Μαγική Ευρωπαϊκή βραδιά για τις ελληνικές ομάδες!

 Μαγική Ευρωπαϊκή βραδιά για τις ελληνικές ομάδες!

Μια μαγική, θριαμβευτική, σαρωτική νύχτα έζησε ο ελληνικός αθλητισμός! Μια από τις πιο ιστορικές βραδιές, με τρεις ευρωπαϊκές επιτυχίες για ελληνικές ομάδες! Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό του Conference League μετά την διπλάρα μέσα στην έδρα της Άστον Βίλα με το εκκωφαντικό 2-4, ο μπασκετικός Ολυμπιακός συνέτριψε με 92-58 την Μπαρτσελόνα στην έδρα του και θα παίξει το εισιτήριο για το Final Four στην Βαρκελώνη και ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το σοκ που δέχτηκε από την Μακάμπι, κάνοντας ένα φανταστικό επιθετικό παιχνίδι και με ατσάλινη άμυνα στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο, κατάφερε να ισοφαρίσει την σειρά και κρατάει την τύχη στα χέρια καθώς το καθοριστικό πέμπτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ!

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός 2-4

Ο Ολυμπιακός έζησε το πιο μαγικό, το πιο ιστορικό του βράδυ, μέχρι το επόμενο. Οι ερυθρόλευκοι τρέλαναν την Ευρώπη, επικράτησαν 4-2 της Άστον Βίλα μέσα στο Μπέρμιγχαμ και πλέον έχουν το ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Conference League. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ήταν απίστευτος και με μία ονειρική εμφάνιση έκανε χατ-τρικ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να ανοίγει το σκορ στο 17′ και να κάνει το 2-0 στο 29′. Οι Βίλανς απάντησαν, με τον Γουότκινς να μειώνει στο 45+1′. Ο Ντιαμπί έφερε ισορροπία στο 52′.

Ωστόσο, οι Πειραιώτες έδειξαν τεράστια αποθέματα και μέταλλο. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε το χατ-τρικ με πέναλτι στο 56′, με τον Έσε στο 67ο λεπτό να βάζει το τέταρτο γκολ για τους ερυθρόλευκους. Στο 84′ ο Ντόουγκλας Λουίζ έχασε πέναλτι και οι ερυθρόλευκοι πήραν το πολύ σημαντικό προβάδισμα.

Η ρεβάνς στο κατάμεστο Καραϊσκάκης θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 9 Μαΐου στις 22:00, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να έχουν κάνει ήδη το sold out.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας ψηλά την Άστον Βίλα, θέλοντας να την αιφνιδιάσει. Οι Βίλανς σύντομα πήραν τα πάνω τους. Στο 6′ ο Ρότζερς βρήκε χώρο και σούταρε από τα αριστερά εκτός περιοχής, ο Τζολάκης εκτινάχθηκε στην αριστερή γωνία του και έδιωξε. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπέιλι βρήκε δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον Ιμπόρα.

Οι Πειραιώτες έβαλαν “φωτιά” στο παιχνίδι στο 17ο λεπτό. Ο Ελ Κααμπί έφυγε σε θέση τετ α τετ, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Τσικίνιο με το τακουνάκι. Αρχικά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του, αλλά μετά από εξέταση στο VAR το γκολ μέτρησε. Οι ερυθρόλευκοι αιφνιδίασαν απόλυτα τη Βίλα και δεν σταμάτησαν εκεί.

Στο 29ο λεπτό διπλασίασαν τα τέρματά τους. Μετά από κλέψιμο του Ρέτσου, ο Τσικίνιο με τακουνάκι μοίρασε στον Ποντένσε, ο οποίος με απίστευτη μεταβίβαση βρήκε τον Ελ Κααμπί στην περιοχή. Ο Μαροκινός στράικερ έστρωσε την μπάλα μπροστά του με το κεφάλι και πλάσαρε τον Όλσεν, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 39ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε νέα καλή στιγμή με σουτ του Φορτούνη εκτός περιοχής που πέρασε έξω. Η Άστον Βίλα μπόρεσε στο 45+1′ να μειώσει. Ο Κας πήρε μέτρα από τα δεξιά, μοίρασε στον Ντιαμπί, ο οποίος βρήκε στα δεξιά της περιοχής τον Γουότκινς, ο οποίος πλάσαρε τον Τζολάκη για το 2-1. Αμέσως μετά οι Βίλανς απείλησαν εκ νέου με τον Λουίζ, αλλά ο Ορτέγκα φώναξε “παρών”.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Άστον Βίλα να παίρνει σύντομα τα ηνία και στο 52ο λεπτό οι Βίλανς ισοφάρισαν. Έπειτα από βαθιά μεταβίβαση προς τον Μπέιλι δεξιά της περιοχής, εκείνος έδωσε την μπάλα στον Ντιαμπί, ο οποίος σούταρε και νίκησε τον Τζολάκη στην κλειστή του γωνία για το 2-2.

Ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε. Ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ρέτσος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ντόουγκλας Λουίζ και ο διαιτητή έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ελ Κααμπί φυσικά ανέλαβε την εκτέλεση και στο 56′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το χατ-τρικ.

O Ολυμπιακός “πάγωσε” τον ρυθμό και κράτησε την Άστον Βίλα μακριά από την περιοχή του. Στο 67ο λεπτό ξαναχτύπησε και πέτυχε και τέταρτο γκολ. Ο Έσε έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Κόνσα, ο Όλσεν δεν κατάφερε να διώξει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Οι Πειραιώτες έλεγχαν την κατάσταση και στο 80ο λεπτό απείλησαν από μακριά, με τον Όλσεν να αποκρούει δύσκολα. Στο 81ο ο Κάρμο δεν μπόρεσε να διώξει, μάρκαρε στη συνέχεια τον Ντουράν, ο οποίος έπεσε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. λεπτό. Ο Ντόουγκλας Λουίζ εκτέλεσε, χτύπησε η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τζολάκη και άουτ και οι ερυθρόλευκοι κράτησαν το 4-2.

Ο Ολυμπιακός προστάτευσε το προβάδισμά του, δεν άφηνε την Άστον Βίλα να γίνει απειλητική μπροστά στην εστία του Κρητικού τερματοφύλακα. Μάλιστα, στο 90+3′ ο Φορτούνης έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους παίκτες των ερυθρόλευκων να πανηγυρίζουν ένα τεράστιο αποτέλεσμα.

Όμως, άπαντες στον ερυθρόλευκο οργανισμό συγκεντρώνονται στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης. Το πρώτο βήμα έγινε και σε λίγες μέρες ο Ολυμπιακός θέλει να ολοκληρώσει το έργο του και να γράψει ιστορία, με πρόκριση στον τελικό του Conference League.

  • ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Όλσεν, Κας, Κόνσα, Λανγκλέ, Ντιν, Μπέιλι (85′ Τζανιόλο), Μαγκίν, Λουίζ, Ρότζερς (74′ Ντουράν), Ντιαμπί (85′ Ιροεγκμπουνάμ), Γουότκινς
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (46′ Ρίτσαρντς), Έσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (70′ Όρτα), Ελ Κααμπί.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

  • Άστον Βίλα – Ολυμπιακός 2-4 (45+1′ Γουότκινς, 52′ Ντιαμπί / 17′, 29′, 56′ πέν. Ελ Κααμπί, 67′ Έσε)
  • Φιορεντίνα – Μπριζ 3-2 (5′ Σοτίλ, 37′ Μπελότι, 90+1′ Ενζολά / 17′ πέν. Βάνακεν, 63′ Τιάγκο)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

  • 09/05 22:00 Ολυμπιακός – Άστον Βίλα
  • 09/05 22:00 Μπριζ – Φιορεντίνα

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58

Μετά από τρία επικά ντέρμπι που έκοψαν την ανάσα, το Game 4 της σειράς των playoffs της EuroLeague ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μπαρτσελόνα ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Οι Πειραιώτες διέλυσαν με 92-58 τους Καταλανούς, σε μια βραδιά στην οποία έμοιαζαν να ουρλιάζουν στα πρόσωπά τους πως είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία. Να γυρίσουν την Τετάρτη (8/5) στο Παλάου Μπλαουγκράνα και να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα πάρει πρόκριση σε Final Four σε Game 5 εκτός έδρας.

Η second unit έκανε πράγματα και θαύματα στη δεύτερη περίοδο, ΜακΚίσικ, Πετρούσεβ και Μιλουτίνοβ έδωσαν την ώθηση που είχαν ανάγκη οι ερυθρόλευκοι και με την επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου όλα έμοιαζαν πιο εύκολα. Ο αρχηγός σκόραρε, πανηγύρισε, ξέσπασε κι αποθεώθηκε, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να παίρνει πολλά από πολλούς, να περιορίζει χρόνο και αρμοδιότητες στον Τόμας Γουόκαπ και να βλέπει την ομάδα του να παίρνει το μομέντουμ εν όψει του αγώνα της χρονιάς.

Η Μπαρτσελόνα, από την άλλη, μπήκε εξαιρετικά στο πρώτο δεκάλεπτο, δέχθηκε όμως ένα 17-0 προς το τέλος της και στις αρχές της δεύτερης περιόδου με αποτέλεσμα να βρεθεί σε μία κατάσταση από την οποία δεν μπορούσε να επιστρέψει. Αυτό ήταν το πέμπτο ματς σε εννέα βράδια για τους Καταλανούς, που σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, έχουν ματς για το ισπανικό πρωτάθλημα στις 5/5 (εντός έδρας με τη Γκραν Κανάρια, 5η στη Liga Endesa με μία νίκη λιγότερη).

4-7 οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, 14-5 οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου, 15-8 οι πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες (επιθετικά ριμπάουντ) για τις δύο ομάδες. 36-23 τα καλάθια, 7/17 βολές είχε η Μπαρτσελόνα, 118-45 η αξιολόγηση στο σαραντάλεπτο.

Ο MVP

Ήταν πολλοί αυτοί που έδωσαν το κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό, περισσότερο απ’ όλους όμως ξεχώρισε ο Σακίλ ΜακΚίσικ με την εξωπραγματική του ενέργεια στη δεύτερη περίοδο, με το σκοράρισμα του, με την αποφασιστικότητά του και με τον τρόπο που έκλεισε τον αγώνα για να βάλει 21 πόντους σε 27 λεπτά με 6/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 3/3 βολές. Ειδική μνεία αξίζει κι ο Κώστας Παπανικολάου, που γύρισε στη δράση, έβαλε 3/3 τρίποντα προς τα τέλη της τρίτης περιόδου, πανηγύρισε σαν παιδί και έδειξε για ακόμα μία φορά πόσο σημαντικός είναι για τους Πειραιώτες.

Ο αδύναμος κρίκος

Κακό βράδυ για τα γκαρντ της Μπαρτσελόνα. Ο Ρίκι Ρούμπιο δεν προβλημάτισε, ο Νίκολας Λαπροβίτολα δεν είχε χώρους, ο Τόμας Σατοράνσκι πέρασε και δεν ακούμπησε. Ο Ρότζερ Γκριμάου περίμενε πολλά περισσότερα από αυτούς τους τρεις, αλλά και από τον Άλεξ Αμπρίνες που δεν ήταν αυτή τη φορά αποτελεσματικός.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν

Με 9/12 δίποντα έκλεισε την πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός, με 8/12 την έκλεισε η Μπαρτσελόνα. Σε ένα δεκάλεπτο με τρία λάθη για τις δύο ομάδες. Στο ημίχρονο οι Πειραιώτες σούταραν με 68% στο δίποντο, ενώ οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου ήταν 9-2 και οι Καταλανοί μετρούσαν 3/9 βολές. Στο τέλος της βραδιάς η διαφορά στο ριμπάουντ τα έλεγε όλα, με τη Μπαρτσελόνα να έχει αποκαρδιωτικό ποσοστό στο τρίποντο (5/22), να έχει περισσότερα λάθη από ασίστ (12-13), να χάνει χωρίς να παλέψει απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο.

Ο αγώνας

Με την καλή του πεντάδα (Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Πίτερς, Φαλ) άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, που είδε τον Βέσελι να σκοράρει πέντε πόντους για το 6-9 στο 3′. Ο Φαλ ήταν εξίσου εκπληκτικός, με το σκορ να πηγαίνει ψηλά (14-19 στο 5′) χάρη στην αποτελεσματικότητα των δύο ομάδων κοντά στο καλάθι, πριν ο Κάναν βάλει τρίποντο για το 17-19 και ο Φαλ ξανακαρφώσει για το 19-21 προς τα τέλη της περιόδου.

Ο Μπαρτζώκας πήγε με Γουίλιαμς-Γκος, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη, Πετρούσεβ, Μιλουτίνοβ στο ξεκίνημα της δεύτερης, με τους ΜακΚίσικ – Λαρεντζάκη να πατούν το γκάζι και να σκοράρουν κατά ριπάς για το 29-23 στο 12′. Τι ακολούθησε; Ξέσπασμα από τους Μιλουτίνοβ – Γουίλιαμς-Γκος για το 36-23, με το ΣΕΦ να φλέγεται και τον Γκριμάου να προσπαθεί να ηρεμήσει τους παίκτες του που δέχθηκαν σερί 17-0. Το 53-37 του ημιχρόνου ήταν αποτέλεσμα της εκπληκτικής απόδοσης της second unit, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν εννέα πόντους από τα λάθη των αντιπάλων τους και τους Καταλανούς να έχουν 3/9 βολές.

Ο Μπαρτζώκας άνοιξε το β’ μέρος με τον Γουίλιαμς-Γκος αντί του Γουόκαπ κι εκείνος έβαλε τρίποντο για το 56-37, πριν το σερί φτάσει στο 8-0 για το 61-37 που οδήγησε σε timeout του Γκριμάου. Ακολούθησε ένα 0-8 για το 61-45 στο 27′, πριν ο Γουίλιαμς-Γκος κι ο Παπανικολάου σκοράρουν για το 66-45 που έκρινε οριστικά τον αγώνα στο 29′. Το πρώτο καλάθι του αρχηγού πανηγυρίστηκε έξαλλα, με τη Μπαρτσελόνα να καταλαβαίνει ότι είχαν όλα τελειώσει. Γι’ αυτή τη βραδιά.

Η τέταρτη περίοδος είχε ξεκάθαρα διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους δύο προπονητές να αντιλαμβάνονται ότι τα κρίσιμα βρίσκονταν μπροστά τους και να διαχειρίζονται ανάλογα τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Αποτελέσματα και πρόγραμμα σειράς:

  • Game 1: Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77
  • Game 2: Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69
  • Game 3: Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 80-82 (παράταση)
  • Game 4: Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58
  • Game 5: Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 8/5

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς, Πουκλ, Χορντόβ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-23, 53-37, 72-47, 92-58

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ (2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Γουίλιαμς-Γκος 11 (1/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ0, Κάναν 11 (1/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3 ασίστ, 3 λάθη), Λαρεντζάκης 4 (1), Μήτρου-Λονγκ 2, Φαλ 12 (6/7 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Παπανικολάου 9 (3/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Πίτερς 4 (2/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Πετρούσεβ 10 (4/8 δίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ), Μιλουτίνοβ 8 (3/4 δίποντα, 2/2 βολές, 11 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 21 (6/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γκριμάου): Ντα Σίλβα 4 (7 ριμπάουντ), Βέσελι 9 (4/6 δίποντα, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μπριθουέλα 3 (1/6 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 1/2 βολές), Ρούμπιο 3 (1), Κάλινιτς 2 (1/6 σουτ, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Σατοράνσκι 6 (2/4 δίποντα, 2/2 βολές), Ερνανγκόμεθ 5 (1/6 δίποντα, 3/5 βολές, 5 ριμπάουντ), Λαπροβίτολα 5 (1/1 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Αμπρίνες 3 (1/4 τρίποντα), Πάρκερ 10 (2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα), Νάτζι 6 (3/3 δίποντα), Γιοκουμπάιτις 2 (1/6 σουτ)

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 24/41 δίποντα, 12/24 τρίποντα, 8/11 βολές, 47 ριμπάουντ (36 αμυντικά – 11 επιθετικά), 18 ασίστ, 6 κλεψίματα, 13 λάθη, 18 φάουλ

Τα ομαδικά στατιστικά της Μπαρτσελόνα: 18/43 δίποντα, 5/22 τρίποντα, 7/17 βολές, 31 ριμπάουντ (19 αμυντικά – 12 επιθετικά), 12 ασίστ, 8 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 13 λάθη, 19 φάουλ

Μακάμπι – Παναθηναϊκός 88-95

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έδειξε τεράστια αποθέματα ενέργειας, ψυχής και χαρακτήρα, άλωσε το Βελιγράδι στο Game 4 με 95-88 (είχε τον χαρακτήρα του elimination game για εκείνον) με ανεπανάληπτη εμφάνιση από τον Κώστα Σλούκα και τον Κέντρικ Ναν και έστειλε τη σειρά σε Game 5 στο ΟΑΚΑ.

Οι δυο τους έβαλαν 47 πόντους με τρομερά ποσοστά ευστοχίας (13/17 δίποντα, 4/9 τρίποντα και 13/13 βολές), είχαν 10 ασίστ για 3 λάθη και κουβάλησαν τον Παναθηναϊκό AKTOR στο μεγάλο διπλό.

Πλέον όλα θα κριθούν στο ΟΑΚΑ, την επόμενη εβδομάδα. Οι πράσινοι πάλεψαν για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, για να έχουν αυτή την τελευταία ευκαιρία. Την έχουν και είναι στο χέρι τους να το εκμεταλλευτούν!

Ο MVP

Ο Κώστας Σλούκας, δύο 24ωρα αφότου έμεινε άποντος στο Game 3, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και χάρισε μία ακόμα σπουδαία παράσταση με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 32 PIR. Από κοντά και ο Κέντρικ Ναν, ο οποίος έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στη σειρά προσφέροντας 27 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Γουέιντ Μπάλντουιν κέρδισε τον χρόνο, κατάφερε να παίξει (7’25”), αλλά αποδείχθηκε φανερά ανέτοιμος. Μπέρδεψε την ομάδα του και στην εξέλιξη του αγώνα αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού -στο ίδιο σημείο που ταλαιπωρούνταν τόσο καιρό.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Σε αγώνα δίχως αύριο, ο Εργκίν Αταμάν έσφιξε πολύ το rotation, πήγε επί της ουσίας σε εξήμισι παίκτες και δικαιώθηκε. Είναι χαρακτηριστικό πως οι πέντε πρώτοι (Σλούκας, Ναν, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Λεσόρ) είχαν 85 πόντους.

Το πρόγραμμα της σειράς:

  • Game 1: Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91
  • Game 2: Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79
  • Game 3: Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR 85-83
  • Game 4: Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR 88-95
  • Game 5 (αν χρειαστεί): Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ (TBD)

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με Σλούκα, Ναν, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Λεσόρ γεγονός που τον βοήθησε σε είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην επίθεση και να προηγηθεί με 12-20 στο 6′. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με την άμυνα, την οποία η Μακάμπι τιμωρούσε τόσο από κοντά (8/11 δίποντα), όσο και από μακριά (4/8 τρίποντα) για να προσεπράσει με 29-26 λίγο πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο, παρά τους 11 πόντους του Κέντρικ Ναν.

Παρότι στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 1/7 τρίποντα, κατάφεραν να φτάσουν τους 50 πόντους και να πάνε στα αποδυτήρια της Χάλα Πιονίρ με ισχνό προβάδισμα (50-49, 20′), αφού ο Ναν έβαλε ένα τρίποντο στην εκπνοή για να φτάσει τους 16 προσωπικούς πόντους. Οι πράσινοι ήταν αρκετά σοφτ στην άμυνά τους σε όλο το πρώτο μέρος, με την ομάδα του Όντετ Κάτας να μην έχει ούτε ένα λάθος, αλλά να παίρνει 10 πόντους από τα 6 του Παναθηναϊκού.

Με τρίποντα των Παπαπέτρου – Σλούκα, δύο βολές του Ναν και ένα καλάθι του Καλαϊτζάκη στον αιφνιδιασμό, το τριφύλλι πήρε προβάδισμα 4 πόντων (55-59) στο 23’30”. Μπλάτ, Μπράουν και Κόσλον κράτησαν τη Μακάμπι, για το 63-63 στο 26’21”, όμως η ομάδα του Αταμάν βρίσκοντας δύο τρίποντα από Γκριγκόνις – Μήτογλου και ένα γκολ-φάουλ του Σλούκα έφτασε στο +6 (68-74) με 53″ για το τέλος της τρίτης περιόδου.

Η ομάδα του λαού απάντησε με ένα σερί 10-0 για το 78-74 στο 32’30”. Ο Λεσόρ είχε 1/2 βολές, αλλά ακολούθησαν δύο καλάθια από Νίμπο και Ριβέρο για το 82-75 στο 33’30”, με τον Αταμάν να καλεί εσπευσμένα και δεύτερο time-out.

Ένα τρίποντο του Παπαπέτρου και πέντε πόντοι του Ναν διαμόρφωσαν το 86-83 στο 35’42” και ανάγκασαν τον Κάτας να πάρει αυτή τη φορά time-out. Ο Πανααθηναϊκός πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (86-85) με καλάθι του Λεσόρ έπειτα από άστοχο τρίποντο του Μπλατ. Μπράουν και Ναν αντάλλαξαν καλάθια για το 88-87 στο 37’13”. Ο Σλούκας πήρε φάουλ από τον Κλίβελαντ και έβαλε δύο βολές για το 88-89, ενώ ο Λεσόρ κέρδισε φάουλ από τον Μπλατ και έγραψε το 88-91 με 1’36” στο χρονόμετρο. Το πράσινο σερί έφτασε στο 10-0 για το 88-95 με 11.3″ στο ρολόι και τα πόδια της Μακάμπι κομμένα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς, Ντιφαλά, Νέντοβιτς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-26, 50-49, 69-74, 88-95.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Κάτας): Κλίβελαντ 5 (1), Γουέμπ, Μπράουν 17 (8/11 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 1/1 βολή, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μπάλντουιν 3 (3 ασίστ), Σόρκιν 2, Ντιμπαρτολομέο 10 (2/7 τρίποντα), Ριβέρο 9 (1), Κοέν 2, Νίμπο 12 (6/7 δίποντα, 0/1 βολή), Μπλατ 14 (2/3 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, Κόλσον 14 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2, Σλούκας 20 (5/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 7/7 βολές, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος), Γκραντ (4 ριμπάουντ), Ναν 27 (6/8 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 6/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 λάθη), Λεσόρ 17 (6/10 δίποντα, 5/9 βολές, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 μπλοκ), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 8 (2), Μήτογλου 13 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Τα ομαδικά στατιστικά της Μακάμπι Τελ Αβίβ: 25/40 δίποντα, 9/34 τρίποντα, 11/16 βολές, 34 ριμπάουντ (19 αμυντικά + 15 επιθετικά), 16 ασίστ, 5 κλεψίματα, 4 λάθη, 3 μπλοκ.

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού AKTOR: 25/40 δίποντα, 9/19 τρίποντα, 18/22 βολές, 31 ριμπάουντ (25 αμυντικά + 6 επιθετικά), 20 ασίστ, 2 κλεψίματα, 7 λάθη, 6 μπλοκ.

Σχετικά Άρθρα