Μαρία Καρυστιανού: Οργή για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού- “Κάθε φορά πρέπει να παίρνω ηρεμιστικό”

 Μαρία Καρυστιανού: Οργή για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού- “Κάθε φορά πρέπει να παίρνω ηρεμιστικό”

Η Μαρία Καρυστιανού, σε συνέντευξή της στην TRT – Θεσσαλική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, ξεσπά κατά του πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε ότι το μόνο που θα άλλαζε αν γυρνούσε το χρόνο πίσω θα ήταν η επικοινωνία σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη προκειμένου να μην αναδυθούν «θεωρίες συνωμοσίας».

«Κάθε φορά λέω ότι πρέπει να παίρνω ένα ηρεμιστικό πριν ακούσω τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για την Τέμπη. Το ξεχνάω όμως δυστυχώς και κάθε φορά έχω τις ίδιες παρενέργειες» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Καρυστιανού.

«Δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα που έχω σχηματίσει εγώ για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Πάλι βγήκε αλαζονικά να μας πει ότι αν γύριζε ο χρόνος πίσω,  δεν μετάνιωσε που δεν συμμετείχε σε κάτι ώστε να αποτραπεί αυτό το τραγικό συμβάν στην Ελλάδα, δεν θα άλλαζε κάτι στις δράσεις που έγιναν επί του πεδίου – γιατί όπως καταλαβαίνετε τα στοιχεία έπρεπε να συγκαλυφτούν – δεν θα άλλαζε κάτι. Τα ίδια θα έκανε, ίσως λίγο πιο προσεκτικά, παρά μας είπε ότι θα φρόντιζε να βουλώσει το στόμα μας πολύ πιο νωρίς» υπογράμμισε η Μαρία Καρυστιανού.

Η πρόεδρος του συλλόγου των συγγενών των θυμάτων εξέφρασε την οργή της για τις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. «Είναι δυνατόν, τόσους μήνες μετά, με όλα αυτά που έχουν βγει στο φως να τολμά να μας μιλά για “θεωρίες συνομωσίας”; Τελικά όποτε ακούμε “θεωρία συνομωσίας” από τον ίδιο και την παράταξή του, θα καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για την πλήρη πραγματικότητα που δεν θέλουν ούτε να την ακουμπήσουμε, ούτε να την σχολιάσουμε, ούτε να την αναλύσουμε. Αυτό λοιπόν που θέλουμε να κρύψουμε πολύ καλά, το ονομάζουμε θεωρία συνομωσίας και τελείωσε…» σημείωσε.

Παράλληλα, εξομολογήθηκε ότι δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει όλη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού. «Καταρχήν εκνευρίστηκα από το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά η συνέντευξη έγινε σε πολύ ασφαλές περιβάλλον, με δημοσιογράφο ένα συγγενικό του πρόσωπο, αυτό είναι τραγικό, γελοίο, αρνούμαι να συμμετέχω σε αυτό, έστω και ως θεατής, οπότε είδα αποσπασματικά…» είπε.

Η Μαρία Καρυστιανού μίλησε για άλλη μια φορά για τον Γολγοθά που ζουν οι συγγενείς των 57 θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη και στον αγώνα που δίνουν για δικαίωση. Χάρη σ’ αυτόν τον αγώνα άλλωστε, 14 μήνες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία, έρχονται στο φως νέα στοιχεία.

«Με δική μας πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια έχουμε φέρει στο φως κάποια πράγματα, τα οποία είχαν σκοπίμως χαθεί. Μπορέσαμε να τα βρούμε και να τα φέρουμε στην επιφάνεια» είπε.

«Για εμάς είναι ένας συνεχιζόμενος Γολγοθάς, όχι μόνο για το πένθος αλλά και για την αγωνία αν θα καταφέρουμε να συλλέξουμε τα στοιχεία προκειμένου να μπορέσουμε να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι, να μην γλυτώσει ούτε ένας. Αυτός είναι πλέον ο μοναδικός στόχος μας: Να μην γλυτώσει κανένας από τους εμπλεκόμενους σε αυτό το διπλό έγκλημα» είπε για τη δολοφονία 57 ανθρώπων και τη συγκάλυψης του εγκλήματος.

Σχετικά Άρθρα