Greek Mafia: Νέες συλλήψεις ενόψει – “Ξεκλειδώνουν” και άλλες υποθέσεις

 Greek Mafia: Νέες συλλήψεις ενόψει – “Ξεκλειδώνουν” και άλλες υποθέσεις

Νέες συλλήψεις για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη λεγόμενη Greek Mafia αναμένονται σύντομα από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr. «Οι τελευταίες τέσσερις που έγιναν αναφορικά με τον πόλεμο ανάμεσα σε δύο ισχυρά στρατόπεδα μεγάλων κεφαλών της νύχτας ήταν μόνο η αρχή», επισημαίνουν αρμόδιες πηγές.

Μάλιστα, οι συλλήψεις αυτές φαίνεται να «ξεκλειδώνουν» και άλλες υποθέσεις, τόσο παλαιότερες, όσο και πιο πρόσφατες, όπως την επίθεση που σημειώθηκε προπαραμονή της 25ης Μαρτίου, έξω από το νυχτερινό κατάστημα LUX Athens, επί της λεωφόρου Συγγρού στη Νέα Σμύρνη, όπου άγνωστοι γάζωσαν την είσοδο με Καλάσνικοφ και από τύχη δεν είχαμε θύματα.

  • Στην προ ημερών μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Εκβιαστών συνελήφθησαν δυο 37χρονοι με καταγωγή από την Αλβανία ως οι φυσικοί αυτουργοί της έκρηξης που σημειώθηκε στις 8 Μαρτίου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά. Ο ένας εκ των δύο μάλιστα διώκεται με απόφαση κάθειρξης 4,5 ετών από το εφετείο Πειραιά για εκβίαση, ενώ ο ίδιος έχει κατηγορηθεί παλαιότερα για ληστεία στην περιοχή της Πάτρας.

Ο ίδιος, επίσης, είχε τρεις πλαστές ταυτότητες και συνολικά μαζί με το δικό του όνομα κυκλοφορούσε με τέσσερα διαφορετικά ονοματεπώνυμα. Κοινό στοιχείο στις πλαστές ταυτότητες και στην πραγματική του ήταν μόνο η ημερομηνία γέννησης.

Το συγκεκριμένο βενζινάδικο, πάντως, φέρεται να ανήκει σε στέλεχος της νύχτας που είναι συνέταιρος με επιχειρηματία σε άλλο βενζινάδικο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το χτύπημα σε βάρος του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έγινε από την ομάδα που έχει αναλάβει τα ηνία μετά την εκτέλεση Ζαμπούνη τον Ιανουάριο του 2024.

  • Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Μαρτίου σημειώθηκε ως αντίποινα στην επίθεση στο βενζινάδικο έκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν τεράστιες υλικές ζημιές στο κατάστημα, σε σταθμευμένα οχήματα αλλά και σε παρακείμενα κτήρια.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 35χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που φέρεται να νοίκιασε το αυτοκίνητο που συμμετείχε στην έκρηξη, ενώ ο ίδιος ανήκει σε ομάδα γνωστού νονού της νύχτας που αποτελεί το αντίπαλον δέος του «στρατοπέδου» Ζαμπούνη. Την βόμβα σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr φέρεται να τοποθέτησε και να ενεργοποίησε ένας 39χρονος Έλληνας, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Μάλιστα, ο 35χρονος έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχει κατηγορηθεί ανάμεσα σε άλλα και για οπαδική βία, ενώ φέρεται να είναι διαχειριστής σε άλλο βενζινάδικο στην περιοχή της Αττικής ιδιοκτησίας του «μεγαλοστελέχους», που -όπως αναφέρθηκε παραπάνω- συνεργάζεται με επιχειρηματία σε συναφή επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη.

  • Με τον τελευταίο, δε, σύμφωνα πάντα με αξιόπιστες πηγές της ΕΛ.ΑΣ. στο ethnos.gr, ο 35χρονος είχε βρεθεί στο νυχτερινό κέντρο LUX Athens το βράδυ που στην είσοδό του έγινε η επίθεση με Καλάσνικοφ. Το μεγάλο κεφάλι της νύχτας, όπως αναφέρουν, οι ίδιες πληροφορίες, είχε φτάσει εκεί με πολυπληθή συνοδεία και ασφάλεια και είχε αποχωρήσει λίγη ώρα πριν την επίθεση.

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Ασφάλειας στο ethnos.gr με γνώση και εμπειρία στη διαχείριση του άτυπου πολέμου στους κόλπους της Greek Mafia: «Και τα τρία χτυπήματα ήταν εξαιρετικά έντονα. Η σφοδρότητά τους για εμάς αντικατοπτρίζει τις τεταμένες σχέσεις στον κόσμο της νύχτας. Όλα είναι στο “κόκκινο” αυτή τη στιγμή και από τύχη στις τρεις αυτές επιθέσεις δεν είχαμε θύματα».

  • «Μιλάμε για πολυσύχναστα σημεία, ιδίως αυτό έξω από το νυχτερινό κέντρο. Θα μπορούσε να περνά και κάποιος ανυποψίαστος πολίτης και να είχαμε τα χειρότερα», προσθέτουν.

Ενδεικτικό του συναγερμού που επικρατεί για νέο κύκλο αίματος στη νύχτα είναι το γεγονός ότι πριν από έναν μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι δύο δράστες της επίθεσης στην Κάβα στην Καλλιθέα είχαν συλληφθεί και πάλι από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, καθώς έγινε καταγγελία στις Αρχές ότι κάτι ετοιμάζουν σε επίπεδο χτυπήματος. Στις έρευνες που έγιναν τότε οι αστυνομικοί είχαν βρει ένα πιστόλι και ναρκωτικά και πιστεύουν ότι με τις συλλήψεις τους ματαιώθηκε αυτό που σχεδίαζαν.

Σχετικά Άρθρα