Στην αντεπίθεση η ΠΟΣΠΕΡΤ: Ευθύνη της διοίκησης η μη τηλεοπτική κάλυψη της Ακολουθίας του Νιπτήρος

 Στην αντεπίθεση η ΠΟΣΠΕΡΤ: Ευθύνη της διοίκησης η μη τηλεοπτική κάλυψη της Ακολουθίας του Νιπτήρος

Στο ζήτημα που αναπτύχθηκε μεταξύ Αρχιεπισκοπής και ΠΟΣΠΕΡΤ.επειδή απορρίφθηκε από την  Ομοσπονδία αίτημα της και δεν καλύφθηκε από την ΕΡΤ η χθεσινή Ακολουθία του Νιπτήρος, ενώ τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ είχαν από μέρες προκηρύξει 24ωρη απεργία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία «δείχνει» ως υπαίτια την διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Την κατηγορεί ότι λέει ψέματα και υποστηρίζει πως «για μια ακόμη φορά προσπαθεί να εκθέσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στα μάτια του ελληνικού λαού».

Η Ομοσπονδία κάνει σαφές ότι σε σημαντικά γεγονότα στο πλαίσιο απεργιακών κινητοποιήσεων η διοίκηση του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού είναι εκείνη η οποία ζητά από την ΠΟΣΠΕΡΤ εξαίρεση για την κάλυψη και μετάδοση τους.

Η ΕΡΤική διοίκηση αν και γνώριζε από μέρες ότι ανήμερα Πρωτομαγιά θα γινόταν 24ωρη απεργία εντούτοις «δεν ζήτησε καμία εξαίρεση για  τηλεοπτική κάλυψη», σημειώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ και αναφέρει το εξής παράδοξο: Η Ελληνική Ραδιοφωνία, συγκεκριμένα το Πρώτο πρόγραμμα, ζήτησε εξαίρεση για τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας η οποία δόθηκε άμεσα,

Στην ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει:

«Ουδέποτε η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει αρνηθεί να διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό, σεβόμενη πάντα ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες, πόσω δε μάλλον την Μεγάλη Εβδομάδα. 

Σήμερα οι αθεόφοβοιενέπλεξαν και την Αρχιεπισκοπή στέλνοντας το αίτημά της στην Ομοσπονδία. Τους καταστήσαμε σαφές ότι συνομιλητής των εργαζομένων δεν είναι ο εκάστοτε φορέας που κάνει αίτημα για κάλυψη, παρά μόνο η Διοίκηση, και ζητήσαμε αίτημα εξαίρεσης για την Ακολουθία της Μεγάλης Τετάρτης, το οποίο δεν ήρθε ΠΟΤΕ.  

Οι εργαζόμενοι και το VAN εξωτερικών μεταδόσεων της ΕΡΤ ήταν έτοιμοι για τη μετάδοση. Περίμεναν το αυτονόητο – ένα ΑΙΤΗΜΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ.

  Είναι αξιοπερίεργο και πρέπει να ειπωθεί ότι εδώ και καιρό η Διοίκηση της ΕΡΤ αντιμετωπίζει τις Κυριακάτικες αλλά και τις γιορτινές Θείες Λειτουργίες με αδιαφορία και ελαφρότητα, μη στέλνοντας σκηνοθέτη και παραγωγό στο Πατριαρχείο όπως παλιότερα και με τον πρόθυμο Τριαντάφυλλο Στάγκο να αφήνει τελευταία στιγμή την τύχη της μετάδοσης της Παναγίας Σουμελά σε Τούρκους συναδέλφους, προκαλώντας πολλά προβλήματα αλλά και διαμαρτυρίες από τους πιστούς.  

Ζούλας, Στάγκος και οι υποκόμοι τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν δημιουργήσει τόσα προβλήματα ώστε να ασχοληθούν μαζί τους τα υψηλά κλιμάκια, τόσο της Αρχιεπισκοπής, όσο και του Μαξίμου.  

Και σαν να μην φτάνουν οι δόλιες μεθοδεύσεις τους, προσπαθούν να ρίξουν το βάρος της μη μετάδοσης της Ακολουθίας του Νιπτήρος στην ΠΟΣΠΕΡΤ και στους εργαζομένους.

Ευτυχώς για εμάς, τόσο οι πολίτες, όσο και η Αρχιεπισκοπή ξέρουν ποιος είναι  ο Ζούλας». 

Σχετικά Άρθρα