Ο Παναθηναϊκός μετά από 12 χρόνια στο Final Four- Ξέφρενο γλέντι στο ΟΑΚΑ

 Ο Παναθηναϊκός μετά από 12 χρόνια στο Final Four- Ξέφρενο γλέντι στο ΟΑΚΑ

O Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το καθήκον του και πήρε μέσα σε πραγματικό πανδαιμόνιο το εισιτήριο για το Final Four του Βερολίνου κερδίζοντας την Μακάμπι με 81-72 στο Game 5 της σειράς. Η ομάδα του “τριφυλλιού” επιστρέφει στη μεγάλη γιορτή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά από 12 σεζόν απουσίας και πλέον ο στόχος είναι ένας και ξεκάθαρος. Η κορυφή. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν κατέθεσαν καρδιά, κατέθεσαν ψυχή, τα έδωσαν όλα και έγραψαν και πάλι ιστορία!

Η κόρνα της γραμματείας ήχησε… γλυκά στα αυτιά όλων στους «πράσινους». Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ πανηγύριζε έξαλλα. Η μητέρα του, Δέσποινα Γιαννακοπούλου, συγκινημένη και χαρούμενη έδωσε συγχαρητήρια στον Κώστα Σλούκα που παρά τη θλάση που υπέστη δεν σταμάτησε να κάνει σα μικρό παιδί!

Το παρκέ… πλημμύρισε με κόσμο για να αγκαλιάσει τους παίκτες. Έγιναν ένα στο πανηγύρι της χαράς για την επιστροφή εκεί που αξίζει ο Παναθηναϊκός AKTOR. Ο Εργκίν Αταμάν με υψωμένες τις γροθιές το χάρηκε με την ψυχή του, όντας ο πρωτομάστορας αυτής της τεράστιας επιτυχίας για μια ομάδα που «χτίστηκε» αυτή τη σεζόν και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην πορεία της μέχρι το Final Four.

Αναμενόμενα πολύ νευρικό το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο ματς με τους “πράσινους” να μην έχουν βρει ρυθμό στην άμυνα τους, ενώ την ίδια στιγμή στην επίθεση οι “πράσινοι” έμοιαζαν πολύ στατιστικοί. Στο πρώτο τρίλεπτο το σκορ ήταν ήδη στο 4-9 με τον Μπράουν να “διαβάζει” εξαιρετικά την άμυνα των “πράσινων”, ενώ ο Παπαπέτρου με τρίποντο έκανε το 8-9. Ο Νίμπο για ένα παιχνίδι έκανε μεγάλη… ζημιά στη ρακέτα του Παναθηναϊκού με τους “πράσινους” να χάνουν τα ριμπάουντ και στο 6’ το σκορ να είναι στο 8-13.

Turkish Airlines EuroLeague Playoffs match between Panathinaikos Aktor Athens Maccabi Playtika Tel Aviv at Nick Galis Hall in Athens, Greece on May 7, 2024.

Ανάλογη η εικόνα και στη συνέχεια του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό όμως να δείχνει πιο… ζωντανός. Ο Ντιμπαρτολομέο συνέχιζε να “εκτελεί” πίσω από τη γραμμή του τρίποντου με τον Γκραντ όμως να απαντά για το 14-18. Ο Ντιφαλά για μία ακόμα φορά ξεκίνησε τα… δικά του δίνοντας… αέρα στη Μακάμπι με τον Αταμάν να περνάει στο παρκέ τον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ. Ο Ισπανός με το που πάτησε παρκέ μείωσε σε 16-20, με τον Σλούκας λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου να κλέβει και να μειώνει σε 19-21 και στην τελευταία επίθεση να αστοχεί σε τρίποντο και να χάνει την ευκαιρία να βάλει μπροστά τον Παναθηναϊκό.

Σχετικά Άρθρα