Κοζάνη: Αγωνία για 16χρονο που ήπιε παραφλού – “Το παιδί ήταν σχεδόν πεθαμένο”

 Κοζάνη: Αγωνία για 16χρονο που ήπιε παραφλού – “Το παιδί ήταν σχεδόν πεθαμένο”

Σε σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο 16χρονος από την Κοζάνη ο οποίος κατανάλωσε ποσότητα παραφλού, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης και μια μέρα αργότερα στο Ιπποκράτειο, με τους γιατρούς να παρακολουθούν συνεχώς την κάθε αντίδραση του οργανισμού του και να χαρακτηρίζουν κρίσιμες τις επόμενες ημέρες.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση στο Μαμάτσειο και εκεί οι γιατροί κέρδισαν την πρώτη κρίσιμη μάχη.

«Το παιδί ανέπτυξε όλα τα συμπτώματα που περιγράφει η βιβλιογραφία. Ήρθε ένα παιδί που ήταν πεθαμένο σχεδόν. Για ποιον λόγο δεν έκανε ανακοπή, ένας Θεός το ξέρει. Έπρεπε να αντιστρέψουμε τον θάνατο», είπε ο Κωνσταντίνος Στόκκος, διευθυντής ΜΕΘ του Μαμάτσειου, μιλώντας στην εκπομπή «Live News».

Παράλληλα ο κ. Στόκκος ανέφερε ότι το παιδί πήρε με κούριερ το παραφλού. «Δεν μπορώ να ξέρω για ποιο λόγο έγινε αυτό. Αυτή την ενημέρωση έχω», εξήγησε

Σε κάθε περίπτωση μάχη για τη σωτηρία του παιδιού συνεχίζεται με τους γιατρούς όσο περνούν οι μέρες χωρίς επιπλοκές, να εμφανίζονται όλο και πιο αισιόδοξοι για την τελική νίκη του παιδιού.

Δεν μπορώ να ξέρω για ποιο λόγο έγινε αυτό. Αυτή την ενημέρωση έχω».

«Θα τον κλαίγαμε» λέει η μητέρα του

Η μητέρα του 16χρονου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Το λέω, το τονίζω και αυτό είναι που φωνάζω, καλά που ήταν εδώ οι άνθρωποι στην Κοζάνη και σώσανε το παιδί μας. Αυτή τη στιγμή θα το κλαίγαμε, γιατί το παιδί μας, όπως μας είπαν ήταν ελάχιστα πριν την ανακοπή. Αν δεν υπήρχε η ΜΕΘ της Κοζάνης, το παιδί μας δεν έφτανε ούτε Θεσσαλονίκη, ούτε Γιάννενα».

«Επειδή είναι ακριβό το αντίδοτο δεν υπάρχουν πολλές δόσεις και πήραμε σχεδόν όλες τις δόσεις από όλο τον ελλαδικό χώρο», είπε.

«Να ευχαριστήσουμε και την αστυνομία, η οποία δύο φορές έστησε γέφυρα ζωής προκειμένου να βρεθούν και να μεταφερθούν άμεσα τα αντίδοτα στο νοσοκομείο της Κοζάνης», λέει η μητέρα του έφηβου.

Σχετικά Άρθρα