Τροχαίο στην Πειραιώς: “Τα παιδάκια, δε με νοιάζει τίποτα άλλο” έλεγε ο οδηγός

 Τροχαίο στην Πειραιώς: “Τα παιδάκια, δε με νοιάζει τίποτα άλλο” έλεγε ο οδηγός

«Τα παιδάκια, δεν με νοιάζει τίποτα άλλο, τα παιδάκια θέλω να δω αν είναι καλά» φώναζε σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, που μίλησε στο newsit.gr, ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε πέντε άτομα από την ίδια οικογένεια στην Πειραιώς.

Η οικογένεια προσπάθησε να διασχίσει την Πειραιώς το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (01.05.24) όταν παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των τεσσάρων μελών και τη διασωλήνωση στο Παίδων του 5χρονου αγοριού. Ο 26χρονος οδηγός τραυμάτισε δυο γυναίκες, 53 και 33 ετών, μητέρα και κόρη αντίστοιχα, και τα τρία παιδιά της 33χρονης, δύο αγόρια 10 και 5 ετών και ένα κορίτσι 8 ετών.

Ο εργαζόμενος που βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος επί της Πειραιώς λίγο πριν την συμβολή της οδού με τον Κηφισό, αμέσως μετά το σοκαριστικό τροχαίο αναφέρει στο newsit.gr ότι «μετά το ατύχημα, όπως σχολάω από την δουλειά και πάω προς τον πάτερα μου και βλέπω τον οδηγό που φώναζε “τα παιδάκια, δεν με νοιάζει τίποτα άλλο, τα παιδάκια θέλω να δω αν είναι καλά”. Έφυγα μετά».

Για τον 26χρονο οδηγό του αυτοκινήτου, ο υπάλληλος συμπληρώνει ότι «ήταν σε κατάσταση σοκ, είχε τρελαθεί. Είχε σπάσει το τζάμι του οδηγού μπροστά, δεν παρατήρησα κάτι άλλο. Όταν είχε φτάσει στο πεζούλι με τους αστυνομικούς “δεν με νοιάζει, θέλω να δω αν είναι τα παιδάκια καλά”».

Στο newsit.gr μιλάει και η προγιαγιά της οικογένειας που την μοιραία στιγμή διέσχιζε την Πειραιώς: «Δεν είμαι καλά, γιατί παίρνω τηλέφωνο και δεν το σηκώνουν. Είναι η νύφη, η εγγονή μου και τα δισέγγονά μου. Τους παρέσυρε ένα αυτοκίνητο. Έχω τρελαθεί».

Ένας άλλος εργαζόμενος, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει «ακούσαμε ένα απίστευτο φρενάρισμα, είναι αυτό που λες ότι είναι σοκαριστικό αυτό που θα γινόταν. Βγήκαμε εδώ όλα τα παιδιά έξω. Ήταν σαν πόλεμος είχε αστυνομία, ασθενοφόρα. Πολύ δύσκολη η κατάσταση. Δεν είδα τα άτομα που παρασύρθηκαν. Να είναι καλά. Πρέπει ο οδηγός να φρέναρε για δέκα μέτρα».

Σε ερώτηση αν έχουν ξαναγίνει ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο της Πειραιώς, ο υπάλληλος επισημαίνει ότι «είναι πολύ επικίνδυνα εδώ. Το είχαν πει όταν θα φτιαχνόταν το πάρκο ότι θα έκαναν μια αερογέφυρα, αλλά δεν έχει γίνει, δεν ξέρω τον λόγο. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνα, ειδικά εδώ που περνάνε και είναι εμπορικό και από την άλλη μεριά θα έπρεπε κανονικά να έχει. Σίγουρα στην Πειραιώς, όχι εδώ και πιο κάτω έχω ακούσει, έχει συνέχεια. Η Πειραιώς είναι πολύ επικίνδυνη».

Στον εισαγγελέα ο 26χρονος οδηγός

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 26χρονος οδηγός στην κατάθεση του υποστήριξε ότι τα άτομα εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά του, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Παράλληλα η Τροχαία Πειραιά, που έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης, παίρνει καταθέσεις και από άλλους μάρτυρες προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του ατυχήματος.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη και αναμένεται εντός της ημέρας να μεταφερθεί στον Εισαγγελέα Πειραιά.

Αναφορικά με την κατάσταση των τραυματιών, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το 5χρονο αγοράκι διακομίστηκε αρχικά στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στη συνέχεια στο Παίδων Αγ. Σοφία. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση. Τα αδέλφια του, ένα αγόρι 10 ετών και ένα κορίτσι 8 ετών μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο Παίδων Αγ. Σοφία όπου διαπιστώθηκε ο ελαφρύς τραυματισμό τους. Νοσηλεύονται σε χειρουργική κλινική και είναι εκτός κινδύνου.

Η 53χρονη και η 33χρονη νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Ερυθρός με κατάγματα στο γόνατο και στην κνήμη αντίστοιχα.

Σχετικά Άρθρα