Κρήτη: Ποιά είναι η 44χρονη που πέθανε μπροστά στο παιδί της

 Κρήτη: Ποιά είναι η 44χρονη που πέθανε  μπροστά στο παιδί της

Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε χθες η είδηση ότι κατέρρευσε μπροστά στο πεντάχρονο παιδί της και πέθανε λίγες ώρες αργότερα η 44χρονη Παναγιώτα Μαυροειδάκη την ώρα που πήγαινε να κάνει κάποια ψώνια για το Πάσχα.

Η άτυχη μητέρα ήταν από την Κομοτηνή αλλά είχε μετακομίσει στο Ηράκλειο.

Δείτε την 44χρονη:

Το χρονικό

Το τραγικό περιστατικό συνέβη την στιγμή που η μητέρα πάτησε το πόδι της στο πεζοδρόμιο στην πλατεία Κορνάρου και κρατούσε από το χέρι το αγοράκι της ενώ με το άλλο το κινητό καθώς μιλούσε με μια θεία της. Μάλιστα, η συγγενής απόρησε με την διακοπή στην συνομιλία και καλούσε την Παναγιώτα να απαντήσει αλλά μάταια. Στη συνέχεια κάλεσε την Αστυνομία και είπε τι συνέβη. Περαστικοί και καταστηματάρχες άμεσα κινητοποιήθηκαν και κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στο σημείο έφθασε και η αστυνομία η οποία απομάκρυνε το παιδί το οποίο πήγε σε παρακείμενη καφετέρια με δύο εργαζόμενες μέχρι να έρθει συγγενικό του πρόσωπο να το παραλάβει.

Τι είπαν οι εργαζόμενες

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές των δύο νεαρών γυναικών που παρέλαβαν το παιδάκι.

«Δεν έβγαζε λέξη, ήταν βουρκωμένος μα δεν έτρεχε το δάκρυ και το μόνο που μας είπε είναι ότι τον λένε Βασίλη, έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό 17 ετών, ο μπαμπάς του είναι στρατιωτικός και πως η γυναίκα αυτή ήταν η μαμά του. Ήταν πολύ σοκαρισμένο… δε μιλούσε… δεν έκλαιγε, αλλά ήταν βουρκωμένο. Ο αστυνομικός παρέμενε μαζί μας. Είχε το κινητό της μητέρας, αλλά ήταν κλειδωμένο και δεν μπορούσε να βρει τα στοιχεία της. Περίμενε να χτυπήσει μήπως κάποιοι πάρουν για να μάθουν τα στοιχεία της γυναίκας και του παιδιού… Ύστερα από περίπου 1 με 1,5 ώρα ήρθε στο καφέ ο θείος του παιδιού. Ήταν ο αδελφός της γυναίκας… Έφυγαν όλοι μαζί. Το παιδί, ο θείος και ο αστυνομικός», είπε η μία εργαζόμενη στο neakriti.gr.

Η δεύτερη υπάλληλος ανέφερε:

«Άκουσα κάποιον να φωνάζει ότι πρέπει άμεσα να βρούμε έναν γιατρό. Βγήκα έξω από το μαγαζί και είδα τη γυναίκα ξαπλωμένη στο έδαφος και το παιδάκι της πανικοβλημένο. Τρομοκρατήθηκα και η ίδια.

Πηγαίνοντας προς το σημείο, αντιλήφθηκα ότι είχαν ήδη καλέσει ασθενοφόρο, το οποίο ήρθε άμεσα, ενώ παράλληλα άνδρας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. άνοιγε τον δρόμο για το ασθενοφόρο, προκειμένου να μεταφερθεί η άτυχη μητέρα εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με το παιδάκι της σοκαρισμένο και τρομαγμένο να μένει πίσω, καθώς ήταν ανήλικο και δεν μπορούσε να επιβιβαστεί στο ασθενοφόρο.

Το παιδί ήταν σε κατάσταση πανικού. Έτρεμε ολόκληρο και προσπαθούσαμε για ώρα να το συνεφέρουμε. Τα ματάκια του ήταν βουρκωμένα. Είχε αναφιλητά. Φοβόταν για τη μαμά του. Το κινητό της μητέρας είχε κωδικό και δεν μπορούσαμε να ειδοποιήσουμε κάποιο δικό της άτομο. Περιμέναμε κάποιος να την πάρει τηλέφωνο για να τον ενημερώσουμε σχετικά με το τι της είχε συμβεί. Τελικά το παιδί έφυγε με τον θείο του, αδελφό της άτυχης γυναίκας, συνοδεία αστυνομικών. Φύγανε όλοι μαζί με το περιπολικό».

Σχετικά Άρθρα