Τέμπη: Μυστήριο με 11 λεπτά συνομιλιών και μια ισόχρονη στάση πριν τη σύγκρουση- Νέα στοιχεία από συγγενείς θυμάτων

 Τέμπη: Μυστήριο με 11 λεπτά συνομιλιών και μια ισόχρονη στάση πριν τη σύγκρουση- Νέα στοιχεία από συγγενείς θυμάτων

Το νέο στοιχείο που έχει προκύψει έρχεται από τη μηνυτήρια αναφορά που έχουν καταθέσει οι συγγενείς του μηχανοδηγού του Intercity, στην οποία υποστηρίζουν ότι το τρένο έχει σταματήσει για 11 λεπτά πριν συγκρουστεί και μάλιστα σε αυτό το διάστημα υπήρχαν επικοινωνίες του μηχανοδηγού με τον σταθμάρχη, αλλά αυτοί οι διάλογοι έχουν εξαφανιστεί. Σημειώνεται ότι δύο επιβάτες κατέθεσαν αυτή την αλλοίωση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων σε μήνυσή τους τον Μάιο του 2023.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ένας εκ των δύο «το τρένο έφυγε από τον σταθμό και συνέχισε την πορεία του για λίγα λεπτά, οπότε και σταμάτησε στη μέση του πουθενά για περίπου 10 λεπτά και μας έκανε ενημέρωση ένας υπάλληλος από το μεγάφωνο για το χρονοδιάγραμμα της κάθε επόμενης στάσης και την άφιξη στον τελικό προορισμό της Θεσσαλονίκης».

Δεύτερος επιβάτης επιβεβαιώνει την πρώτη μαρτυρία σημειώνοντας πως «μετά τη Λάρισα το τρένο έκανε ακόμα μία στάση, όχι σε σταθμό και όταν ξεκίνησε έκαναν ανακοίνωση με τις ώρες άφιξης σε κάθε επόμενο σταθμό».

Η κόρη του νεκρού μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας μιλώντας στο OPEN μετά την υποβολή της μήνυσης τονίζει: «Ήμασταν από την αρχή ότι ο μπαμπάς μας έπραξε ως όφειλε δηλαδή ότι σταμάτησε η αμαξοστοιχία για να πάρει επιβεβαίωση από τον σταθμάρχη κάτι που πλέον αποδεικνύεται μέσω της δικογραφίας. Το μόνο που μένει είναι να βρεθεί το 11 λεπτο που λείπει από τις δικογραφίες».

Η κόρη του μηχανοδηγού κάνει απόλυτα σαφές ότι η οικογένεια θα κάνει ότι μπορεί για να λάμψει η αλήθεια και μιλά για τις δυσκολίες που καλούνται να διαχειριστούν. «Είναι πολύ δύσκολο για μας, δεύτερο Πάσχα χωρίς εκείνον, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν γιορτές χωρίς τον μπαμπά στο τραπέζι» αναφέρει και παράλληλα τονίζει: «Όσοι προσπάθησαν να σπιλώσουν τη μνήμη του δεν υπολόγισαν ότι θα βρουν απέναντί τους τις κόρες του»

Το ίδιο ακριβώς με την οικογένεια του μηχανοδηγού υποστηρίζουν και δύο επιβάτες σε δεύτερη μήνυση που σύμφωνα με το OPEN κατατέθηκε στις δικαστικές Αρχές της Λάρισας τον Δεκέμβριο του 2023. Σε αυτές ακριβώς τις μαρτυρίες βασίζεται η μήνυση της οικογένειας του έμπειρου μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας που μιλά για αλλοίωση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων.

Οι συγγενείς του θύματος καταγγέλλουν ότι όχι απλώς κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά πριν τη μοιραία σύγκρουση, αλλά ακινητοποίησε το τρένο στη μέση του πουθενά για να λάβει νέες οδηγίες από τον σταθμάρχη. Ωστόσο, οι συνομιλίες αυτές έχουν εξαφανιστεί εντελώς.

«Είναι εκείνο το χρονικό σημείο όπου έχουμε αποδείξεις ότι σταμάτησε η αμαξοστοιχία, το οποίο ταυτίζεται με μία ανεξήγητη σιωπή στα ηχητικά 11 λεπτών», σημειώνει ο δικηγόρος της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού.

Σχετικά Άρθρα