Το Παλάτι γιορτάζει τον έναν χρόνο από την στέψη του βασιλιά Κάρολου με αδημοσίευτα πλάνα εκείνης της ημέρας (vid)

 Το Παλάτι γιορτάζει τον έναν χρόνο από την στέψη του βασιλιά Κάρολου με αδημοσίευτα πλάνα εκείνης της ημέρας (vid)

Την ημέρα της στέψης του γιορτάζει ο βασιλιάς Κάρολος, καθώς σαν σήμερα, το 2023, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή ενθρόνισης του πρωτότοκου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ. Με αφορμή την πρώτη επέτειο της στέψης, το Μπάκιγχαμ μοιράστηκε βίντεο με στιγμιότυπα που δεν έχουν δημοσιευτεί από την ημέρα εκείνη, καλώντας όσους το επιθυμούν να θυμηθούν τη δική τους αγαπημένη στιγμή από εκείνες τις ημέρες.

«Σήμερα είναι η πρώτη επέτειος της στέψης του βασιλιά και της βασίλισσας στο Αβαείο του Ουέστμινστερ. Εκτός από την ίδια τη τελετή, το Σαββατοκύριακο της Στέψης πραγματοποιήθηκε πομπή με άμαξες στο κέντρο του Λονδίνου, πτήσεις αεροσκαφών, βασιλικός χαιρετισμός από 4.000 στρατιώτες στους κήπους του παλατιού του Μπάκιγχαμ, συναυλία στο κάστρο του Ουίνδσορ και πρωτοβουλία εθελοντισμού σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ποια είναι η αγαπημένη σας ανάμνηση από το Σαββατοκύριακο;», γράφει στην ανάρτησή του ο επίσημος λογαριασμός του Παλατιού στο Twitter.

Εχθές, ο βασιλιάς Κάρολος, που προ μηνών ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο, εμφανίστηκε ευδιάθετος καθώς συνομιλούσε με εφημέριο μετά την κυριακάτικη λειτουργία.

Την περασμένη εβδομάδα επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντά του για πρώτη φορά από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ο βασιλιάς Κάρολος με τη βασίλισσα Καμίλα επισκέφθηκαν το University College Hospital Macmillan Cancer Centre. Στόχος της επίσκεψής του ήταν να ευαισθητοποίησε τους πολίτες, υπογραμμίζοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και να αναδείξει ορισμένες από τις καινοτόμες έρευνες που υποστηρίζονται από το Cancer Research UK, οι οποίες διεξάγονται στο νοσοκομείο.

Σχετικά Άρθρα