Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στις εθνικές οδούς-Τα στοιχεία για την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

 Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στις εθνικές οδούς-Τα στοιχεία για την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στις εθνικές οδούς ενώ σύμφωνα με την Τροχαία, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα έχουν επιστρέψει στην Αττική μέσω των Εθνικών Οδών Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας 76.858 οχήματα. Συγκεκριμένα 44.200 πέρασαν από το ρεύμα εισόδου στα διόδια Ελευσίνας και 32.658 από τα διόδια Αφιδνών.

Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη το απόγευμα στην εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων μετά την Κινέτα μέχρι και τη Νέα Πέραμο. Ωστόσο, λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ της Τρίτης η κυκλοφορία των οχημάτων στα μεγάλα εθνικά δίκτυα γινόταν χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Τροχαία, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα μέχρι της 2 τα ξημερώματα σήμερα πέρασαν από την Αθηνών -Κορίνθου 64.100 οχήματα και από την Αθηνών -Λαμίας 46.814, ενώ σε ισχύ βρίσκονται τα μέτρα της Τροχαίας.

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονταν σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ ελήφθησαν αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

  • Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη, με μόνο σημείο καθυστερήσεων και χαμηλών ταχυτήτων τα διόδια των Μαλγάρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την πόλη, λόγω των έργων συντήρησης στη γέφυρα του Αξιού.

Η ουρά των αυτοκινήτων εκτεινόταν σταθερά και κατά διαστήματα ξεπερνά από το απόγευμα τα δύο χιλιόμετρα και ο χρόνος διέλευσης κυμαινόταν από δεκαπέντε έως και τριανταπέντε λεπτά της ώρας.

Εξομαλύνθηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό στα διόδια Σιατίστης και Πολυμύλου, όπου νωρίτερα υπήρχε αναμονή στο ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη και χρειάστηκε να ανοίξουν κατά διαστήματα χωρίς κόμιστρο για να αποφορτιστεί η κυκλοφορία.

Ομαλή η διέλευση και από τα διόδια στης Εγνατίας Οδού στη Ανάληψη και στην Ασπροβάλτα. Επίσης, ομαλή είναι και η επιστροφή από τη Χαλκιδική.

Λιμάνια

Το πρωί της Τρίτης έφτασαν στον Πειραιά τα πρώτα πλοία από την Κρήτη με 100% πληρότητα, ενώ αναμένονται 20 αφίξεις από νησιά του Αιγαίου, Κυκλάδες και Κρήτη και 39 από Αργοσαρωνικό. Στο λιμάνι της Ραφήνας είναι προγραμματισμένες 16 αφίξεις και στο λιμάνι του Λαυρίου οκτώ. Περίπου 25.000 επιβάτες αναμένονται στο λιμάνι του Πειραιά από τα δρομολόγια των νησιών του Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού, χθες Δευτέρα του Πάσχα 

Από τον Πειραιά αναχώρησαν 18 δρομολόγια πλοίων με 9.860 επιβάτες και έφτασαν 16 δρομολόγια με 16.321 επιβάτες.

Παράλληλα, από τον Πειραιά για τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναχώρησαν 39 δρομολόγια πλοίων με 7.079 επιβάτες και έφτασαν στον Πειραιά από τον Αργοσαρωνικό 38 πλοία με 13.223 κόσμο.

Από το λιμάνι της Ραφήνας αναχώρησαν χθες 12 δρομολόγια πλοίων με 2.540 επιβάτες και επέστρεψαν στην Ραφήνα  15 δρομολόγια με 11.410 επιβάτες.

Από το Λαύριο αναχώρησαν την Δευτέρα του Πάσχα 9 δρομολόγια με 528 επιβάτες και έφτασαν στο ίδιο λιμάνι 8 δρομολόγια με 4.072 κόσμο. 

Σήμερα, Τρίτη 7 Μαΐου αναμένονται στον Πειραιά 68 πλοία, στο Λαύριο 8 δρομολόγια και ακόμα 16 στη Ραφήνα.

Σχετικά Άρθρα