδιαστολή με τον Σπάθα που ήταν ακίνητος. Ήταν η εικόνα που χαρακτήριζε τους Socrates. Δεν υπήρχε άλλη μπάντα στον κόσμο που να παίζει σαν αυτούς. Τεράστια ιστορία, θα μπορούσαν να είχαν κάνει πολύ μεγαλύτερα πράγματα στο εξωτερικό, αλλά ήταν και κάποιες φορές οι συγκυρίες που δεν το θέλησαν αυτό.

Είχα τη μεγάλη τιμή και τύχη, ο Αντώνης Τουρκογιώργης και ο αδερφός του ο Άκης, να παίξουν σε όλο μου το ελληνικό ρεπερτόριο και με τον Τόνυ ήμασταν κολλητοί φίλοι και εκτός δουλειάς και το 2010 δυστυχώς είχε ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του και τότε, ήταν στην ηχογράφηση ενός άλμπουμ που τότε διακόπηκαν βίαια οι ηχογραφήσεις, λόγω αυτής της ιστορίας. Κατά κάποιο μεταφυσικό λόγο το 2016, λίγο πριν φύγει ο Σπάθας, σαν να το προαισθάνθηκε, πήγε στη γυναίκα του και της έδωσε ένα σκληρό δίσκο και της είπε “εδώ είναι ότι προλάβαμε από τις ηχογραφήσεις. Πάρτο κι εσύ όταν έρθει η ώρα ξέρεις τι θα κάνεις”. Δεν ήξερε η Λίνα τι να κάνει, μετά μου είπε ότι έχει αυτόν τον σκληρό δίσκο και μου ζήτησε να δω αν σώζεται κάτι. Πήρα το υλικό, το πάλεψα πάνω από 6 μήνες και να το αποτέλεσμα, ο τελευταίος ιστορικός δίσκος, το χαμένο άλμπουμ των Socrates. Θα θυμάμαι τον Αντώνη για πάντα, φίλος μου για πάντα» είπε μεταξύ άλλων στις πρώτες δηλώσεις του μετά την είδηση του θανάτου του Αντώνη Τουρκογιώργη ο Κώστας Μπίγαλης ο οποίος δεν θα μπορούσε να λείπει από την κηδεία του άλλοτε φίλου του.

Στο τελευταίο «αντίο» βρέθηκαν επίσης ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Πασχάλης και πολλοί ακόμα καλλιτέχνες που υπήρξαν συνοδοιπόροι του Αντώνη Τουρκογιώργη σε κάποια στιγμή της πορείας του στον χώρο του τραγουδιού.

Σχετικά Άρθρα