Γερμανία: Παραδόθηκε ένας 17χρονος για την επίθεση σε ευρωβουλευτή

 Γερμανία: Παραδόθηκε ένας 17χρονος για την επίθεση σε ευρωβουλευτή

Ένας 17χρονος παραδόθηκε στην αστυνομία της Σαξονίας, μετά από επίθεση σε κεντροαριστερό ευρωβουλευτή. Ο 41χρονος Ματίας Έκκε, «τραυματίστηκε σοβαρά» το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μετά από επίθεση τεσσάρων νεαρών ανδρών στη Δρέσδη που έβαζαν προεκλογικές αφίσες, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το κόμμα του το Σάββατο. Ο Έκκε είναι ο πρώτος υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στη Σαξονία για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ο 17χρονος παραδόθηκε νωρίς σήμερα το πρωί και είπε ότι ήταν «ο δράστης που έριξε κάτω τον πολιτικό του SPD», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Ωστόσο, ο καθ’ ομολογίαν δράστης δεν έδωσε καμία άλλη λεπτομέρεια, σύμφωνα με το Der Spiegel. Το SPD κατηγόρησε τους υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος Συμμαχία για τη Γερμανία (AfD) για την επίθεση στον Έκκε.

Η Σαξονία είναι ένα από τα πολιτικά προπύργια του AfD. Το Σάββατο, η αστυνομία είχε κάνει λόγο για τέσσερις υπόπτους που εκτιμάται ότι ήταν μεταξύ 17 και 20 ετών. Η έρευνα για τους άλλους υπόπτους βρίσκεται σε εξέλιξη. «Η δημοκρατία απειλείται από αυτού του είδους τις πράξεις», δήλωσε το Σάββατο ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, επίσης μέλος του SPD, μιλώντας σε συνέδριο των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της αστυνομίας, 2.790 εγκλήματα διαπράχθηκαν κατά πολιτικών στη Γερμανία το 2023, από 1.806 το προηγούμενο έτος, αλλά λιγότερα από τα 2.840 που καταγράφηκαν το 2021, όταν διεξήχθησαν βουλευτικές εκλογές.

Σχετικά Άρθρα