Σοκ στην Ορεστιάδα: Στο νοσοκομείο ανήλικοι που κάπνισαν τσιγάρο από αυτόματο πωλητή

 Σοκ στην Ορεστιάδα: Στο νοσοκομείο ανήλικοι που κάπνισαν τσιγάρο από αυτόματο πωλητή

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ορεστιάδα η περιπέτεια δύο ανήλικων παιδιών που έκαναν χρήση ενός καπνικού προϊόντος με την ουσία τετραϋδροκαναβιφορόλη (THCp) που πωλείται νόμιμα, αλλά ένιωσαν παραισθήσεις, ταχυκαρδία, ζάλη, εμετούς και έχασαν τις αισθήσεις τους.

Τα δυο αγόρια ηλικίας 17 χρόνων διακομίστηκαν το βράδυ της Μ. Τρίτης στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου νοσηλεύονται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Το απόγευμα της Μ. Τετάρτης αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν στη σύλληψη του ιδιοκτήτη και δύο υπαλλήλων ενός καταστήματος που τους είχαν προμηθεύσει το επίμαχο τσιγάρο από έναν μη λειτουργικό αυτόματο πωλητή που είχαν στο μαγαζί και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας κατηγορούμενους για έκθεση και σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος ανηλίκων.

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ορεστιάδας στον αυτόματο πωλητή του καταστήματος, στο πλαίσιο της προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη, κατασχέθηκαν συνολικά 286 συσκευασίες με τετραϋδροκαναβιφορόλη (THCp) που πωλούνται ως νόμιμα προϊόντα.

Σχετικά Άρθρα